THE
MALAYSIA
SITE

 

Vervoer
- Afstandtabel
- Air Asia
- Air Asia LCC Terminal
- Airport Hotels
- Beenruimte Vliegtuigen
- Bussen
- Berjaya Air
- E & O train
- Firefly (Low Cost Airline)
- Highway (NSE)
- Highway (NSE)- Routekaart
- Huurauto's
- Huurauto's Rij-tips
- Jungle Train
- Maleise auto's
- KLIA - airport
- KLIA - naar Kuala Lumpur
- MASwings (Borneo)
- MASwings Network (Borneo)
- Malindo Air
- Malindo Air Network
- Parkeren op Schiphol
- Plaza Premium Lounge
- Taxi's
- Transit Passagiers
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Perlis
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Tickets MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Transit Passagiers
 Wat moet je niet missen?

Petronas Towers

 

Als je eerst wilt rusten in een hotel, scroll dan direct naar beneden.
Voor 30,- is er al een mooie kamer in een hotel bij de luchthaven.

 

Voor Transit passagiers op weg naar IndonesiŽ/AustraliŽ of Nw Zeeland is er sinds kort de mogelijkheid om een excursie op de luchthaven te boeken.
Het zijn de zgn. "Discover Kuala Lumpur" excursies. Deze kun je met een gids boeken, maar je kunt ook zelfstandig de excursies ondernemen. Je krijgt dan een handig gidsje mee, dat je langs de highlights van KL voert. Het gidsje begint op KL Sentral met de rondleiding door de stad.
De "transit tour counter" bevindt zich in het Satellite-gebouw.
Dat is waar je tax-free kunt kopen.


Kuala Lumpur is meestal de eerste "tussenstop", wanneer je naar AustraliŽ,  Nieuw Zeeland of IndonesiŽ vliegt.
Er zijn op de luchthaven veel faciliteiten, waaronder een lounge, waar je naar toe kunt gaan. Voor deze Premium Lounge betaal je een toegangsprijs en vervolgens is alles gratis: eten, drinken, internet en douches.
Bezoek hiervoor de speciale pagina op deze site, die hiervoor gemaakt is <klik>.
Tevens bevinden zich in de nabijheid van de luchthaven twee hotels, waar je kunt uitrusten: Pan Pacific en de Concorde Inn. De Pan Pacific International hotel is vanaf de luchthaven lopend te bereiken via een skybridge.

Of je van de luchthaven af mag, hangt af van de luchtvaartmaatschappij, waar je mee vliegt.
Een "transit passenger" op weg naar AustraliŽ, Nieuw Zeeland of IndonesiŽ, moet meer dan 6 uur de tijd hebben voor ze de luchthaven kunnen verlaten. Enkele plaatsen, die je dan kun bezoeken zijn:
Goedkoop parkeren op Schiphol
met korting!<klik op deze parkeerder>
 

 

a) PUTRAJAYA - De stad ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur en 20 kilometer vanaf de luchthaven  Kuala Lumpur International Airport (KLIA).
De stad Putrajaya is ook bekend als "Malaysia's first Intelligent Garden City". Hier zijn veel ministeries te vinden en zetelt de premier Badawi.
Het is een nieuwe stad, die 30 jaar geleden nog niet bestond. De stad is dus geheel nieuw en hij ziet er prachtig uit. Hoogtepunten zijn het ministerie van de premier, de moskee, de cowboyhoed (congrescentrum), de mooie bruggen en de boulevard.
De stad is nog niet af, maar zeker een bezoekje waard.
Er ligt een meer om de stad, waar je een boottocht op kunt maken.
Zie ook de aparte site over de Putrajaya <klik>.

 

De trein = Klia express of Klia Transit

Er naar toe: Je neemt vanaf de luchthaven de KLIA Transit naar Putrajaya Deze gaat om de 30 minuten. De eerste trein vanaf KLIA (het stations is op de "Lower Ground Floor") vertrekt om 05:33 's morgens en de laatste vertrekt van Putrajaya naar KLIA om 00:20 's nachts. 

b) PETRONAS  TOWERS - De Petronas  Towers zijn de op n na hoogste gebouwen ter wereld. De officile hoogte van de toren is 451,9 meter. Ze zijn ontworpen door de beroemde Italiaanse architect  Cesar Pelli en de torens staan in een parkachtige omgeving. De skybridge bevindt zich op de 41ste verdieping en dit is dan ook het hoogste punt, waar bezoekers kunnen komen. De skybridge is open van 10 uur tot 12.45 uur. en vervolgens weer van 15.00 uur tot 16.45 uur. Kaartjes kun je afhalen beneden in de centrale hal en zijn gratis. Als je vroeg komt, kun je direct naar boven. Kom je laat, dan zul je moeten wachten. Alles volgens het principe: wie het eerst komt, het eerst maalt!
Zie ook de aparte site over de Petronas Towers <klik>.

Er naar toe : Vanaf KLIA  met de KLIA Express naar KL Sentral. Daarna met de metro (PUTRA ) naar het KLCC metrostation

c) CENTRAL MARKET - Deze vind je vlakbij Chinatown. Hier kun je dus ook nog even rondlopen. De Central Market is een toeristische attractie, waar veel lokaal handwerk (beelden, schilderijen) wordt verkocht. Er zijn ook restaurantjes en er worden culturele voorstellingen gegeven.
Zie ook de aparte site over de Central Market <klik>.

Er naar toe : Vanaf KLIA  met de KLIA Express naar KL Sentral. Daarna met de metro (PUTRA LRT) naar het
Pasar Seni station

d) KUALA LUMPUR CRAFT CULTURAL COMPLEX - Rustig gelegen in de Golden Triangle. Op het terrein bevindt zich een museum, winkeltjes en een ruimte, waar demonstraties worden gegeven. Het culturele centrum laat houtsnijwerken zien uit diverse delen van het land, die je ook kunt kopen.

Er naar toe : Vanaf KLIA  met de KLIA Express naar KL Sentral. Daarna per taxi naar het Kuala Lumpur Craft Cultural Complex

e) KL TOWER - En van de hoogste torens v an Zuidoost Azie en momenteel de vijfde in de wereld. Doordat deze gelegen is op een heuvel (Bukit Nanas) steekt hij net iets boven de Petronas Towers uit. Eenmaal boven heb je een veel beter uitzicht over Kuala Lumpur en omgeving, dan bij de Petronas Towers. Een walkman zorgt ervoor, dat je alle informatie te horen krijgt. Je komt bij deze toren veel hoger dan bij de Petronas Towers.
Zie ook de aparte site over de KL Tower <klik>.

Er naar toe : Vanaf KLIA  met de KLIA Express naar KL Sentral. Dan met de metro (PUTRA LRT) naar
Dang Wangi station.
Vervolgens nog 15 minuten lopen naar de voet van de heuvel (bij de slagbomen).
Daar krijg je gratis vervoer naar de ingang van de KL Tower.

 

Op welke manieren kun je van KLIA naar Kuala Lumpur reizen?

1.   De snelste manier is met de KLIA Express. Dit is een sneltrein die de afstand in 30 minuten overbrugt. Je bent dus snel in het centrum van KL.
Kosten RM35 per kaartje.
2.   Een trein, die er op lijkt is de KL Transit. Deze stopt echter een paar keer. Onder andere in Putrajaya. Tijdsduur ca. 50 minuten.
RM35 per kaartje
3.   Per taxi. Daarvoor koop je in de aankomsthal een coupon en geeft deze aan de taxichauffeur. Hij brengt je , waar je wilt zijn. De bestemming staat reeds op de coupon. Taxirit duurt ca. 50 minuten.
RM90,- per taxi
4.   De bus van de luchthaven. Deze rijdt niet zo snel als een taxi en stopt bij enkele hotels.
Tijdsduur ca. 1 uur
RM25,- per kaartje.

Als je met een groep bent, kun je altijd een bestelauto huren, die je naar de stad brengt. Ook is het mogelijk om met de taxi-chauffeur of met de chauffeur van de bestelwagen afspraken te maken, dat je hem bijvoorbeeld voor 6 uur huurt.

Hotels om uit te rusten (voor de prijs hoef je het niet te laten):

Agoda biedt de  Best Price Guarantee: als je een hotelkamer hebt geboekt bij Agoda en je ziet dezelfde kamer op dezelfde datum voor een lagere prijs, of als je de kamer op een andere website goedkoper ziet, dan zullen we de hotelkamer voor dezelfde prijs aanbieden of nog lager. 

  Het Concorde Inn Airport Hotel gelegen op minder dan vijf minuten van  Kuala Lumpur International Airport. Het hotel biedt comfortabele kamers met een erg vriendelijke bediening.
Het hotel heeft 263 modern ingerichte kamers, waar een verblijf zeer aangenaam is. Voor de zakenreiziger is er een vergaderzaal en een banket zaal. Voor de toerist is er een uitnodigend zwembad en tennisvelden.
Dineren kan in het Melting Pot Caf, waar de gerechten van uw keus Maleis, Westers en Japans kunnen zijn.
Wie wat ontspannende muziek wil horen, kan in de Crossroads Lounge terecht.
Het hotel heeft kamers met airco, minibar, televisie met in-house video programma's, radio, haardroger, broekenpers, DD telefoon, koffie- en theefaciliteiten.

 

 

Kamers vanaf EUR 30 per nacht

Informatie/reservering

Concorde Hotel KLIA <klik> 

Goedkoop 3x parkeren op Schiphol
met korting!

Blue Parking: Goedkoop Parkeren bij Schiphol<klik op ťťn van deze drie parkeerders>
 

 

Google

 

   Ben van Wijnen

 

 

 

Copyright © 2001 - 2017 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite