MALAYSIA
SITE

Sepang
-- Formule 1
-- Het circuit
-- Formule 1 foto's
-- Selangor
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Het circuit

 


 • De Grand Prix
  Het Formule-1 "circus"kwam in 1999 voor eerst in MaleisiŽ. Op 17 oktober 1999 vond op het nieuwe circuit van Sepang, op slechts enkele kilometers van de Internationale luchthaven KLIA, de voorlaatste race van het seizoen plaats. 

 • Het circuit
  Het belangrijkste detail van de fonkelnieuwe Formule-1 circuit is de breedte van  de 5,542 km lange baan.  Met een gemiddelde doorsnede van 16 meter is dit de breedste van alle circuits, die aan de Grand Prix deelnemen. Het overtreft de gewone circuits in breedte met ongeveer 2 meter. Onder andere betekent het - meer inhaalmogelijkheden en een grotere veiligheidsfactor. En tegelijkertijd: meer spanning en sensatie! 

 • De Tribunes
  Ook het feit, dat Sepang International Circuit over twee hoofdtribunes met plaats voor 30.000 toeschouwers beschikt, is volledig nieuw in de Formule-1 racerij.  In totaal kunnen 130.000 toeschouwers de race "live " volgen. Er is ook een grote, mobiele, niet overdekte tribune, maar ook een grote vlakte, van waar vandaan men meerdere bochten kan bekijken. De clou is, dat alle plaatsen van toeschouwers verhoogd zijn aangelegd en het circuit zodoende in het landschap ligt. 

 • De Ligging
  Met een afstand van slechts 3,5 km naar de luchthaven ligt het Formule-1 circuit heel gunstig. Naar Kuala Lumpur is de afstand ongeveer 80 km. Verschillende hotels zijn er in de buurt van de nieuwe Kuala Lumpur International Airport, de oude luchthaven Sultan Abdul Aziz Shah (SAAS) en in Kuala Lumpur zelf. 

 

Gemakkelijk boeken: Bustickets Online:

Klik op deze banner om te reserveren

 

Gemakkelijk boeken: Trein Tickets
cheap booking
Klik op deze banner om te reserveren

 

 

 

   Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite