MALAYSIA
SITE

 
Perhentian
-- Perhentian
-- Perhentian - 1
-- Perhentian Besar
-- Perhentian Kecil
-- Perhentian Ferry
-- Resorts Locatie
-- Perhentian Resorts
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- De Eilanden
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Perhentian eilanden

Globaal genomen kun je zeggen, dat Perhentian Kecil voor de backpackers is en Perhentian Besar voor de middenklasse. De eilanden zijn zeer geliefd en de hotelprijzen liggen dan ook iets hoger dan op het vasteland.
Zoals gezegd, zijn de resorts op Kecil iets minder, hoewel het niet altijd op gaat. De sterren van de resorts op beide eilanden gaan niet verder dan drie. Er zijn geen wegen; wel slingerende paden door de jungle. De kortste weg is meestal over het strand. 's Avonds is het reuze gezellig op het strand. Overdag speelt het leven zich af op en in het water. Je kunt snorkelen boven de zeeschildpadden of zwemmen tussen de kleine haaitjes. De enige grote haai, die zich in het najaar laat zien is de grote tijgerhaai. Deze is volledig onschadelijk. Hij eet slecht plankton en kleine visjes. Hij wordt ook wel walvishaai genoemd.
Er is een klein vissersdorpje, waar zich een moskee bevindt. Hier kun je ook kleine boodschapjes halen. Dit dorp wordt aangeduid als Fishermans Village. Verder bevinden zich op Kecil twee windmolens.
De Perhentian Eilanden zijn klein en daardoor in een bepaald opzicht ook wat primitief. Ten eerste betekent dat je nergens geld kunt pinnen. Creditcards worden steeds meer geaccepteerd, maar neem ook van te voren voldoende cash mee. In Kota Bharu, of Jerteh, op weg naar Kuala Besut, kun je stoppen bij een pinautomaat (ATM). Wacht niet tot in Kuala Besut.
Velen vinden de eilanden idyllisch en dat zijn ze ook. Maar... voor degenen die graag iets meer willen doen of zien: soms is het verblijf op de eilanden eentonig. Snorkelen, zonnen en feesten kan na een aantal dagen gaan vervelen. Hou daar rekening mee met je boeking. Als je denkt, dat je het langdradig vindt, boek dan een korte periode.


 

 

Perhentian eiland voor de oostkust van West-MaleisiŽ is een must voor mensen die van rust, schitterende natuur, scuba-duiken en snorkelen houden. Vanuit het resort kunt u zich met een klein bootje naar een onbewoond eiland laten varen om te snorkelen.
De accommodaties op Perhentian Island is kleinschalig en prachtig gelegen aan helderwit zandstrand.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.


Restaurantjes op het strand

 

Zie ook: Hotels op de Perhentian Eilanden

Zie ook: Perhentian - 1


Paadjes in de jungle

 

 

 

    

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite