MALAYSIA
SITE

Penang
-- Air Hitam Dam
-- Balik Pulau
-- Batu Ferringhi
-- Batu Maung
-- Botanic Gardens
-- Bussen Penang
-- Busstation Sg Nibong
-- Cheong Fatt Tze
-- Chowrasta Bazaar
-- Clocktower
-- Escape Pretpark
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen op Penang
-- Fort Cornwallis
-- George Town
-- George Town-kaart
-- Gertak Sanggul
-- Hard Rock Hotel
-- Hawker Stalls
-- Hawker Centre
-- Hop-0n Hop-off Bus
-- Hotels
-- Hotel Reserveren
-- Jelutong
-- Kapitan Kling Moskee
-- Kek Lok Si
-- Kerachut - turtles
-- Kerachut - foto's
-- Khoo Kongsi
-- Komtar
-- Kuan Yin
-- Liggende Boeddha
-- Massage strand
-- Monkey Beach
-- Pasar Malam
-- Penang Hill
-- Penang Wegenkaart
-- Pulau Jerejak
-- Pulau Payar
-- Pulau Payar - duiken
-- Saint Anne's Church
-- Satelliet foto
-- Shopping
-- Slangentempel
-- Spice Garden
-- Stoepa's Penang Hill
-- Straits Quay
-- Swettenham Pier
-- Tanjung Bungah
-- Teluk Bahang
-- Vleermuizentempel
-- Vlooienmarkt
-- Wandelen in G'town
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Batu Ferringhi
Ben van Wijnen

"Het strand was rustig: ongeveer 100 bezoekers gezien in 2km strand... Mooi zandstrand en erg geschikt voor een wandeling of zee activiteiten als parasailen, op een banaan of luchtkussen achter een boot aan.
Uiteindelijk ongemerkt redelijk verbrand na 4 uur: terwijl het bewolkt was en we ingesmeerd hadden met factor 50. Kortom een tricky zon."

De hoofdstraat.....
De weg door Batu Ferringhi

Batu Ferringhi is oorspronkelijk een klein vissersplaatsje. Dit is nog steeds te zien, wanneer je na het Park Royal hotel afslaat, richting zee. Hier tref je nog woningen van de oorspronkelijke bewoners van Batu Ferringhi. Er bevinden zich ook nog enkele restaurantjes aan het strand, waar je 's avonds kunt eten. Er zijn ook enkele keurige guesthouses voor backpackers. Zie hiervoor de site over de "Guesthouses". De "wetmarket" is nog heel klein en staat op uitsterven. Er is ook een grote, gemeenschappelijke toilet- en badgelegenheid.
Maar tegenwoordig wordt ook dit gedeelte snel omgebouwd door projectontwikkelaars, die er (dure) appartementen en hotels van wil maken. Een origineel gedeelte vindt men nog aan de ander kant van de hoofdweg, als men linksaf slaat bij het Holiday Inn Hotel. Op deze weg vindt men aan de linkerkant nog de enkele oude kamponghuizen.
Een groot gedeelte van de toeristen zal nooit het echte "oude" Batu Ferringhi bezoeken, omdat er steeds meer afgebroken wordt.

Overdag liggen de toeristen op het strand of in de hoteltuin, of vermaken zich op het aqua-park, dat in zee vlak voor het strand ligt.  Anderen maken uitstapjes over het eiland, want Penang is een eiland om je nooit te vervelen.

Helaas kun je snorkelen wel vergeten. De vooruitgang eist hier ook zijn tol. Batu Ferringhi ligt aan een drukke scheepvaartroute en heeft aanlandige wind en stroming. Daardoor wordt het zand voor de kust omgewoeld en worden er ook nog eens kwallen in de richting van de kust gedreven.
Dit is echter geen belemmering voor de lokale bevolking, die hier in het weekend toch het zeewater in gaat. Voor ons is het helaas een reden om niet de zee in te gaan.
 


Watersport is er volop. Je huurt een jetski per kwartier of langer en je bent weg. Er varen bootjes naar o.a. Monkey Island (is geen eiland, maar een stuk strand), waar je wel kunt snorkelen. Je kunt parasailen (met een parachute voortgetrokken worden boven het zeewater), of een bananaboat- ride maken. Verder kun je catamarans huren, surfplanken e.d.  Vaak zijn deze attracties niet van het hotel en neemt men het niet zo nauw met de veiligheid.

Voorbeeld: er zit één man in de speedboat, die de parachute trekt. Hij let op de parachute en de speedboat. Doordat hij op de parachute let en zijn stuur, ziet hij niet de zwemmer. Een botsing is het gevolg. Ze halen de jongen uit het water en leggen hem op het voetpad vòòr het hotel. Zij gaan verder met hun "business" en bekommeren zich niet meer om de jongen. Deze wordt verzorgd door de hotelbedienden en afgevoerd naar het ziekenhuis. Drie dagen later ligt hij nog in het ziekenhuis.

Mocht je van snorkelen of duiken houden, dan kun je excursie boeken naar Pula Payar. Hier kun je snorkelen en duiken, de koraalriffen bekijken en de kleine haaitjes voeren. Er is voor degene, die geen excursie naar Pulau Payar willen maken, kunnen een lang strand vinden, dat bekend staat als Monkeybeach. Inderdaad, er zijn apen en de tocht er naar toe gebeurt per boot of te voet langs de kust. Dit gedeelte ligt in het National Park van Penang en hier vindt men rust.
De tocht begint in Teluk Bahang. Hier begint ook de tocht naar het zeeschildpadden opvangcentrum in Kerachut. Dan volgt een prachtige tocht door het oerwoud, voordat men bij de zeeschildpadjes aankomt. De tocht voert o.a. langs een meromictic meer. Lees hierover op de sites.

Op de hoek zit Nando
Restaurantjes, winkels en KFC...


Overigens regel je de excursies op Penang altijd zelf. Je gaat er zelf op uit met de bus of taxi. Je koopt zelf je kaartje voor bijv. Penang Hill of je laat je afzetten bij de grootste liggende Boeddha.
Je maakt geen excursie met een bus!
's Avonds wandelt men langs de vele stalletjes langs de weg, waar men van alles kunt kopen. Namaak tassen, horloges, cd's (3 voor RM 20,00), dvd's (RM 10,00), kleding, koffers en andere souvenirs. Of men gaat eten in één van de vele lokale restaurantjes (House of Kampong, Deep Sea of The Last Drop), of in het hawker center "Long Beach".
In dit hawker center heeft men keuze uit Westers, Indiaas en Chinees eten, maar het is nogal rumoerig met tv's en het geluid galmt terug van het golfplaten dak. Voor zo'n RM 50,00 (circa € 12,50) eten vier personen met juice en bier voortreffelijk. Normaliter kost een klein biertje RM 7 en een grote bier RM 12,00 (75 cl) in dit hawker center. Je krijgt echt waar voor je geld.
Natuurlijk heeft men ook de keuze uit westerse gerechten, een steak bijvoorbeeld, die men serveert in "The Ship". In een echt nagebouwd galjoen kun je hier een voortreffelijke steak krijgen, maar de bediening is slecht.
Je kunt ook overheerlijke visgerechten eten in het visrestaurant "Eden", dat in het weekend druk bezocht wordt door mensen uit Georgetown.
Sommige hotels, zoals de Golden Sands of de Rasa Sayang, hebben een gratis shuttle bus naar Georgetown. Bedenk wel, dat je van tevoren een plaats in de bus moet boeken bij de dame, die ook de excursies regelt.
En taxi rit naar de stad kost zo'n RM 30,00 en een bus doet het voor zo'n RM 2,70. Dit is beduidend goedkoper en leuker, hoewel de taxi het uiteraard sneller doet.

 

Er rijdt sinds 2014 een hop-on hop-off bus van Teluk Bahang via Batu Ferringhi, Tanjung Bungah naar Georgetown. Een kaartje voor de bus is 24 uur geldig. Je kunt op diverse punten uitstappen en weer instappen. Er zijn twee verschillende buslijnen, zodat je ook nog eens op een andere route kunt overstappen. Zo kun je alle highlights van het eiland bezichtigen. Er is een speciale pagina over deze bus met z'n routes (links in het menu of hier klikken).


Guesthouse  "Ali"  heeft ook een bar.

Wanneer je op Penang verblijft, is het best om in Batu Ferringhi te verblijven. De goedkopere hotels liggen in Tanjong Bungah (Flamingo on the Beach, Copthorne Orchid, Paradise Sandy Bay,
Tanjong Bunga Beach). Deze hotels zijn niet slecht, maar ze liggen, net als het Ferringhi hotel buiten Batu Ferringhi, waar het bruisende leven van de pasar malam zich afspeelt.


De tuin van de Rasa Sayang*****

Een ander favoriet hotel bij de Nederlanders is de Bayview. Het is aangenaam geprijsd en heeft een mooie tuin en een prachtig zwembad. Het ligt aan het eind van het strand van Batu Ferringhi en dat is het enige minpuntje, waar je gemakkelijk overheen kunt stappen.
Het Hard Rock Hotel ligt ietsje dichterbij. Het hotel heeft een Hard Rock Café en een Hard Rock Shop. Het is 's avonds tien minuten lopen naar de avondmarkt. Diverse restaurantjes zijn in de omgeving. Tegenwoordig zijn er ook enkele kraampjes van de pasar malam, die bij deze hotels beginnen.

Golden Sands
De Golden Sands*****

Een familie hotel met diverse prachtige zwembaden. 's Avonds is het gezellig dineren bij "Sigi's at the sea". Er is een kinderclub, die druk bezocht wordt. Tegenover dit hotel bevindt zich een winkelcentrum, waarin zich o.a. een KFC bevindt. Hierin kun je ook de vuile was laten reinigen en er wordt afgerekend per kilo. Deze wasserij bevindt zich op de derde verdieping.
Naast het hotel is een klein winkelstraatje, dat naar het strand leidt. Hier bevindt zich o.a. een kleermaker zit.
De gasten kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de Rasa Sayang.

het zwembad van de Rasa Sayang

 

 

 

    Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite