MALAYSIA
SITE

Kudat
-- Kudat
-- Kudat Hotels
-- Blauwe Tranen
-- Rungus Longhouse
-- Kampung Gombizau
-- Kampung Sumangkap
-- Kota Marudu
-- Pitas (Coral Bay)
-- Pulau Balambangan
-- Pulau Banggi
-- Tip of Borneo
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 Blue Tears

langs het strand van Jalan Marang Parang

"Een magisch natuurverschijnsel was dit weekend te bewonderen langs de kust. De zee lichtte sprookjesachtig blauw op door zeevonk. Sommigen waren daar getuige van en trokken gelijk de camera om een prachtige foto te maken. Maar hoe spot je zelf zeevonk en wat is het eigenlijk?
Het was een surrealistisch tafereel, het zeewater langs de kust kreeg een blauwe gloed. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten."

Bioluminescerend plankton, of meer betoverend bekend als het Blue Tears-fenomeen, is het resultaat van algen, dinoflagellaten genaamd, die licht absorberen in het chlorofyl en lichtgevend worden als gevolg van een verstoring in zijn leefgebied. De verstoring wordt meestal veroorzaakt door verontreinigingen, zoals meststoffen van plantages en boerderijen die in het water terecht komen. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten.

>

De aanblik van het bioluminescente plankton (zeevonk) geeft een betoverend uitzicht, maar deze gebeurtenis gaat duidelijk ten koste van het milieu, dus je zult extra alert willen zijn wanneer je erop uit trekt om dit te zien. Hoewel we het lekken van chemische verontreinigingen in het water niet kunnen beheersen, kunnen we wel ons steentje bijdragen bij het in de praktijk brengen van ethische gewoonten, zoals geen afval op het strand.
De aanblik van het bioluminescente gaat duidelijk ten koste van het milieu, dus je zult extra alert willen zijn, wanneer je erop uit trekt om dit te zien.

xx

Hoewel we het lekken van chemische verontreinigingen in het water niet kunnen beheersen, kunnen we wel ons steentje bijdragen bij het in de praktijk brengen van ethische gewoonten, zoals geen afval op het strand.

Het Blue Tears-fenomeen doet zich meestal voor van maart tot juli, hoewel andere factoren, zoals de toestand van het water, het weer en hoe helder de nachtelijke hemel is, zullen bepalen of je er wel of niet getuige van kunt zijn.

Adres: Jalan Marang Parang, 89050 Kudat, Sabah


Google

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite