MALAYSIA
SITE

Kedah
-- Kedah
-- Alor Setar
-- Alor Setar Airport
-- Alor Setar Busstation
-- Menara Alor Setar
-- Beris Lake Wijngaard
-- Gunung Jerai
-- Langkawi
-- Kuala Kedah
-- Merbok Archeo. Museum
-- Ulu Muda
-- Ulu Muda Jungle
-- Pedu Lake
-- Pulau Songsong
-- Kampongs
-- Maleis kamponghuis
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Menara Alor Setar

"De stad Alor Setar is een bezoek aan de tv-toren waard. Vanaf het observatiedek is de hele stad en de omgeving zichtbaar. Voor shoppers is aan de overkant van de tv-toren een groot, modern winkelcentrum."


Tower Alor Setar

In Alor Setar valt meteen de hoge toren (in het Maleis: Menara Alor Setar) met een hoogte van 165,5 meter op. Uiteraard is dit het hoogste puntje van de mast, die bovenop staat. Het observatiedek (de uitkijkpost) bevindt zich op een hoogte van 88 m. Deze toren is een telecommunicatietoren, maar het is ook een toeristische attractie in de stad, die je niet moet missen. De toren is een uitkijktoren en het herbergt ook enkele restaurants en een souvenirwinkel.

Het ontwerp van mooie Menara Alor Setar is geÔnspireerd op de bijnaam van Kedah: "Jelapang Padi". Deze naam verwijst naar het landschap van Kedah, dat wordt gedomineerd door rijstvelden. De vorm van de toren moet een 'Serumpun Padi' voorstellen, oftewel een gebonden bundel rijst.
Je kunt met de snelle lift in 48 seconden naar boven. Eenmaal boven aangekomen op 88 meter hoogte, ben je op het "Observation Deck", waar vijf verrekijkers klaar staan om de wijde omgeving te bekijken.

xxx

Op 100 meter hoogte bevindt zich een Megaview Banquet Hall, die faciliteiten biedt voor evenementen zoals vergaderingen, seminars, cursussen, lunch, diner en afternoontea voor overheidsinstanties, bedrijven, ngo's, verenigingen, enz. Dit is voor ons niet zo interessant.

Verder met de lift omhoog is er op 94 meter hoogte de Menara Alor Setar's: een Revolving Restaurant. Zie de foto hiernaast. Een "revolving restaurant" of roterend restaurant is meestal een eetruimte in een torenrestaurant, die is ontworpen om te rusten bovenop een breed rond draaiend platform, dat werkt als een grote draaitafel.
Hier kun je heel hoog dineren/ lunchen. Het is daarmee het hoogste restaurant van Kedah. Soms is dit restaurant is een geschikte plek voor alle gelegenheden, zoals bruiloft, diner, lunch, jubileumfeest en nog veel meer.

Onlangs introduceerde de Menara Alor Setar een unieke attractie, die bezoekers een nieuwe ervaring geeft. Deze attractie heet ďStar ViewĒ. Het zijn twee glazen uitbouwen met een glazen vloer, die gebouwd zijn op het ďOpen DekĒ op een hoogte van 105 meter. Je kunt open lucht door de vloer van vier vierkante meter naar beneden kijken. De constructies zijn in de officiŽle kleuren van de Kedah-vlag; groen (op het noorden) en geel (op het zuiden). De groene ruimte geeft je een panoramisch uitzicht over de rijstvelden en de Gunung Keriang. De gele, glazen ruimte laat je historische gebouwen zien, zoals de Masjid Zahir, Balai Besar, Balai Nobat en een uitzich tot aan het eiland Langkawi.

De constructies van de glazen uitbouwen zijn geÔnspireerd op het succes van de twee uitbouwen op de Menara Kuala Lumpur. Hierin staand of zittend kunnen toeristen genieten van de schoonheid van Alor Setar, de hoofdstad van Kedah. Je kunt deze attractie bereiken door weer in de lift te stappen.

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite