MALAYSIA
SITE

Bintulu
-- Bintulu
-- Bintulu Airport
-- Similajau NP
-- Taman Tumbina
-- Tua Pek Kong Tempel
-- Bintulu Hotels
-- Sarawak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

BINTULU AIRPORT
de luchthaven

"Een illusie armer en ervaring rijker besloten we nog een bus te nemen naar Bintulu. Daarvoor hadden we eerst weer een lokale bus nodig naar de express terminal 6 kilometer verderop buiten de stad. Lastig gevallen door een aantal taxichauffeurs die ons letterlijk en figuurlijk wel wilden afzetten wachtten we op de lokale bus voor 1 RM per persoon en na een doldwaze rit over de aller-slechtste weg die we ooit hebben bereisd kwamen we uiteindelijk om 22:00 uur aan in Bintulu. Na 11 uur reizen waren we hemelsbreed nog geen 100 kilometer opgeschoten... Wat een dag..!"

Bintulu was ooit een klein vissersdorpje aan de kust van Borneo en is nu een bloeiende industriestad en een off-the-beaten-track juweeltje voor bezoekers. Deze Maleisische stad is het perfecte startpunt voor verkenningen door heel Borneo, en in het bijzonder de veelheid aan spectaculaire natuurwonderen.
Als snelgroeiende industriestad heeft Bintulu de laatste tijd snelle transformaties ondergaan. De economische groei van Bintulu wordt weerspiegeld door het uitgestrekte bouwgebied en de openingen van verschillende internationale fastfoodketens in de stad. Ja, ze hebben KFC die daar 24 uur per dag in Bintulu actief is! De kosten van levensonderhoud in Bintulu zijn ook erg laag.


 
Bintulu Airport (BTU) heeft een relatief kleine, maar moderne terminal, waar men jaarlijks ongeveer een 900.000 passagiers verwerkt. Je kunt vanaf de luchthaven vluchten van en naar een aantal steden in MaleisiŽ nemen, inclusief bestemmingen zoals Miri , Kuala Lumpur, Kota Kinabalu en Kuching. Er zijn veel noodzakelijke faciliteiten aanwezig op Bintulu Airport voor een plezierige vliegreis en een gevoel van comfort voor de bezoekers van de terminal. Deze faciliteiten omvatten openbare toiletten, geldautomaten, wisselkantoor, parkeerplaats, ruime wachtkamer en vluchtlounges.
Bintulu Airport biedt vele cafťs en winkels in het terminalgebouw waar passagiers hun favoriete eten kunnen bezoeken en kopen voordat ze aan boord gaan. In de aankomsthal van de luchthaven kunnen passagiers directe taxidiensten krijgen om tegen een betaalbare prijs naar hun favoriete bestemmingen te komen.
xx

De Bintulu Airport ligt op iets meer dan 23 kilometer van het stadscentrum, een rit die onder normale verkeersomstandigheden ongeveer 30 minuten duurt. Direct voor de terminal is een groot parkeerterrein waar je de auto kunt parkeren.
Bintulu Airport is een knooppunt voor meerdere luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse en internationale vliegroutes vanaf de terminal naar verschillende bestemmingen in MaleisiŽ en daarbuiten bedienen. Deze luchtvaartmaatschappijen zijn onder meer de beroemde Malaysia Airlines, MASwings en Air Asia. Vliegtickets, stoelklassen, vluchttijd en faciliteiten variŽren afhankelijk van de door de passagiers geselecteerde luchtvaartmaatschappijen. Klanten wordt aangeraden om van tevoren de aankomst en vertrek van hun vluchten te controleren en vroeg op de luchthaven aan te komen om problemen te voorkomen.

 
  Bestemming Frequentie Airline
       
1. Kuala Lumpur 35 pw Air Asia/ Malaysia Airlines
       
2. Kuching 35 pw AirAsia
       
3. Kota Kinabalu 14 pw AirAsia
       
4. Miri 14 pw MASwings
       
5. Sibu 14 pw MASwings
       
6. Mukah 2x pw MASwings

Faciliteiten in/ bij het gebouw:

  • Publieke toiletten

  • Geldautomaten

  • Parkeerplaatsen

  • Lounges

  • Cafťs en Restaurant

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite