THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Kuala Lumpur
- de Stad
- Ain Arabia
- Aquaria (KL Aquaria)
- Batu Caves
- Bird Park
- Budget Hotels (Top 10)
- Busstation Puduraya
- Busstations in KL
- Butterfly Park
- Central Market
- China Town
- Chow Kit
- Fietsen in KL
- Go-KL Bus (gratis)
- Hawker Stalls
- Highlights
- Hop-On Hop-Off Bus
- Hotels Reserveren
- Jalan Alor
- KL in ťťn dag
- KL met kinderen
- KL Metro System
- KL Sentral
- KL-Tower
- Little India
- Markten
- Masjid Jamek
- Merdeka Square
- Mid Valley Megamall
- Mines Shopping & Cruising
- Nationaal Museum
- OrchideeŽn-tuin
- Paleis (Koninklijk) in KL
- Pavilion
- Petronas Towers
- Plattegrond/Hotels
- Port Dickson
- Pulau Ketam
- Putrajaya
- Selamat Datang
- Starhill Gallery (Luxueus)
- Suria KLCC
- Thean Hou Tempel
- Times Square
- Uitgaan in KL.
- Uitstapjes
- Zoo Negara
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Tickets MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 PORT DICKSON
Ben van Wijnen

Port Dickson is onder de bevolking bekend als P.D. In het weekend wordt Port Dickson veel bezocht door inwoners uit KL en Singapore. Speciaal door degenen, die de hitte en de drukte van de stad willen ontvluchten. In zo'n weekend wordt P.D. dan ook door zo'n 45.000 mensen bezocht, die allemaal een rustig plekje zoeken langs het 25 km lange zandstrand  van de Straat van Melaka. 
De verfrissende wind in de Straat van Melaka en de relaxte sfeer van de omgeving was n van de redenen van de Britse overheersers om dit kleine kustplaatsje uit te kiezen tot een koloniale badplaats. Sir Frederick Dickson was de leider, die P.D. rond 1880 stichtte. Hij was op zoek naar haven, waar ook diep liggende zeeboten konden afmeren, die de tin zouden kunnen exporteren uit de mijn van Sungei Ujong. Deze tin werd, tot dan toe, over land vervoerd naar Klang. Dit was een lange, bochtige en tijdrovende weg. Met de nieuwe zeehaven hoopte hij de transportkosten te kunnen verlagen.
Voordat Sir Dickson kwam, was het een heel klein plaatsje, dat "Arang" heette, waar de inwoners hun geld verdienden met het maken van houtskool.

Port Dickson van nu, heeft kilometers lange zandstranden, omzoomd met casuarina's, palmbomen en banyan bomen, waarvan de wortels boven de grond groeien. Port Dickson heeft een rijk scala aan watersporten, waarvan waterskin, snorkelen, kanon, windsurfen en zeilen de bekendste zijn. Wil je n van deze spoten beoefen, ga dan naar de receptie van je hotel. Zij weten uiteraard de beste locatie om dit te beoefenen.
Bij Kota Lukut, ongeveer 7 km van Port Dickson,bevindt zich het fort van Raja Jumaat, een bekende 19e eeuwse vechter tegen de Bugis. Het fort werd gebouwd in 1847 om het gebied, waar winning van tin plaats vond, te kunnen controleren.
De weg langs de kustlijn is erg mooi en de zee is onweerstaanbaar. Hij nodigt je uit om te stoppen en een verfrissende duik te nemen. Stalletjes langs de weg bieden koele frisdranken, kokosnoten of het sap van rietsuiker aan.
Een andere bezienswaardigheid is de vuurtoren bij Cape Rachardo, die in de 16e eeuw gebouwd werd door de Portugezen. Dit deden ze om de schepen veilig naar de haven van Melaka te kunnen loodsen. De vuurtoren werkt nog steeds en je kunt hen via een steile trap beklimmen. Boven heb je een mooi uitzicht en bij helder weer kun je zelfs kustlijn van Sumatra zien.
De kaap is ook populair rustpunt voor trekvogels. Van september tot maart kun je hier grote groepen mussen, zwaluwen en honing buizerds zien.
Elke zaterdagavond wordt er een avondmarkt gehouden op de parkeerplaats naast het Petronas benzinestation, dat ongeveer 4 kilometer buiten Port Dickson is. Je vindt hier veel snacks en alles wat je nodig om het weekend goed door te komen.

 

Aan de kust vind je hier en daar nog een bungalows van vroeger, hoewel de meeste zijn vervangen door gebouwen van 10, 20 of 30 etages. Dit zijn dan hotels, appartementgebouwen of gewone woonflats.
Blue Lagoon is de nog steeds het meest populaire stukje strand. Het bevindt zich 15 kilometer buiten Port Dickson. Het is een leuke plek om te picknicken en je kunt je ontzettend goed in het water vermaken.
Hoewel de stranden erg mooi zijn, laat de bevolking toch wel vuil achter: blikjes, verpakkingen van frisdranken e.d. Het zou goed zijn, wanneer de overheid of de hotels iets organiseerden en bijvoorbeeld vuilnisbakken op het strand plaatsten.

 

Naast de toeristische bekendheid is Port Dickson ook bekend om zijn grote oliemaatschappijen, die hier werkzaam zijn: Shell en Esso. Zij hebben grote terreinen en natuurlijk trokken deze maatschappijnen andere bedrijven aan. Je vindt in P.D. ook Castrol en Cabot.
Door de olie-industrie zie een groot aantal olietankers bunkeren in Port Dickson, hoewel dit ook aan de Oostkust voorkomt.  

Port Dickson ligt op een uur rijden van Kuala Lumpur. Je neemt de North-South highway en verlaat deze bij het bord "Port Dickson". Als je de tol betaald hebt, moet je bij de stoplichten rechtsaf. Volg dan de borden "Port Dickson". Er is nog een snelweg naar Port Dickson. Deze rijdt direct naar P.D., maar je kunt er ook bij Lukut af. .

 

Het Avillion Village Resort , is gelegen aan het zeer lange strand van Port Dickson (PD).
Het Avillion Village Resort Hotel, dat 4,5 km buiten PD ligt,  heeft 294 kamers, suites en chalets, die boven het water zijn gebouwd.

  Avillion Village Resort Hotel heeft verschillende restaurants, waar westers en Maleis eten wordt geserveerd. Er is een beach bar, binnen- en buitenspelen, zwembad, vergaderzalen, traditionele massage, kinderclub en souvenirwinkel.
Alle kamer zijn goed ingericht: grote bedden, IDD telefoon, minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluis, satelliet televisie, airconditioning, badkamer met haardroger. De Waterchalets hebben nog een douche buiten.
Er zijn ook watersportmogelijkheden tegen betaling: jetski's, windsurfen, waterskin, kanon, banana boat ride, visuitrusting.


Kamers vanaf
EUR 96 per nacht

Informatie/reservering

Avillion Village <click>    Ben van Wijnen

 

 

 
Copyright © 2001 - 2017 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite