MALAYSIA
SITE

Lahad Datu
-- Lahad Datu
-- Lahad Datu Airport
-- Lahad Datu Hotel
-- Danum Valley
-- Madai Caves
-- Neushoorn Centrum
-- Tabin Wildlife Reserve
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 Danum Valley

"Dit is een zeldzame plek, die ons een idee geeft van wat Sabah was, voordat palmolie en houtkap de staat overnamen.
Een oerwoud zo onaangeroerd en mooi onvoorstelbaar. Ondanks zijn enorme omvang, is elke hoek verborgen met verbazingwekkende dieren in het wild. Wij bevelen iedereen ten zeerste aan om hier minstens ťťn keer in je leven een reis naar Danum Valley te maken."

Danum Valley

Danum Valley ligt ongeveer 70 km ten westen van Lahad Datu, de vierde grootste stad van Sabah. Het enorme, weelderige reservaat heeft unieke flora en fauna. Het bestaat uit 43.000 ha maagdelijk oerwoud. Het gebied wordt gezien als ťťn van de meest complexe ecosystemen van de wereld.

De bezoekers kunnen hier genieten van een heel oud tropisch oerwoud, waar de tijd heeft stil gestaan.
De vochtige, hete wildernis biedt een grote verscheidenheid aan torenhoge, tropische bomen, lianen, exotische orchideeŽn en epifyten (mossen, varens, bromelia's, aronskelkachtige), die op boomstammen groeien.
Danum Valley ligt in de bovenloop van Sabah's tweede grootste rivier, de Segama en de kleine zijriviertjes. Danum Valley is heuvelachtig. Het hoogste punt van het gebied is Mount Danum, dat 1090 meter hoog is.
xx

Danum Valley
Danum Valley

Er zijn weinig plekken op de wereld, waar je het oerwoud nog zo in zijn originele, oorspronkelijke staat kunt bewonderen.

De snelste manier om van Kuala Lumpur naar Danum Valley te reizen is het vliegtuig. Je neemt ťťn van de dagelijkse vluchten van KLIA naar Tawau met Malaysia Airlines.  Andere optie is te reizen een vlucht met Air Asia (vanaf Johor Bahru).
Vanaf Tawau moet je naar Lahad Datu met de bus of taxi. Vanaf de luchthaven is dat een rit van ongeveer 120 kilometers.

Vanuit Lahad Datu volg je de weg naar Gunung Silam en vervolgens de borden Naar Danum Valley. De toegang tot Danum Valley is beperkt en je moet de nodige "permits" (vergunningen) hebben, tenzij je verblijft in de Borneo Rainforest Lodge.
De nodige vergunningen kun je krijgen bij het kantoor van Inoprise in Laha Datu.

xx

 

Bent u tijdens uw reis door MaleisiŽ op zoek naar ongerept tropisch regenwoud? Gaat u dan naar Danum Valley op Sabah in Maleisisch Borneo. In dit reservaat vindt u bijna alle inheemse planten die op Sabah voorkomen. In Danum Valley is ook het eerste eco-vakantieoord van Zuidoost-AziŽ, de Borneo Rainforest Lodge.
Van Verre Reizen organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

Hoewel Danum Valley hoofdzakelijk een beschermd natuurgebied is, is het ook een prachtig gebied voor iedere natuurliefhebber. Er zijn verschillende attracties:

Tembaling Waterfalls
Het duurt ťťn tot twee uur langs een prachtig pad met veel flora en fauna, om de waterval te bereiken.

Sungai Purut 7-tiered pools
Deze waterval heeft een hoogte van 20 meter. De waterval ligt op de weg naar Gunung Danum en je moet 4 uurdoor de wildernis trekken om er te komen.

Madai Caves
Dit is waar de lokale inwoners, Idahans, in de grotten de nestjes van de gierzwaluws oogsten. De vogelnestjes verkocht aan tussenpersonen die op hun beurt de nestjes leveren aan consumenten in Hong Kong, Singapore en China. Het is daar een prijzige delicatesse.
Daar maakt men de bekende vogelnestjessoep van!

xx

Danum Valley

Danum Valley

xx

 

   Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite