THE
MALAYSIA
SITE
 

MaleisiŽ met kinderen
-- A'Famosa Waterpretpark
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Bukit Gambang (Kuantan)
-- Bukit Merah
-- Canopy Walk (Penang)
-- Times Square Theme Park
-- Desa Waterpark
-- Dierentuin Kuala Lumpur
-- Escape Pretpark
-- Genting Theme Park
-- Genting Theme Park Kaart
-- Hello Kitty Theme Park
-- Honingbeer
-- Krokodillen boerderij
-- Langkawi
-- Langkawi Kabelbaan
-- Legoland Malaysia
-- Lost World of Tambun
-- Mines Wonderland
-- Olifanten - Kuala Gandah
-- Olifanten - Sungei Ketiar
-- Perhentian
-- Pulau Payar
-- Pulau Redang
-- Rotsklimmen
-- Slangentempel
-- Sunway Lagoon
-- Taman Negara
-- Underwater World Langkawi
-- Vleermuizentempel
-- Vlinderboerderij
-- Vogelpark
-- Wildlife Park Langkawi
-- Zwarte Panter
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Tickets MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Penang Hill

Penang Hill biedt de mogelijkheid om de hitte van Georgetown te ontvluchten. Boven op deze 830 meter hoge berg is het altijd een paar graden koeler en er staat (bijna) altijd wel een zacht briesje. Je kunt naar boven met een kabelspoorweg (zie foto). Het station is gevestigd in het plaatsje Air itam, dat ťťn van de voorstadjes is van Georgetown. Je kunt het bereiken met de Transit Link bus No 1, of nummer  No 101, of de Lim Seng bus No 91. Ook de minibus No 21 van Lebuh Chulia gaat naar  de Air Itam Terminal. 
 
Halverwege de tocht naar de top moet men een keer overstappen. Onderweg passeer je diverse stationnetjes. Hier stapt de lokale bevolking uit, die halverwege de berg wonen. Ook bevinden zich hier enkele kleine hotelletjes en guesthouses.

Bezoek Penang Hill in de vroege morgen ( 9 - 10 uur), want later op de dag wordt het druk. 
Overigens rijdt men al vanaf 6.30.
Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht over Georgetown. Je ziet ook Penang Bridge en het vasteland. Er bevinden zich boven een aantal restaurantjes, souvenirstalletjes, vogelparkje, het oude hotel Bellevue en een Hindoe tempel.
 


Het uitzicht op Georgetown

 

TIP

Op de top kun je tegenwoordig buggy-trip maken. De duur is ongeveer 20 minuten en je moet er ca. RM30 voor betalen. Een nieuwe attractie op Penang Hill is de Penang Museum Owl. Dit is het eerste museum in Zuid-Oost AziŽ, dat gewijd is aan het thema "uil" in kunst en ambacht. Er is een fascinerende verzameling van meer dan 1.000 exotische en unieke kunst van ambachtelijke voorwerpen verzameld uit 20 landen, waaronder Japan, Zuid-Korea, Uruguay, China, Vietnam, Thailand, Engeland, IndonesiŽ en Frankrijk.
Tevens zijn er tal van wandelpaden, waarmee je Penang Hill kunt ontdekken.

Misschien wilt u anders naar beneden???
Koop bij ťťn van de restaurantjes een flesje water en volg de weg naar beneden. De weg heeft links en rechts (aan beide zijden) een witte streep. De weg gaat naar beneden. Naar de Botanical Garden! 
Deze geasfalteerde weg (met de witte strepen) is 5,1 km lang  en mag alleen gebruikt worden door de bevolking, die op de berg woont. De tocht naar beneden duurt  1 Ĺ uur. 
Soms kom je een auto of een brommertje tegen. Regelmatig zijn er mogelijkheden (bankjes) om uit te rusten. In het weekend is dit een favoriete wandelweg naar boven te zijn voor de Maleiers! Halverwege bij het bordje 2,5 km is er een theehuis. Hier kun je eventueel theedrinken.

  Deze geasfalteerde weg (met de witte strepen) is 5,1 km lang  en mag alleen gebruikt worden door de bevolking, die op de berg woont en naar boven of beneden wilt. De wandeltocht naar beneden duurt 1Ĺ uur. 
Soms kom je een auto of een brommertje tegen. Regelmatig zijn er mogelijkheden (bankjes) om uit te rusten. In het weekend blijkt dit een favoriete wandelweg naar boven te zijn voor de Maleise bevolking! Halverwege bij het bordje 2,5 km is er een theehuis. Hier kun je eventueel theedrinken.
Bij de slagbomen is men uiteraard beneden. Uiteraard is er een slagboom, die u kunt passeren zonder problemen. Maar wie naar boven wilt, moet erop rekenen, dat alle papieren grondig gecontroleerd worden. Waarom hij naar boven moet en/ of hij daar woon. Je zult op de tocht naar beneden dan ook weinig verkeer tegen komen.
Er zijn diverse restaurantjes om iets te drinken.
Links bevindt zich de ingang van de Botanical Garden en er staan taxi's klaar om je weg te brengen. Ook is hier een bushalte.
Je kunt nu zelf beslissen, wat je nu gaat doen. Je kunt een bezoekje brengen aan de Botanic Gardens, maar als je erg verhit bent, kun je de bus nemen naar iets koelers (hotelkamer of ťťn van de vele winkelcentra).

 

  

Bent u tijdens uw reis door MaleisiŽ in Penang? Kiest u dan voor een excursie naar de Kek Lok Si tempel en aansluitend kunt u met de kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

 


                                            
Van de top van Penang Hill  naar de Botanical Garden.

 

Google

 

 

 

Copyright © 2001 - 2017 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite