MALAYSIA
SITE

Labuan
-- Labuan
-- Labuan Highlights
-- Labuan Duiken
-- Labuan Maps
-- Ferry Labuan - Brunei
-- Shopping
-- Labuan Hotels
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Winkelen
Ben van Wijnen


Je vindt de belastingvrije winkels in het centrum van Labuan Town, waar het gemakkelijk winkelen is. De winkels bieden een opwindende reeks van duty free producten, zoals geÔmporteerde chocolade, parels, textiel, drank, enz.

Wil je geen geÔmporteerde producten, dan is er in Labuan een lokale markt. Deze heet de "Farmers' Market", of de boerenmarkt. De markt begint als een lange, kleurige reeks van aaneengeschakelde blauwe kraampjes. Je wordt direct getroffen door de geur van gezouten vis. De gedroogde specerijen liggen als molshopen opgestapeld in een vacuŁm verzegelde pakjes.

In vergelijking met de luidruchtige weekend markt is dit deel van de stad veel rustiger en slaperig.
Onder de "vans" zitten boeren en hun vrouwen, die ontwaken uit hun dagdromen, wanneer klanten hun kraampjes op verse groenten en fruit komen controleren. De rust keert weer terug op hun gezicht, wanneer de aandacht van de klanten zich verplaatst naar een volgende kraam, waar ze precies dezelfde dingen verkopen, gerangschikt in bijna exact dezelfde volgorde als de kraam ernaast. (Nou ja, je weet tenminste, dat de markt uitverkocht zal raken met wat je wilt kopen!)

Hier vindt u zeldzame items, zoals de authentieke sambal, gemaakt in Labuan en die aangevoerd wordt uit Sabah. Ze is gemaakt op de meest mogelijke biologische manier, geen conserveringsmiddelen of toegevoegde smaken.
Er zit veel sambal in een pot. Een manier om deze sambal te onderscheiden van degenen die je koopt in de supermarkt, is dat je in deze sambal de natuurproducten ziet zitten. 

 


The Market

U vindt hier ook meer sago, het belangrijkste ingrediŽnt voor de Brunei-Malay gerecht "Ambuyat". Deze wordt hier verkocht, evenals ragi ballen, groot en klein, voor de bekende tapai.
De Labuan boerenmarkt is geopend elke zaterdag en zondag op de Jalan OKK Awang Besar met een grote verscheidenheid aan landbouw-producten, zoals fruit, groenten, verse kruiden, vis, gedroogde garnalen, gedroogde vis, en nog veel meer.

 

Aan het einde van de rij kraampjes, schuin achter de boerenmarkt, is de Labuan weekend bazaar. Het is relatief klein, maar in de bazaar kunt u van alles kopen, wat je nodig hebt om souvenirs en cadeautjes aan je vrienden en familie te kunnen geven. Van Labuan T-shirts met de kaart van Labuan erop tot goedkope speelgoed ukeleles, van schoeisel met twijfelachtige duurzaamheid, tot lokaal gemaakte decoratieve ornamenten ... de weekend bazaar heeft het allemaal voor u.
Als u geen interesse hebt in deze armoedige souvenirs, dan kunt u ook stoppen bij de bazaar. Daar zijn enkele winkeltjes die sieraden met parels verkopen. Dat zal uw reis de moeite waard maken.


 

 


   

   Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite