THE
MALAYSIA
SITE

 
Johor - East Coast
-- Johor Eilanden
-- Desaru
-- Desaru Hotels
-- Mersing
-- Mersing Express Bus
-- Tanjung Leman
-- De Oostkust
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Tanjung Leman
Ben van Wijnen.


De ferry terminal

Vanuit Tanjung Leman kun je vertrekken naar de eilanden van de Johor Marine Park. De drie hoofdeilanden hier van zijn: Pulau Rawa, Pulau Harimau, Pulau Mensirip, Pulau Gaul, Pulau Besar, Pulau Hujong, Pulau Tengah, Pulau Tinggi,Pulau Sibub Besar, Pulau Sibu Tengah, Pulau Sibu Hujong, Pulau Pemanggil Island en Pulau Aur. Velen onder u zullen namen van de eilanden herkennen, die in het programma "Expeditie Robinson" een rol hebben gespeeld.

Tanjung Leman ligt ongeveer 72 km ten zuiden van Mersing. Het is het vertrekpunt voor enkele eilanden, die voor de kust liggen. Pulau Tinggi, Pulau Sibu en Sibu Besar zijn altijd populaire bestemmingen geweest bij veel Maleiers en inwoners van Singapore. Tanjung Leman heeft een nieuwe vertrekhal en de boten vertrekken hier vandaan naar de eilanden om:
- 09.00 uur
- 14.00 uur
- 18.00 uur
- 21.00 uur
Als je aan boord gaat van een ferry, moet je verplicht een reddingsvest aan. Dit is door de wet bepaald.
De overtocht duurt 20 - 45 minuten, afhankelijk van het eiland, waar je naar toe wilt. In de nieuwe terminal bevinden zich restaurantjes en toiletten. Taxi's zijn beschikbaar voor diegenen, die bij terugkomst naar Johor Bahru willen, of naar elders in MaleisiŽ. De afstand naar Johor Bahru is ongeveer 120 km.

Als je de weg van de Terminal naar het zuiden volgt, kom je uit bij het Tunjuk Laut Beach Resort, waar men redelijke chaletjes verhuurt, die uitkijken over het strand. Het strand en de terminal bevinden zich redelijk ver van de hoofdweg, daarom is het een beetje moeilijk te vinden.
Als je langs het strand wil peddelen, zijn er kayaks te huur. Ook is snorkelen hier geliefd, want er bevinden zich enkele mooie koraalriffen in de buurt. Vraag daar naar bij de receptie. Ook kun je hier de bekende neushoornvogel spotten. Ze vliegen hoog boven je.
Stoelen en parasols zijn beschikbaar, als je met je vrienden en familie het drukke leven van de stad eventjes achter je wilt laten.
Volg je de weg van de terminal naar het noorden, dan kom je bij Kampong Tenggaroh,dat slechts enkele kilomers van Tanjung Leman verwijderd ligt.

 
Reistijden:
- met de auto vanuit Singapore 3 uur

- vanaf Johor Bahru 2 uur
- met de auto vanuit Kuala Lumpur 5 uur
- met de bus en taxi vanuit Singapore 3,5 uur

Tanjung Leman heeft een goede parkeerplaats. Het is hier betaald parkeren en er is toezicht, maar laat geen kostbare spullen onbeheerd achter in de auto. het tarief is RM4,- per dag.

Het strand
het strand

 

  

  Sibu Island Resort

Schitterend gelegen in een afgeschermde hoek van de Zuid-Chinese Zee, bevindt zich op slechts een stap verwijderd van andere zeven verborgen eilandjes, drie prachtige stranden. Omgeven door weelderige groene tuinen zijn de 121 chalets, voorzien van moderne voorzieningen om u van een zalige verblijf te verzekeren. Tijdens uw verblijf, kunt u genieten van een aantal niet te missen activiteiten, zoals windsurfen, bananenboot-ritjes, varen, kanoŽn, jungle-trekking en vogels kijken. Om uw smaakpapillen prikkelen is een bezoek aan het Selayar restaurant onvermijdelijk, of het open-terras van het Lumba Lumba Coffee House, of gewoon genieten van barbecueŽn op het strand. Na alle belevenissen en het verkennen van het eiland, kun je je laten verwennen in Holistic Spa. Het biedt gasten tal van behandelingen en arrangementen. Een verblijf in het verblijf in Sibu Island Resort is een ervaring van een hemel op aarde.

Kamers vanaf EURO 48 per nacht

 

 

Informatie/reservering

Sibu Island Resort <klik>Kom je vanuit Singapore

1.  vanuit Johor Bahru rijd je naar Kota Tinggi.
2.  vandaar richting Mersing.
3.  deze weg rijd je ongeveer 45 minuten, dan zie je een bord "Tanjung Leman, Pulau Sibu" bij de
Tenggaroh Junction (kruising).
4.  Rechtsaf - tot de "Guard Post" (ongeveer 10 minuten), volg dan de borden:
"Tanjung Leman, Pulau Sibu".
5.  Ga links bij de T-Junction, rij ongeveer 10 minuten en ga dan rechtsaf naar Tanjung Leman strand.

 

 

Google
-- Sandakan
-- Semporna


 

 

 

Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite