THE
MALAYSIA
SITE

 
MaleisiŽ met kinderen
- A'Famosa Waterpretpark
- Aquaria (KL Aquaria)
- Bukit Gambang (Kuantan)
- Bukit Merah
- Canopy Walk (Penang)
- Times Square Theme Park
- Desa Waterpark
- Dierentuin Kuala Lumpur
- Escape Pretpark
- Genting Theme Park
- Genting Theme Park Kaart
- Hello Kitty Theme Park
- Honingbeer
- Krokodillen boerderij
- Langkawi
- Langkawi Kabelbaan
- Legoland Malaysia
- Lost World of Tambun
- Mines Wonderland
- Olifanten - Kuala Gandah
- Olifanten - Sungei Ketiar
- Perhentian
- Pulau Payar
- Pulau Redang
- Rotsklimmen
- Slangentempel
- Sunway Lagoon
- Taman Negara
- Underwater World Langkawi
- Vleermuizentempel
- Vlinderboerderij
- Vogelpark
- Wildlife Park Langkawi
- Zwarte Panter
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Tickets MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Bukit Merah Laketown

Water Park

In het Maleis betekent Bukit Merah "rode heuvel" (bukit is in het Maleis "heuvel", terwijl merah "rood" betekent). Bukit Merah ligt aan een meer.
Bukit Merah Laketown Resort vinden in MaleisiŽ tussen Taiping en Penang. Het is een recreatiepark, waar verschillende attracties zijn. Voor elke attractie moet je apart betalen (zie de prijzen onderaan).
De attracties zijn: een zwemparadijs (waterpark), een eco-park ( met dieren uit MaleisiŽ), een kabelbaan en een Orang Oetans eiland. Deze Orang Oetans zijn/worden geÔmporteerd vanuit Sarawak.
Verder zijn er volop eetgelegenheden en in de omgeving zijn ook diverse mogelijkheden om te overnachten.
Bukit Merah Lake Town werd geopend in 1995. Behalve het Lake Town Water park & Resort zijn er nog veel meer andere accommodaties beschikbaar in Bukit Merah, waaronder Service Appartementen, aan het water gelegen villa's, huisjes en verschillende huizenblokken aan het water.
Het recreatiepark is een onderdeel van een 600 ha groot ontwikkelingsproject, dat men Bukit Merah Lake Town noemt. In het waterpark (zwemparadijs) zijn verschillende leuke attracties, zoals een golfslagbad, speelbad, wildwaterbanen voor kinderen en volwassenen, bubbelbaden en glijbanen. Boogie boards en autobanden om op te drijven, kun je huren bij de "Surf Shack Shop".
Het zwemparadijs is fantastisch als je van zwemmen houdt, of een beetje wilt afkoelen aan de rand van het zwembad.

Bukit Merah Laketown Resort is een oase van rust, dat gelegen is aan een meer, waarin hier en daar enkele eilandjes liggen.
Het meer van Bukit Merah heeft adembenemende vergezichten. Het prachtige berglandschaplandschap wordt doorsneden door de spoorlijn van Butterworth naar Kuala Lumpur. Het meer voorziet het nabijgelegen Kerian District van water.

 

 

Het Orang Oetan eiland

Nadat je een kaartje hebt gekocht aan de hoofdkassa in Marina Village, ga je naar de "jetty" om op de boot te wachten voor het Orang Oetan eiland. Het is een klein tropisch eiland in het midden van het grote zoetwater meer. De oversteek duurt 10 minuten; vertrek is om het half uur. Hier, op het eiland, worden een aantal Orang Oetans in hun natuurlijke omgeving gehouden, zegt men. Wij  zetten hier vraagtekens bij, want de Orang Oetan komt niet voor in West-MaleisiŽ. De apen, die hier leven, blijken dan geÔmporteerd te zijn uit Sarawak. 
Zo'n opvangcentrum is vaak een probleem, omdat ze meestal grote populariteit genieten onder toeristen en Maleiers. Op Sabah hebben we er ťťn opvangcentrum; op Sarawak twee en (nu) in West-MaleisiŽ ook ťťn. De regering van Sarawak hielp mee aan dit opvangcentrum om "hun tweede" te ontlasten van toeristen.
De Orang Oetan hebben dit eiland in bezit genomen. Zij zijn hier de baas. De bezoekers lopen in een honderd meter lange "kooitunnel" en kunnen vanuit de tunnel de apen goed observeren.
Ze zwerven hier vrij rond over een groot deel van het eiland. Er zijn hier momenteel 19 Orang Oetans, waarvan er 4 op het eiland zijn geboren.
Het eiland is 14 ha groot, maar slechts 2 ha wordt gebruikt door het opvangcentrum voor revalidatie en verzorgen van de apen.
Het programma probeert de apen hier tegen uitsterven te behoeden door met de dieren te fokken. Ook probeert men op het eiland het eco-toerisme te ontwikkelen: omgaan en leren van de natuur.
Het maken van een foto is dan ook ťťn van de belangrijkste onderdelen op dit eiland.
 

Feeding Time.
voedertijd!

U wordt door de "kooitunnel" beperkt in het observeren van de Orang Oetans. De dieren hebben aan de buitenkant alle gelegenheid om zich uit te leven in het dikke bos. Wij zagen 1 of 2 van hen die zelfs op lange bomen beklimmen. De meeste van hen zijn dicht bij de kooiranden waar u hen kunt zien. Alle dieren hebben een naam, zo vertelde de gids. Als het voedertijd is, krijgen ze meestal diverse soorten fruit, hoewel ťťn een speciale traktatie kreeg  in de vorm van een blikje met drank. Bukit Merah adverteert het hebben van "Lunch with the Wild Man of the Forest".
De Orang Oetans zijn gewend aan bezoekers en het personeel zorgt er voor, dat geen enkele fotokans wordt gemist.

In een interview met een krant verklaarde de directeur, dat ze nu het vierde jaar zitten van hun opvang (rehabilitation-program) zitten en dat zoiets gewoonlijk vijf jaren duurt.
Soms moeten ze de baby Orang Oetans leren, hoe ze bomen moeten klimmen, waar ze naar voedsel moeten zoeken. Om dit laatste goed te leren, verstoppen ze verschillende vruchten op diverse plaatsen op het terrein. Ze verstoppen het in bomen of op platforms.

Het gehele eiland is ingericht op de toekomstplannen van de Orang Oetans. Momenteel zwerven er een aantal door het ongebruikte deel van het eiland, dat nog echte wildernis is.
Dit is de ultime test voor gerehabiliteerde Orang Oetans: leven in de wildernis, zonder afhankelijk te zijn van de mens.

 
De directeur vertelde in dat interview ook, dat de meeste Orang Oetans uit Sarawak kwamen (een enkele kwam van Sumatra) en de meeste van hen waren "probleemkinderen". Sommige werden, wegens hun slechte gedrag, eerst in kooien gestopt.
Twee baby Orang Oetans werden aanvankelijk als huisdier in een flat gehouden. Ze werden hier, in Bukit Merah, opgevangen en nu zijn ze al weer zo ver, dat ze nu leven als normale Orang Oetans. Gewone zaken, zoals het klimmen in bomen, die normaliter op natuurlijke wijze aangeleerd zouden moeten zijn, moesten deze aapjes opnieuw leren.

Eco Park

Het Eco Park is gevestigd aan de rustige oever van het Bukit Merah meer en het ligt in een mooie natuurlijke omgeving. Het is een leuke bestemming voor het eco-toerisme, waar je veel leert over de flora en de fauna van MaleisiŽ. U kunt een boekje krijgen, ter "lering ende vermaeck".  Op deze manier leert u van alles over de dieren en planten.
Er zijn meer dan 60 soorten van lokale en exotische vogels, verschillende soorten reptielen en kleurrijke vlinders zijn er te bewonderen en te fotograferen. Geniet van dit stukje onbedorven oerwoud en wandel over het 400 meter lange, houten wandelpad, of zwerf over de natuurlijke paden. Bekijk de Bawean-herten, kancils en geniet van de exotische geluiden. 

WATERPARK
Maandag, woensdag tot vrijdag : 12.00 - 19.00
zaterdag & zondag : 10.00 tot 19.00
School & Feestdagen  : 10.00 tot 19.00
Dinsdags gesloten: uitgezonderd school- en feestdagen

Volwassenen : RM21.00
Kinderen : RM16.00
Kinderen (onder de 90cm) : vrij

 

ECOPARK
Dagelijks open: maandag tot zondag: 10.00 tot 18.00
Volwassenen : RM10.00
Kinderen : RM7.00
Kinderen (onder de 90cm) : vrij
Laatste kaartje wordt 30 minuten voor sluitingstijd verkocht.

Dierenshows om: 11.00, 12.30, 14.30, 16.30

Orang Oetan EILAND
Dagelijks open: maandag/zondag : 9.00 - 18.00
Laatste vaart naar het eiland: 17.00

Volwassenen : RM15.00
Kinderen : RM 9.00
Kinderen (onder de 90cm) : vrij

 

KABELBAAN
maandag tot vrijdag : 12.00 tot 19.00
zaterdag & zondag : 10.00  tot 19.00
School & Feestdagen : 10.00 tot 19.00

Volwassenen : RM4.00
Kinderen : RM4.00
Kinderen (onder de 90cm) : NIET TOEGESTAAN
Laatste rit: 15 minuten voor sluitingstijd

Zo bereik je het Bukit Merah Lake Town Recreational Park:
U neemt de North-South Highway en gaat er af bij  de afslag "Bukit Merah Lake Town".
Direct rechts en daarna weer rechts. U gaat een steile heuvel over!
De reis naar het park duurt vanaf de Penang Bridge ongeveer 35 minuten en vanuit de stad Ipoh duurt het ca. 1 uur. 

 

 

Google

  Ben van Wijnen

 
Copyright © 2001 - 2017 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite