THE
MALAYSIA
SITE

 

De Oostkust
-- Bukit Gambang (Kuantan)
-- Cemerung Waterval
-- Cherating 
-- Cukai
-- Desaru
-- Kampongs
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Hotels
-- Kuala Terengganu
-- Kuantan
-- Kuantan Plattegrond
-- Kota Bharu
-- Maleise huizen
-- Mersing
-- Pasir Raja Reservaat
-- Penarik
-- Perhentian - 1
-- Perhentian - 2
-- Perhentian - Hotels
-- Pulau Aur
-- Pulau Besar
-- Pulau Gemia
-- Pulau Kapas
-- Pulau Kapas Resorts
-- Pulau Lang Tengah
-- Pulau Rawa
-- Pulau Sibu
-- Pulau Tenggol
-- Pulau Tinggi
-- Redang
-- Tanjung Leman
-- Tasik Kenyir 
-- Tioman
-- Tioman- Juara
-- Tioman- er naar toe
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 


DE OOSTKUST
Ben van Wijnen

Redang

De Oostkust is ťťn van de mooiste plekjes van MaleisiŽ. Hier liggen de pareltjes in de Zuid-Chinese Zee, die we kennen uit de afleveringen van Expeditie Robinson: kristalhelder water met groene eilanden erin.
Hier krijg je het Bounty of Robinson gevoel.

De eilanden nodigen uit om te snorkelen en te duiken en dit is dan vrijwel mogelijk op alle eilanden.
De topper om te snorkelen zijn de Perhentian eilanden. Dit zijn twee eilanden Perhentian Besar (groot) en Perhentian Kecil (klein). Grofweg kun je stellen, dat Kecil voor backpackers is. Je kunt bij de eilanden snorkelen boven de zeeschildpadden en tussen de kleine haaitjes. Ook is op de Perhentian de mogelijkheid om aan scuba diving te doen.

Redang en Tioman zijn eilanden, die zuidelijker liggen van de Perhentian. Je kunt hier ook aan snorkelen en scuba diving doen.
Rondom deze eilanden zijn er enkele wrakken, waar naar gedoken kan worden.
Tioman is het grootste eiland aan de oostkust en hier bevinden zich enkele kampongs. Er zijn twee wegen op het eiland die verhard zijn. De laatste kampong, die ontsloten is, is kampong Juara. Er is hierover een aparte pagina, omdat er een Nederlandse woont en men dus de wensen in het Nederlands duidelijk kan maken.

Zowel op Redang als op Tioman bevindt zich een (luxe) resort van Berjaya. Men kan naar Tioman vliegen met Berjaya Air. Dit is de vliegmaatschappij van het hotelketen.

 

Een eiland, dat helemaal op scuba diving is ingericht, is
Pulau Aur. Daar bevindt zich naast scheepswrakken ook een vliegtuigwrak.

Een bekende plaats om naar de eilanden te gaan is Merang. Als je uit de bus stapt in Merang, wordt je belaagd door "runners van chalets" op bijv Tioman. En altijd zegt men, dat het de laatste chalet is en dat er op het hele eiland geen chalet meer te huur is. Geloof dit niet.

Tip: boek een enkele reis naar jouw eiland en neem geen retour. Je kunt op de terugweg dan de boot kiezen, die jou het eerst terug brengt naar het vaste land.

Het vaste land kent aan de Oostkust vier deelstaten: Kelantan, Terengganu, Pahang en Johor.
De gehele oostkust is islamitisch. Het levert weinig problemen voor ons op. Je kunt gewoon in je badpak/bikini naar het strand. Kelantan is het strengst. Deze deelstaat is zgn. drooggelegd, maar hier kun je zelfs wel alcoholisch drankje kopen. Niet in het hotel, maar wel in de supermarkt.
Tip: een Chinees winkelier verkoopt altijd wel een pilsje. Dat zijn Ťchte handelaren.
In Kelantan ligt Kota Bahru. Deze hoofdstad heeft de toerist het meest te bieden en is de leukste van de Oostkust. Hier kun je enkele dagen doorbrengen en de omgeving bezoeken. Van grote Boeddhabeelden en vliegerfabriekjes tot krokodillenboerderijen. Het is tevens de enige Ťchte Maleise stad van MaleisiŽ.

 


Boot naar Tioman

Voor de oostkust van West-MaleisiŽ liggen een aantal paradijselijke eilandjes met prachtige bountystranden. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle indrukken die u heeft opgedaan tijdens uw reis. Ook de onderwaterwereld is zeer de moeite waard; de eilanden zijn dan ook erg geliefd bij snorkelaars en duikers. Het zijn stuk voor stuk tropische juweeltjes! Het schone water rondom deze eilanden aan de oostkust bieden een grote diversiteit aan koralen, vissen en zeeschildpadden. Ideaal voor de duiker of snorkelaar.

Van Verre Reizen organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke Maleisie reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

Het landschap aan de Oostkust is wat eentonig. Een vlakke kustvlakte met een lang zandstrand. Op sommige plaatsen kun je zo tegen de namiddag zandvlooien verwachten. Lastig, maar als je je gewoon insmeert met zonnebrandolie, zul je er weinig van merken. Dit is dus de oplossing.
Iets van de kust af vind je Tasik Kenyir, Tasik Cini en enkele watervallen, zoals bij Cemerung. 

Aan de Oostkust van MaleisiŽ komen de zeeschildpadden 's nachts aan land (vasteland + eilanden) om eieren te leggen. Deze zijn zo groot als een pingpongbal en de schaal is zacht. De lokale bevolking beschouwt dit als een lekkernij, maar meer en meer ziet men het in stand houden van de zeeschildpad, als prioriteit. Momenteel worden de eieren opgegraven en op een met gaas omringd terrein herbegraven, tot de eieren uitkomen. Daarna worden ze in een grote bak met water verzorgd, tot ze sterk genoeg zijn om los gelaten te kunnen worden in zee.
Op de markt in Kuala Terengganu zijn spijtig genoeg, nog steeds eieren te koop.
Opvangcentrum is er in Rentau Abang. Sommige hotels (zoals Tanjong Jara) hebben een "Turtle Watch". Hiervoor geeft men zich bij de receptie op en wordt er die nacht een zeeschildpad op het strand gesignaleerd, wordt u wakker gemaakt en met een hotelbusje er naar toe gebracht.

 

 

Nu: online bustickets bestellen:
TOPAANBIEDING

SINGAPORE & DROOMEILANDEN VAN WEST-MALEISIň
RONDREIS
 
      

15 DAGEN vanaf Ä 1.579,-

per SINGAPORE AIRLINES met de A350
Stopover in Singapore is mogelijk

Verlenging is mogelijk !
 
Singapore - Kuala Lumpur - Pangkor -
Kuala Kangsar - Penang - Langkawi

 Alle prijzen zijn inclusief alle belastingen en (brandstof)toeslagen.

Uitgebreide beschrijving.

Deze aanbieding kan verlengd en gecombineerd worden met andere accommodaties,
een individuele tour of een 'reis op maat'.Ga naar: www.shintatravel.nl <klik>

 

    

 

   Ben van Wijnen

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite