THE
MALAYSIA
SITE

 

Jungle
- Belum Park
- Endau Rompin
- Gua Musang - Raften
- Gua Musang - Rotsklimmen
- Honingbeer (Sun Bear)
- Jerantut
- Kancil (dwerghert)
- Kenong Rimba Park
- Kuala Gandah (Olifanten)
- Neusaap
- Neushoorns (Sumatraanse)
- Neushoornvogel (hornbill)
- Orang Asli
- Orang Oetans
- Silver Leaf Monkey (Apen)
- Sungai Ketiar (Olifanten)
- Naar Taman Negara
- Taman Negara
- Taman Negara - Backpack
- Taman Negara -K. Tahan
- Taman Negara -M. Resort
- Tasik Bera
- Tasik Chini (Lake Chini)
- Temerloh
- Tijgers
- Ulu Muda (Kedah)
- Ulu Muda Tour
- Vuurvliegjes
- Zwarte Panter
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Tickets MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

GUA MUSANG
Rafting op de Nenggiri Rivier

 

De Nenggiri rivier stroomt van de hoogvlakte van Kelantan met bochten naar Kuala Krai. Daar wordt de Nenggiri rivier verenigd met de Kelantan rivier en stroomt zo naar de Zuid-Chinese Zee. Een gedeelte van de rivier (tussen Kuala Betis en Kuala Setelu), is het speelterrein van avonturiers en natuurliefhebbers. Bij Gua Musang vindt houtkap plaats, maar het afgelegen gebied van Kuala Betis zal de komende jaren onveranderd blijven. Langs de oevers van de rivier zie je het maagdelijke oerwoud aan je voorbij trekken. Zo nu en dan zie de kalksteenformaties of een passeer je een nederzetting van de Orang Asli. Langs deze rivier vind je de belangrijkste archeologische grotten van West-MaleisiŽ: de Gua Cha, Gua Chawan en de Gua Jaya.

De meest interessante manier om naar Gua Musang te reizen is met de trein van Kuala Lumpur, Johor Baru of Singapore. Van Kuala Lumpur vergt het zo'n acht tot negen uren. Je moet eerst naar Tembeling reizen met de bus. Over de weg duurt de tocht van Kota Bharu naar Gua Musang ongeveer drie uur. Van Kuala Lumpur doet u er met de auto zo'n 5 Š 6 uur over.
Er zijn natuurlijk ook bussen en taxi's, die van Kota Bharu en Kuala Lumpur vertrekken naar Gua Musang. 
Er zijn ook dagelijkse vluchten naar Kota Baru. Vandaar zult u weer met de bus of taxi naar Gua Musang moeten.
Uiteraard kunt u van tevoren een package boeken om te gaan raften. De reisorganisatie regelt dan alles voor u. Dit kun je gemakkelijk doen bij ťťn van de vele reisbureautjes in Kuala Lumpur.
Gua Musang is de uitvalplaats geworden voor het eco-toerisme, zoals steile wandklimmen en het raften.

Door de ontwikkelingen op nabijgelegen Lojing Highlands is Gua Musang is allang geen slaperig houthakkersstadje meer. Het is een leuke stad geworden. Hier bevindt zich ook het nieuwe hoofdbureau van de politie. Het gebouw is nog vrij nieuw. Bijna alle nieuwbouw in Kelantan staat onder toezicht van de federale regering.
Tapah in Perak is het centrum van de landbouwboeren op Cameron Highlands. Gua Musang heeft deze rol voor de Lojing Highlands. Tractordealers, leveranciers van kunstmest en landbouwmaterialen vind je allemaal in de winkels in Gua Musang. Er is nieuwe welvaart in het stadje gekomen.  

 

 

Uw avontuur begint al direct na uw aankomst in het stadje Gua Musang (op de grens van Pahang/Kelantan), dat bekend staat voor zij hout. Hier kunt u een hotelletje boeken. 
De volgende dag reist u door off-road voertuigen naar het kleine plaatsje Kuala Betis, een plaatsje aan de andere kant van de Cameron Highlands. 
Kuala Betis is het gebruikelijke vertrekpunt voor het raften. Hier krijgt u de rubberen en/of bamboe vlotten, waarmee u zo'n 53km langs de oevers van de bekende Rivier Nenggiri zult varen, die door het achterland van Kelantan stroomt.
Onderweg zult u de bekende grot van GUA CHA bezoeken. 
Dit is een geheimzinnige kalksteengrot, waar men in de vorige eeuw gave, archeologische skeletten hebben gevonden. De grotten waren nog onberoerd door guano verzamelaars. Guano is de vruchtbare mest van vleermuizen.
Een bamboevlot of rubberen vlot is overigens de beste manier om dit deel van de rivier af te varen.
Als het u te langzaam gaat en wat sneller wilt, kunt u gewoon meepeddelen.
Je brengt de nacht door in een basiskamp langs de rivier. 's Avonds hoor je de kakofonie van geluiden van dieren en vogels, die in het oerwoud leven.
Met deze geluiden val je uiteindelijk in je tent in slaap. De volgende morgen gaat de expeditie verder.
De reis eindigt die dag, wanneer u aankomt in Kampong Setar.
Vandaar wordt u weer met de auto teruggebracht naar Gua Musang. Dit is het einde van een avontuurlijke raftingexpeditie.

Een rafting expeditie Nenggiri is ťťn van de hoofdattracties van het toeristische aanbod van Gua Musang. De andere hoofdattractie is de beklimming van een steile kalksteenwand in de Taman Etnobotani (Botanische Tuin). Deze bevindt zich een paar kilometer buiten Gua Musang.

In Gua Musang is ook een bekende grot (Civet Cave). De ingang van de grot bevindt zich achter het treinstation. Steek het perron over en volg het pad langs de huizen. Nog een stukje naar boven en je vindt de ingang van de grot. De ingang is nauw, maar je komt weldra in een grote ruimte.

 
My Home gua Musang

  Of het nu gaat om een zakenreis of een vakantie, elk van de 16 kamers van dit 1-sterren gebouw is ontworpen om gasten te helpen ontspannen in comfort en stijl.
Enkele faciliteiten waar u van zal genieten zijn haardroger, douche, airconditioning, strijkplank. Andere faciliteiten van dit hotel zijn Wi-Fi in openbare ruimtes. Het hotel combineert een vakkundige service met de nieuwste voorzieningen om de gasten een gedenkwaardig verblijf te bieden. Om uw reservering te maken bij het My Home Gua Musang Hotel in Gua Musang hoeft u alleen maar uw reisdata in te vullen op ons beveiligde online-boekingsformulier en dit te versturen.
 

Kamers vanaf EUR 16 per nacht

Informatie/reservering


 

My Home Gua Musang <klik>
 

  Gelegen op de weg van de Cameron Highlands naar Gua Musang.
Alle kamers zijn inclusief douche, eigen Filmnet, niet-roken kamers. Vergader-/feestzaal, familiekamer zijn enkele van de comfortabele faciliteiten die u zult vinden in dit hotel in Ipoh. Wie op zoek is naar eersteklas sport- en recreatievoorzieningen, vindt hier tuin. Voor de gasten biedt dit servicegerichte hotel met voortreffelijke faciliteiten en voorzieningen zeer grote waarde. Het Moonriver Lodge is makkelijk te boeken via ons beveiligde online-boekingsformulier. Voer simpelweg uw data in en klik om verder gaan.

 

 

Kamers vanaf EUR 26 per nacht

Informatie/reservering

Moonriver Lodge <klik>    Ben van Wijnen

 

 

Copyright © 2001 - 2017 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite