THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken

-- Recepten met vis
-- Recepten met vlees
-- Recepten met kip
-- Vegetarische Recepten
-- Sambal & Kokosijs
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Tickets MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

RECEPTEN

Met cashewnoten...

 

Links in het menu vind je diverse bekende recepten. Van Roti tot Satť. Doe je voordeel er mee.
De recepten op deze site zijn slechts een greep uit de duizenden kookvariaties, die we in MaleisiŽ tegenkomen. Van elk gerecht bestaan meerdere bereidingswijzen en daardoor ook verschil in ingrediŽnten. Hier van uitgaande pretenderen we niet HET recept te geven maar slechts EEN recept!
Wij wensen u veel succes toe met het maken van deze gerechten! SELAMAT MAKAN!

Heeft u vragen hierover? Aarzelt u niet ons te mailen!

Een paar kooktips. 

Probeer zoveel mogelijk te werken met verse kruiden, die u bij een toko zeker kunt verkrijgen. Het is misschien even wennen, maar het is echt veel lekkerder!Verse kruiden zoals : gember, laos, serai,
limau purut, daon pandan, kunt u uitstekend invriezen.
Snijd ze even in plakjes en verpak in een plastic zakje. Zo kunt u steeds gebruiken wat u nodig heeft. Als u gedroogde kruiden koopt, neem niet teveel tegelijk. Gedroogde kruiden gaan in smaak toch achteruit. 

In de Maleise keuken wordt nooit olijfolie gebruikt. 

Het fijnmaken van de kruiden gebeurt traditioneel met een stenen vijzel. Als u deze niet bezit, kan het uitstekend in de keukenmachine.

Lombok, of pepers hebben pitjes die de ďheteĒ smaak veroorzaken. Een goede manier om die pitjes eruit te krijgen is de volgende: Rol de peper tussen uw handen heen en weer. Als u daarna de bovenkant bij de steelaanzet eraf snijdt, schudt u de zaadjes er zo uit. 

Niet noodzakelijk maar wel prettig is het gebruik van een wok, om in te roerbakken of mie gerechten handig om te kunnen scheppen. Over het algemeen werkt een gietijzeren exemplaar het prettigst. Was hem alleen af met heet water zonder zeep, dan bakt hij later niet aan.

Wok

 

 

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 


 
 Hetty Zweers                                            
    

     

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite