MALAYSIA
SITE

Auto
-- Afstandtabel
-- Bussen
-- Maleise auto's
-- Huurauto's
-- Huurauto's Rij-tips
-- Taxi's
-- Taxi's GRAB
-- Highway - NSE
-- Highway NSE/Kaart
Trein
-- E & O train
-- Jungle Train
-- Sentral KL
Airport
-- Airport Hotels
-- Beenruimte
-- KLIA - airport
-- KLIA - van/naar KL
-- Lounge
-- LCC Terminal
-- Transit Passagiers
Airlines
-- Airlines
-- Air Asia
-- Berjaya Air
-- Firefly Budget Airline
-- Malaysia Airlines
-- MASwings (Borneo)
-- Malindo Air
-- SKS Airways
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Rent a car
Ben van Wijnen

In MaleisiŽ rijdt men aan de linkerkant van de weg. Het stuur zit dus rechts. Vooral als je nog nooit links hebt gereden, is dit even wennen. Je schrikt eventjes, vooral wanneer je het verkeer in Kuala Lumpur en in George Town ziet. Gelukkig is het buiten deze steden heel rustig rijden.
Tevens krijg je als huurauto ook een auto met automatische versnelling. Dat is voor ons eigenlijk beter, de versnellingspook zou aan de verkeerde kant zitten! We zouden steeds misgraaien! Met een automatische versnelling is dit dus verholpen.

In MaleisiŽ zie je naast enkele bekende merkauto's ook twee onbekende: de Proton en de Perodua. Dit zijn twee Maleise automerken, die met behulp van Mitsubishi in MaleisiŽ worden gemaakt. Vooral de Proton heeft een groot aantal modellen: Saga, Wira, Perdana, Waja, Putra, Satra. Huur je een auto, dan krijg je meestal een Wira.


Naza Picanto

De Perodua is een soort zusterbedrijf van de Proton. Het is gespecialiseerd in jeeps (Kembara), kleine auto's (Kancil) en een bestelauto (Rusa). De nieuwste is de Perodua Alza.
Om in MaleisiŽ te kunnen rijden heb je een geldig Nederlands rijbewijs nodig of een Internationaal Rijbewijs, die je bij de ANWB kunt kopen. Eťn van de twee is voldoende.

Vanaf de Thaise grens tot aan Singapore loopt er een grote, rustige vierbaansweg: de Expressway (850 km). De snelheidslimiet op deze snelweg is 110 km en er is altijd wel een snelheidscontrole!! Op sommige stukken mag je zelf maar 90 km rijden. Het is een tolweg, waar je voor een paar gulden gigantische afstanden kan afleggen. De prijs is afhankelijk van de afstand en het type voertuig.
Er zijn onderweg verschillende rustplekken met toiletten, restaurantjes, benzinestations, telefoons. Gelode, ongelode benzine en diesel worden in het hele land verkocht.


Perodua Alza

 

 
"Twee jaar geleden had ik mijn gewone Nederlandse rijbewijs bij me. Ik had de auto voor een week gehuurd en we zouden naar de oostkust gaan.  Ik reed op de weg van Kuala Lumpur naar Kuantan achter een vrachtauto, toen er onder die vrachtwagen een hele diepe kuil te voorschijn kwam. Ik kon die kuil niet meer ontwijken. Een klapband en een vreemde ' tik' bij het achterwiel was het gevolg. Ik vond het nodig om contact op te nemen met het verhuurbedrijf. Met de nodige documenten bij me, moest ik ongeveer twee kilometer terug lopen om bij een woning een openbare telefooncel te kunnen vinden. Ik vertelde het verhuurbedrijf, wat er gebeurd was en men raadde mij aan om in Kuantan van auto te verwisselen. Ik vond dit een goed idee, liep terug en verwisselde de band. Met de vreemde ' tik' reed ik verder totdat de auto het 10 kilometer voor Kuantan helemaal begaf. Toen heb ik een taxi aangehouden; koffers overgeladen en mij naar het contactadres in Kuantan laten rijden.
Daar was men helemaal niet onder de indruk: waar staat de auto? Hier heb je een andere auto. Alles voortreffelijk en snel geregeld.
Echter.............'s avonds in het hotel miste ik mijn originele Nederlandse rijbewijs!!! Dat lag waarschijnlijk nog steeds ergens in het binnenland bij een telefoon.
De rest van de week heb ik zonder rijbewijs door MaleisiŽ gereden. Langs politiecontroles ( zij zagen aan het nummerbord, dat het een huurauto betrof) en zelfs de weg gevraagd aan politieagenten...........  Geen probleem. Het was wel spannend!

Terug in Nederland haalde ik binnen een uur een nieuw rijbewijs op het stadhuis. Men dacht dat MaleisiŽ ťťn groot oerwoud was en men had medelijden met mij.
Les: Neem een Internationaal rijbewijs mee."

 


Hoe huur je een auto via Internet?
We wilden een busje voor 10 personen. Wel, hier is het antwoord op ťťn e-mail berichtje:

Thank you very much for your enquiry pertaining our rental service. We are pleased to offer 30% discount on rentals booked through email.

And as requested, we take great pleasure to quote you the following rental charges according to your requirement:

Pick-Up Date / Time : 02nd September  / To Be Advised
Pick-Up Location :  Malacca
Drop-Off Date / Time : 16th September / TBA
Duration : 2 weeks
Make / Model : Grp VE,  Mercedes Van MB 100 2.9 Diesel (10-seater)
Discount : 20%
Weekly Rental Rate (RM) : 2088.00 Less 30% + 5% GST + 294.00 *CDW
                                      =   1828.68 x 2 weeks
                                      =   3657.36 + 210.00 (Drop-Off to Penang)
                                      =   3867.36
Rate quoted above is inclusive of unlimited mileage 2 weeks usage, 5% Government Service Tax, *Collision Damage Waiver, servicing and maintenance except fuel. All Kasina vehicles are rented out with full tank of fuel and shall be returned with similar full tank, otherwise refueling service will be provided at your expense.

Should you have any further enquiry, please do not hesitate to contact us, or kindly log on to our website at www.kasina.com.my Should you find the offered model does not meet your requirements, please make your choice and advise us of your preferred model.
We trust the above quoted rate is satisfactory and shall be pleased to hear favourable answer from you. You can be assured of our prompt and careful attention.
Thank you and warm regards from Malaysia :))

Kasina


Car Rentals met een nationaal netwerk:

           Car Rental Telefoon Site
          Hawk 02 - 21646455 www.kuala-lumpur.ws/hawk/
          Hertz 07 - 2237520 www.hertz-malaysia.com 
          Orix 1 800 88 1555 (kosteloos nummer) www.orixcarrentals.com.my
          Kasina 04 - 2282641/5 www.kasina.com.my  
     

 

    

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite