THE
MALAYSIA
SITE

 

Sabah
- Abdul Rahman Park
- Afstanden op Sabah
- Bussen op Sabah
- Danum Valley
- Gomantong Grotten
- Kinabatangan Rivier
- Kota Kinabalu
- Kota Kinabalu Bus Station
- Kota Kinabalu Hotels
- Kota Kinabalu Plattegrond
- Lahad Datu
- Layang Layang
- Mari Mari Cultural Village
- MASwings
- MASwings Network
- Mount Kinabalu
- Neushoorn Opvangcentrum
- North Borneo Railway
- Pulau Banggi
- Pulau Mantanani
- Pulau Mataking
- Pulau Pom Pom
- Pulau Sipadan
- Pulau Tiga
- Sabah
- Sabah - Annelies
- Sabah Openbaar Vervoer
- Sandakan
- Sandakan Busstation
- Semporna
- Sepilok (Orang Oetans)
- Sepilok (Zonneberen)
- Tawau
- Turtle Island
- Zip Line / Tokkelen
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Tickets MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 SANDAKAN

Bouw je reis naar Sandakan met Maleisieonline.nl

Sandakan

Sandakan (stad van de natuur) is een stad aan de oostkant van Sabah aan de Sulu Zee. Het is een stadje met een rijke historie en uitvalsbasis voor het ecotoerisme naar o.a. het Orang Oetan Opvangcentrum en "Turtle island".
Het "Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre" ligt ongeveer 20 minuten rijden vanaf Sandakan en het oudste en grootste opvangcentrum voor orang oetans ter wereld.
William Clarke Cowie was een Schotse avonturier, die rond 1870 op Borneo leefde. Hij leverde aan de Sultan van Sulu geweren en munitie om zich te verdedigen tegen Spaanse veroveraars.
Als dank voor de wapens, verleende de Sultan hem het recht om een basiskamp op te zetten op Pulau Timbang, een eiland dat in de baai van Sandakan ligt, waar al een kleine kampung lag, die Suluk heette.
Cowie noemde zijn basis "Sandakan". Later verhuisde Sandakan naar het vasteland.
In 1983 verplaatsten de koloniale Britten de hoofdstad van Kudat naar Sandakan.

Map

  

 

 

Het straatleven van Sandakan

Er ontstond een bouwmanie en Sandakan werd een drukke, moderne stad. De bombardementen van de geallieerden tegen het eind van WOII vernietigde bijna de gehele stad. De hoofdstad werd verplaatst naar Jesselton. In 1968 werd de Jesselton veranderd in Kota Kinabalu.
Sandakan is nu vooral een haven voor de uitvoer van planken en boomstammen. Men zegt nu nog, dat de "Temple of Heaven"in Peking is gebouwd met hout uit Sandakan.
Momenteel is Sandakan een "gateway" naar de schatten van Borneo.

Sam Sing Kung Temple, of de Three Saints Temple.
Deze ligt aan de rand van de stad. Vanaf deze hooggelegen tempel heb je een prachtig uitzicht over de stad. 
De drie heiligen zijn:
- Kwan Woon Cheung, de heilige van het recht;
- de godin Tin Hou, beschermvrouwe van de
   vissers;
- en de keizer Min Cheong, aanbeden door degenen die geluk zoeken bij (school-)onderzoeken.

Voor belangrijke examens vind je dan ook veel studenten in deze tempel, die gebouwd werd door vier Chinese gemeenschappen: de Hakka, de Kantonese, de Hainanese en de Teochew.
 

De tempel van de drie heiligen

 

 

Sandakan, de voormalige hoofdstad van Sabah op Maleisisch Borneo, is een uitstekende uitvalsbasis voor bezoeken aan Sepilok, Sukau national park, Turtle Island en Langkayan.  Naast exportcentrum voor onder andere rotan, hardhout en palmolie, is Sandakan tevens een drukke vissershaven. U kunt er in de restaurants de beste visgerechten van MaleisiŽ.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

De grotten van Gomantong
Deze grotten zijn slechts vanuit Sandakan met de boot of met de Landrover te bereiken. Je hebt daarvoor de hele lange dag nodig, want het laatste stuk moet je "te voet" afleggen. Goede schoenen en ook de juiste kleding voor dit tochtje in de jungle, moet je wel bij je hebben. De uitstapjes naar deze grotten moeten door de autoriteiten van Sabah in Sandakan georganiseerd worden. Het is raadzaam, wanneer je dit aan een reisbureau overlaat. 
In de Gomantong grotten leven talloze zwaluwen, die hun nesten tegen de wanden van de grotten hebben gebouwd. Die nesten worden verzameld, waarbij men lange bamboestammetjes gebruikt om naar boven te klimmen, wat er zeer gevaarlijk uit ziet. Die nesten zijn ook een basis voor de bekende vogelnestjessoep, een oude specialiteit uit de Chinese keuken.

 


  Het Sabah Hotel ligt op de top van een heuvel, die uitziet over de stad Sandakan. Het hotel heeft 120 ruime kamers, die modern en comfortabel zijn ingericht.
De kamers zijn voorzien van kleuren tv met een in-house movie channel, zithoek, airco, IDD telefoon, minibar. De badkamer heeft een bad/ douche, toilet en een haardroger.
Het hotel heeft een zwembad met een kinderbad en poolbar. Verder beschikt het over een tennisbaan, squashbaan, sauna, stoombad, souvenirwinkel en beauty salon.
Vanuit dit hotel kunt u onder andere het wereldberoemde Orang Oetan reservaat bezoeken, een boottocht maken op de Kinabatangan rivier en de Gomantong Caves of de Turtle Islands bezoeken.


Kamers vanaf Eur 39per nacht
Informatie/reservering

Sabah Hotel <click> 

Water Village

 

Google

   Ben van Wijnen

   Gemakkelijk Bustickets online bestellen:

  

 

 

Copyright © 2001 - 2017 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite