maleisieonline
 
De Oostkust
-- Bukit Gambang (Kuantan)
-- Cemerung Waterval
-- Cherating 
-- Cukai
-- Desaru
-- Gunung Reng (Kelantan)
-- Gunung Stong (Kelantan)
-- Kampongs
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Hotels
-- Kuala Terengganu
-- Kuantan
-- Kuantan Plattegrond
-- Kota Bharu
-- Kota Bharu - Hotels
-- Kota Bharu - Plattegrond
-- Maleise huizen
-- Mersing
-- Pasir Belanda
-- Pasir Raja Reservaat
-- Penarik
-- Perhentian - 1
-- Perhentian - 2
-- Perhentian - Hotels
-- Pulau Aur
-- Pulau Besar
-- Pulau Gemia
-- Pulau Kapas
-- Pulau Kapas Resorts
-- Pulau Lang Tengah
-- Pulau Rawa
-- Pulau Sibu
-- Pulau Tenggol
-- Pulau Tinggi
-- Redang
-- Thaise Grens
-- Tanjung Leman
-- Tasik Kenyir 
-- Tioman
-- Tioman- Juara
-- Tioman- er naar toe
-- Tok Bali
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Kedah
Labuan
Sepang
Maleisië Specialisten
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Tickets Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 Mersing

WAARSCHUWING BENEDEN!

Tegenwoordig is Mersing het vertrekpunt naar de mooie eilanden in de Zuid-Chinese Zee, zoals Tioman,
Pulau Rawa, Pulau Besar e.a. Enkele tientallen jaren geleden was het nog een slaperig vissersplaatsje. Er zijn  echter op Mersing-rivier nog steeds veel vissersboten. Er is een wet-market, waar men 's morgens vis verhandelt en er zijn ook visverwerkende industrieën.
Het stadje ligt dus aan de Zuid-Chinese zee bij de monding van de Mersing-rivier. De bevolking is, zoals aan de gehele Oostkust, overwegend Maleis. Ze leven meestal van de visvangst, hoewel er ook rubberplantages zijn en er tin wordt gewonnen.
De toeristen, die Mersing gebruiken om naar de mooie eilanden van de Seribuat Archipelago te gaan, leveren ook een aardige duit op. Daarnaast heeft Mersing een haven, die regelmatig wordt gebruikt door schepen op weg naar het noorden of zuiden. Over de weg (heel goed begaanbaar) is Mersing verbonden met Kuantan in het noorden en Johor Bahru en Singapore in het zuiden.

 


de jetty

Dagelijks arriveren volle bussen met toeristen uit Kuala Lumpur, Johor Bahru, Singapore, Kuantan.
Het busstation bevindt zich bij het winkelcentrum "R&R Plaza". Dit bevindt zich allemaal bij de ferry. De toeristen komen uit de bus, kopen een kaartje en vertrekken naar één van die prachtige eilanden in de
Zuid-Chinese Zee.
Bij het busstation bevinden zich ook nog heel veel taxi's Deze zijn niet bedoelt voor het vervoer in Mersing. Deze taxi's brengen je naar Kuantan, Kuala Lumpur, Johor Bahru of naar het dichtstbijzijnde treinstation in  Kluang.
Mersing is, relatief gezien, een klein stadje met slechts enkele straten en een klein industriepark. Deze zijn met elkaar verbonden  door rotondes. Als je Mersing wilt bekijken, kun je dat lopend gemakkelijk in één uur doen. Daar is dus geen taxi voor nodig.
De lokale bussen, die in de stad en omgeving rijden, hebben een ander busstation. Ze brengen je bijvoorbeeld naar Tanjong Leman, waar boten naar andere eilanden vertrekken.
In het stadje Mersing vind je naast "gewone" winkeltjes ook reisagentschappen. Hier kun je bijna alles regelen: een kamer of chaletje op het eiland en je kaartje (enkele reis) voor de boot. Je moet alles vooraf betalen.
Er zijn ook diverse restaurants (zelfs een KFC), waar de keuken een mixture is van alle gerechten uit het gehele land.

Guesthouses, hotels bieden eendaagse excursies aan naar rubberplantages, palmolieplantages e.d. Een andere populaire eendaagse excursie is snorkelen bij één van de 4 of 5 eilanden, die voor de kust liggen.
 
Het nachtleven van Mersing stelt niet veel voor. Er zijn enkele clubs, maar deze zijn niet de veiligste plekjes om te vertoeven. Wees dus een gewaarschuwd mens!,

Air strip at the beach of Mersing.
Mersing Airport

In tegenstelling tot wat ik op de pagina  van Rawa beweer: Mersing heeft wèl een vliegveld. Het is alleen niet zo groot. Het heeft een lengte van zo'n vierhonderd meter en de breedte is slechts enkele meters. De landingsbaan is van gras. Het vliegveldje wordt voornamelijk voor de sport gebruikt: parachute springen.
Je zult er geen vliegtuigen van Malaysia Airlines of Berjaya Air zien.
Op de foto kun je de landingsstrip zien (dichtbij het strand). Deze foto werd gemaakt uit zo'n sportvliegtuigje. De officiële naam van de luchthaven is: Mersing Airport.

 

Het strand van Mersing gebruikt je niet om te zwemmen. Het is té vies (plastic flessen en andere rotzooi). Daarnaast is het ondiep en bedekt met modder. Het dichtstbijzijnde strand om heerlijk te zwemmen bevindt zich in Air Papan. Een taxi brengt je er voor RM15 heen. Air Papan ligt afgelegen. Het strand is onwaarschijnlijk mooi en verlaten. Er zijn wel chaletjes te huur, maar het is normaliter er stil. Het strand is alleen in het weekend een populaire picknickplaats.
Het dorpje Air Papan wordt geflankeerd door enkele heuvels, waarop verschillende soorten palmen groeien.  Hier wordt op 1 mei het "Pesta Air Papan" (Air Papan Festival) gevierd. Deze gebeurtenis trekt veel mensen, zodat de verhuurders van de chaletjes de vraag niet aan kunnen! Het is een vermakelijk festival met veel spelletjes en lekker eten. Er zijn natuurlijk ook culturele voorstellingen, zoals dansvoorstellingen.

Afgezien van het Pesta Air Papan trekt het strand dus in het weekend en op feestdagen meer bezoekers. Het water is er helder blauw en dit draagt natuurlijk bij aan zijn populariteit. Als het weer mooi is, kun je de contouren van de eilanden voor de kust zien.

The beach of Air Papan
Het strand van Air Papan

De ferry's in Mersing vertrekken naar:

Tioman: gewone boot - de langzame ferry vertrekt om 11:30 Duur: 2 uur
Vanuit Tioman naar Mersing vertrekt deze om 8:00  Enkele
reis RM25
speedboat
- vertrekt om 7:30, 13:00 Duur: 1,5 uur.
Vanuit Tioman 10:00,15:30 Enkele
reis RM30

Singapore: Dagelijks, vertrekt rond 13:00 Duur is ongeveer 3uur. Prijs RM200,- ,
(Vanuit Singapore vertrekt de boot om 9:00) Tijdens de regentijd vaart deze boot niet.
Pulau Besar: (vergis je niet met het andere Pulau Besar, dat bij Malakka ligt)
Vertrek 12:00 uur
(Vanuit Pulau Besar 10:00uur) Enkele reis
RM25,-
Pulau Rawa: Privé-eiland, waarvan het Rawa Island Resort de eigenaar is.
Vertrek 12:00 uur (Vanuit Pulau Rawa 10:00uur)
Let goed op of je prijs van je ticket al niet bij de boeking is betaald!
Pulau Tinggi & Pulau Sibu : Deze boten vertrekken uit Tanjung Leman (zie die pagina).


 

Om het gemakkelijk te maken:

FERRY TICKETS NAAR TIOMAN

<KLIK>

 

 Bustickets boeken is gemakkelijk:

 

  


  Fishing Bay Resort

Of het nu gaat om een zakenreis of een vakantie, elk van de 30 kamers van dit 3-sterren gebouw is ontworpen om gasten te helpen ontspannen in comfort en stijl. Iedere kamer in het hotel biedt de gasten douche, koffie/theezetfaciliteiten, koelkast. Koffiebar, fietsenverhuur zijn enkele van de comfortabele faciliteiten die u zult vinden in dit hotel in Mersing gebied. Gasten op zoek naar lichaamsbeweging of recreatie zullen het zeer prettig vinden om bij dit hotel watersport (niet-gemotoriseerd) aan te treffen. Dit mooie gebouw in Mersing gebied is al lang favoriet bij zakenreizigers en toeristen.

 


Kamers vanaf
EUR 47 per nacht

Informatie/reservering

Fishing Bay Resort <klik>


 

Mersing stad.

WAARSCHUWING
In Mersing zit een reisbureau, die alle toeristen voor Tioman of de andere eilanden uit de bussen "plukt". Vervolgens zeggen ze, dat je bij hen moet boeken, want alles zit "vol". Vervolgens betaal je veel te veel voor je accommodatie, die je nog nooit hebt gezien. Vaak zijn dit ook slechte huisjes. De bootreis kun je bij hen regelen, maarboek geen accommodatie. Boek voor de bootreis een enkele reis, want dan kun je de boot terug kiezen. Dan ben je van niemand afhankelijk. De naam van deze Travelagent is: "Island Connection". Op Tioman vinden ze dat reisbureau maar niets. Iedere toerist wordt in het huisje en het dorp van de travel agent geboekt.

Wie gaat duiken bij "Sunrise Dive Centre" kan een directe boot nemen naar Juara. Raadpleeg daarvoor de duikschool.


BUSSEN  NAAR  KUALA LUMPUR

Transnasional      
Vanaf Mersing naar KL   vertrektijden  
       

25D, Kaunter Plaza RNR,
Jalan Abu Bakar
Tel: 07 - 7995698

Loket sluit om 17.30

tel: 03 - 20703300,
of:  03 - 20720575
11.30 uur
12.00 uur
12.30 uur
17.30 uur
22.00 uur
22.15 uur
 
dagelijks
RM23,00
Controleer de vertrektijden en prijzen (bellen!). Alles is aan verandering onderhevig.
En geef s.v.p de juiste vertrektijden  en prijzen door, indien ze veranderd zijn!

 

 

 

Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite