maleisieonline

De Eilanden
-- Perhentian Islands
-- Pulau Aur
-- Pulau Besar
-- Pulau Gemia
-- Pulau Kapas
-- Pulau Lang Tengah
-- Pulau Pemanggil
-- Pulau Rawa
-- Pulau Redang
-- Pulau Sibu
-- Pulau Tengah
-- Pulau Tenggol
-- Pulau Tinggi
-- Tioman
-- Tioman Boot tickets
-- Mersing
-- Mersing - Express Bus
-- De Oostkust
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Pulau Besar
 

Pulau Besar is ťťn van de grotere eilanden, die voor de kust bij Mersing in de Zuid-Chinese Zee bevinden. Pulau Besar wordt omringd oor zo'n 15 kleinere eilanden. Het is zo'n 4 km lang en 1 km breed. Er zijn vier resorts op het eiland, waarvan D'Coconut het meeste comfort biedt. De andere resort zijn meer "basic" en deze zijn: Nirwana Resort, Aseania Resort en Sun Dancer & White Sand Resort. "Resort" is voor deze laatste drie wel een heel groot woord. Soms gaat 's nachts de elektriciteit uit.
In deze omgeving wordt ook de uitzending van "Expeditie Robinson" opgenomen. Maar ook worden in deze omgeving andere films en documentaires opgenomen.

 

De boottocht naar Pulau Besar gaat per speedboat. Ze vertrekken van de Mersing Ferry Terminal (MFT). Hier kun je ook nog je laatste inkopen doen (voedsel, souvenirs). De overtocht duurt ongeveer een half uurtje (15 km).
Het Nirwana Resort heeft "basic" chalets. 's Nachts gaat de stroom uit.
Tussen het Nirwana en D'Coconut loopt een pad. Om het andere "luxueuze" resort te bereiken duurt het ongeveer 25 minuten. D'Coconut heeft chalets, diverse restaurants,watersportmogelijkheden en een zwembad. De kamers hebben hier een uitgebreide badkamer en een tv met buitenlandse zenders.
Het eiland is heuvelachtig en de hoogste top is zo'n 650 meter boven zeeniveau.

Je kunt op Pulau Besar voldoende watersporten verwachten van duiken, snorkelen tot jetskiŽn toe.
Het eiland is omringd door glashelder azuurblauw water.
De stranden zijn van fijn witzand, die omzoomd worden door kokospalmen. Tijdens het snorkelen of duiken kun je genieten van de koraalriffen, hoewel Tioman mooiere heeft.
Er zijn nog enkele kleine kampongs (ca 7), maar die hebben heel weinig bewoners. De bewoners leven van het toerisme, Úf van de visvangst.

In de wateren rond Mersing, dus bij o.a. Pulau Besar, Pulau Rawa en Pulau Aur, leeft de reuzenkokkel.
Deze zeer grote schelpdieren kunnen een wel 70 jaar oud worden. Hun schelp heeft soms een grootte van 1 meter en ze kunnen wel 200 kg wegen. Het is natuurlijk duidelijk, dat dit beschermde dieren zijn.
Je kunt deze reusachtige schelpdieren tijdens het snorkelen observeren.
De wateren rond Pulau Besar is aangewezen tot een "Marine Park". Dit betekent dat je absoluut niets mag meenemen. Doe je dit toch, dan kun je een hoge boete verwachten.

Er loopt een pad naar de andere kant van het eiland. Dat wordt dus jungle trekking. Het eiland is dicht begroeid. Het pad is wel gemaakt, maar toch zul je over omgevallen bomen en takken moeten klauteren. Wees voorzichtig, want het pad is hier en daar glad. Maar als je de andere kant bereikt, zul je weer een mooi wit zandstrand wachten. Op de terugtocht wacht je weer dezelfde obstakels.

Het eiland werd vroeger Pulau Babi Besar genoemd. De naam wijst erop, dat er op het eiland veel everzwijnen moeten hebben rondgelopen. Tegenwoordig zul je er geen ťťn meer zien.
Een andere theorie is, dat het eiland (met enige fantasie) de vorm heeft van een varken.

Plattergroond van Besar
Nb: Radin heet tegenwoordig Aseania Resort

 

Gemakkelijk Bustickets en Boattickets online bestellen:

 

Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite