MALAYSIA
SITE

 
Perhentian
-- Perhentian
-- Perhentian - 1
-- Perhentian Besar
-- Perhentian Kecil
-- Perhentian Ferry
-- Resorts Locatie
-- Perhentian Resorts
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- De Eilanden
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Perhentian eilanden


Perhentian Island Resort

De Perhentian eilanden zijn een groep eilanden aan de Oostkust van het schiereiland MaleisiŽ. Er zijn eigenlijk twee hoofdeilanden "Pulau Perhentian Besar (besar betekent:  groot)) en Pulau Perhentian Kecil (kecil betekent:  klein). De Perhentian liggen in de Zuid-Chinese Zee, ongeveer 21 kilometer vanaf de kust van de deelstaat Terengganu. 
Een trip naar deze mooie, exotische, tropische eilandjes is een "must" voor elke natuurliefhebber en voor degenen, die van "scuba diving", snorkelen, diepzee vissen, zwemmen, surfen, zeilen en kanon houden. De eilanden zijn bedekt met maagdelijk oerwoud. In het oerwoud zie je wat apen, leguanen, eekhoorns en vlinders. Verder zijn er wuivende palmen, wit zandstrand, een warme diepblauwe zee en kleurrijke koraaltuinen.  
De Perhentian eilanden staan bekend als: "Malaysia's Marine Paradise". 
De boot naar de Perhentian vertrekt uit Kuala Besut. Dat ligt dichter bij Kota Bharu, dan bij Kuala Terengganu. Vanuit Kota Bharu kun je het best een taxi nemen. Vanuit Kuala Terengganu beter de bus
Kaartjes voor de boot worden in Kuala Besut verkocht en ook door enkele gespecialiseerde reisagenten in Kota Bharu. De boottocht naar het eiland duurt bijna twee uur, maar dit is afhankelijk van de boot.
Er is ook een boot, die dichterbij Kota Bahru vertrekt. Deze vertrekt uit Tok Bali. Van Zowel Kuala Besut en Tok Bali zijn aparte sites met een duidelijke kaart.

Perhentian eiland voor de oostkust van West-MaleisiŽ is een must voor mensen die van rust, schitterende natuur, scuba-duiken en snorkelen houden. Vanuit het resort kunt u zich met een klein bootje naar een onbewoond eiland laten varen om te snorkelen.
De accommodaties op Perhentian Island is kleinschalig en prachtig gelegen aan helderwit zandstrand.

Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.


Perhentian Beach

 

De beste tijd om de Perhentian te bezoeken is van maart t/m oktober. Deze periode valt buiten het regenseizoen.
De meeste bezoeker van deze eilanden komen toch voor het snorkelen en voor "scuba diving". 
Er zijn geen landwegen op de eilanden en de enige weg is de waterweg (over zee) of je moet over slingerende paadjes door de jungle. De kleine bootjes brengen ook toeristen en voedsel naar het eiland en halen het afval van het eiland op. Het toerisme heeft de Perhentian ook ontdekt en het is in de laatste vijf jaren dan ook sterk ontwikkeld, hoewel je er absoluut geen hoogbouw zal tegenkomen. Ook wordt het landschap niet verstoord door het lawaai van bars, disco's e.d. Maar het aantal bedden op de eilanden is wel toegenomen.

Pulau Perhentian is een "National Marine Park" met speciale wetten en regels. Dit was hard nodig. De boetes en straffen zijn streng! Ieder jaar stijgt het aantal overtredingen en ook de boetes. De activiteiten die streng verboden zijn: 

  • Het verzamelen en meenemen van materiaal uit zee( koraal, schelpen of vis, levend of niet) 

  • Vissen zonder vergunning en vervuiling veroorzaken, rommel of hengelmateriaal op strand/zee achter laten.

Als je geluk hebt, zwem je toevallig naast een zeeschildpad - hoe groter ze zijn, hoe ouder ze zijn, misschien is die naast jou wel 100 jaar oud! Een prachtig gezicht! Het  zijn voorzichtige dieren en ze zuinig met hun energie. Benader ze dus niet te dicht om ze even aan te raken! 
Als je zo'n  zeeschildpad hier tegenkomt is het voor de paring of om eieren te leggen en dus moeten ze niet gestoord worden. Zeeschildpadden kunnen gevaarlijk bijten!! Ze eten echter alleen plankton en kleine dieren, die aan de zeeoppervlakte verschijnen. 

Er worden echter ook zeeschildpadden dood gevonden met een plastic tasje in hun maag. Ze kunnen het onderscheid niet zien tussen een plastic tasje en een kwal, dus..... gooi alstublieft geen afval in de zee.
Wanneer je zeeschildpadden bekijkt, die eieren op het strand komen leggen, doe dat dan vooral voorzichtig! Als ze gestoord worden keren ze om en gaan terug de zee in! 

 

Vroeger waren er hier honderden, maar dit aantal is danig geslonken. Daarom is de Perhentian en de deelstaat Terengganu nu n  van de weinige beschermde gebieden op de wereld voor hen.

Een goede selectie van de beste resorts op de Perhentian eilanden vind je hier <klik>

Zie ook: Perhentian - 1


Perhentian Beach

De meest geliefde eilanden aan de oostkust zijn de Perhentian, die bij de deelstaat Terengganu horen.

De meeste toeristen, die naar de eilanden vertrekken, doen dit met de ferry in Kuala Besut in Terengganu.
Er is nu echter ook een tweede vertrekplaats naar de eilanden en deze vertrekt in de deelstaat Kelantan. De boot vertrekt vanuit Tok Bali (Kelantan) en het is dus een alternatief. Beide ferries zijn comfortabel en veilig.

De Tok Bali Jetty Terminal ligt ongeveer 48 km ten zuiden van Kota Bharu. Een boottocht naar het eiland duurt 45 minuten en wordt uitgevoerd door "Symphony Travel and Tours express boats".
Zij, die vanuit Kota Bharu naar de Perhentian reizen, hebben dus nu een veel kortere reistijd.
Er kunnen 30 mensen met de boot mee.
Vertrektijden naar de Perhentian: 7.00 - 10.00 - 12.00 - 16.00 uur.
Vertrektijden naar Tok Bali: 8.00 - 11.00 - 13.00 - 17.00 uur.

De prijs van een ticket is RM30 voor volwassenen en RM15 voor kinderen (enkele reis).

Kaartjes kun je kopen op Pengkalan Chepa airport en ook bij de Tok Bali Jetty Terminal. Bij de Jetty terminal kun je gratis en veilig (bewaakt) parkeren.

 

 

    

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite