MALAYSIA
SITE

Bintulu
-- Bintulu
-- Bintulu Airport
-- Similajau NP
-- Taman Tumbina
-- Tua Pek Kong Tempel
-- Bintulu Hotels
-- Sarawak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

SIMILAJAU
National Park

"Als je van wandelen, bossen en natuur houd, dan is Similajau een grote aanrader. Ik ben pas om 12 uur s middags begonnen te wandelen, was erg heet. Maar het bos was mooi vele vogels en krekels gehoord en af en toe op de achtergrond hoorde ik een aap brullen. Jammer genoeg niet gezien.
Na de wandeling nog op het strand een uurtje in de branding gelegen (durfde niet in het diepe ivm krokodillen).
Enfin, heerlijke dag gehad, vele nieuwe dingen beleefd. Misschien van de week nog eens, maar dan begin ik om 8 uur te wandelen zodat ik voor de middag op golden beach ben."

Similajau National Park ligt 32 kilometer ten noordoosten van de stad Bintulu en is bereikbaar via een onverharde weg. Er is geen regelmatige busdienst naar het park, dus onafhankelijke reizigers nemen meestal een taxi vanaf Bintulu (ongeveer 30 minuten - vergeet niet je taxi te reserveren voor de terugreis). Lokale touroperators bieden ook vervoer en rondleidingen naar het park aan. Als alternatief kunt u een snelle boot charteren vanaf Bintulu Wharf, een ietwat duurdere maar plezierige optie.
Similajau National Park heeft veel meer dan alleen prachtige stranden te bieden. Gidsen nemen je mee langs junglepaden, zoals View Point Trail, Turtle Beach en Golden Beach, waar een groot estuarium is met zoutwaterkrokodillen, de grootste ter wereld, en zich vaak in de zon koesteren. Je kunt veel dieren in het wild zien, schildpadden, hagedissen, gibbons, makaken, wilde zwijnen, gestreepte langoeren, civetkatten en de reeds genoemde zoutwaterkrokodillen.


 
Het park herbergt 185 soorten vogels, waaronder neushoornvogels en zeearenden, en ook 24 soorten zoogdieren. Voeg kust- en riviercruisers toe aan de andere attracties en u begrijpt waarom Similajau National Park zo'n populaire bestemming is voor natuurliefhebbers. De kustlijn van het natuurreservaat fungeert als neststranden voor groene schildpadden en af en toe karetschildpadden. Als je geluk hebt, kun je zelfs dolfijnen spotten!
Er is één hoofdpad in Similajau, dat de kustlijn vanaf het park loopt met een aantal zijpaden. Het hoofdpad is relatief gemakkelijk te volgen door de rode verfmarkeringen op de bomen. Vanaf het hoofdkwartier moet je eerst de Sungei Likau oversteken via de hangbrug om bij de pad van planken langs de mangroven te komen. Je volgt het de planken pad. Er is een plek met picknicktafels bij een uitkijkpunt, dat op het strand en het parkhoofdkwartier kijkt.
xx

De meeste bezoekers volgen het hoofdpad om de uitstekende stranden van het park te bereiken - twee schildpadstranden in prachtige baaien en Golden Beach, een lang, ononderbroken stuk zand. Alle stranden bieden uitstekende zwemmogelijkheden in smaragdgroen water.
Het huren van één boot is een van de beste manieren om Similajau te zien. De beheerders in het parkhoofdkwartier kunnen je helpen met het huren van een boot. Boten kunnen per uur worden gehuurd, voor kust- en riviertochten van een halve of hele dag, of voor ’s nachts krokodillen spotten. Je kunt ervoor zorgen dat je op het strand wordt afgezet en op een vooraf afgesproken tijdstip wordt opgehaald, of je kunt een boot nemen naar Golden Beach of Turtle Beach en dan terug wandelen langs het hoofdpad.

 

Zowel individuele chalets als hostelaccommodaties zijn beschikbaar op het Park HQ, allemaal met 24 uur per dag elektriciteit en stromend water. Hiervoor neem je contact op met het boekingskantoor van de Nationale Parken in Miri voor de laatste kamerprijzen en om te reserveren.
Openingstijden park: Maandag t/m zondag van 8.00 tot 17.00 uur inclusief feestdagen

NB: Estuarium = Een estuarium is een verbrede, veelal trechtervormige monding van een rivier, waar zoet rivierwater en zout zeewater vermengd worden en zodoende brak water ontstaat, en waar getijverschil waarneembaar is.

 

   Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite