MALAYSIA
SITE

Feestdagen
-- Deepavali
-- Hungry Ghosts
-- Loi Krathong
-- Ponggal
-- Chinees Nieuwjaar 2021
-- Ramadan
-- Songkran
-- Suikerfeest
-- Thaipusam
-- Wesak Day
-- Overige Festiviteiten
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Festiviteiten in MaleisiŽ

Zin in een feestje?

Ben van Wijnen

 februari

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar
Wil je de Drakendans of Leeuwendans eens zien, bezoek dan de speciale gelegenheden, waar de Chinezen hun straatfeesten vieren. Even informeren bij de lokale Chinezen.
Het wordt "Het jaar van de Paard".
februari
le Tour de Langkawi
Een wielerronde, die niet alleen op Langkawi wordt gereden, maar doorheel MaleisiŽ. De start is op Langkawi (104 eilanden). Veel topwielrenners zien deze ronde als voor bereiding op het nieuwe seizoen in Europa.
Jans Koerts won vorig jaar enkele ritten en droeg de leiderstrui.
Het peloton in de straten van KL.
februari

Thaipusam (Batu Caves)
Zie hiervoor de speciale site van de "Batu Caves" in het menu van"Kuala Lumpur".

 

februari
Thaipusam (Penang Hill)
De processie start in in Jalan Dato Keramat. Elk jaar maken de Hindoesveen processie langs de Waterfall Gardens naar de heerlijke koelte van Penang Hill. Er wordt een zilveren beeldje meegedragen. De processie wordtvgehouden voor de gelovige Hindoes, die een kavadi dragen en metalen haken en pinnen in de rug en wang hebben. Ze doen dit om penitentie te doen voor hun zonden, of de goden iets af te dwingen, of te bedanken voor een genezing.
Het is een groots spektakel. 
(Zie ook de site "Batu Caves" onder het menu "Kuala Lumpur".)

 

februari

Carlsberg Malaysian Open
Golftoernooi dat gespeeld wordt op de Royal Selangor Golf Club, welke ťťn van de beste ter wereld is.

 

februari
Johor International Kite Festival (Vlieger festival)
Johor is de meest zuidelijk staat van West MaleisiŽ, die het land met Singapore verbindt. Het vlieger festival wordt gehouden in Pasir Gudang.
Het ontwerpen van vliegers kan soms maanden duren en worden dan ook zeer kunstig gemaakt. Generaties lang maken de Maleiers al vliegers en ze zien dit dan ook als ťťn van hun oudste "kunsten". Het is dus geen verrassing, dat er velen aan meedoen. 
De winnaar is diegene, die zijn vlieger het hoogst in de lucht laat. En dit kan soms wel een halve kilometer zijn!

 

maart

Formule 1 Maleise Grand Prix (Sepang)
Dit ťťn van nieuwste race-circuits op de formule 1 kalender. Het is gesitueerd vlak bij de internationale luchthaven (KLIA) in het hart van de jungle ten zuiden van Kuala Lumpur . Maleiers zijn gek van motor- en autosport en de sfeer is dan altijd geladen.

 

maart

Kelantan traditional Food and Handicraft competition (Kota Bahru)
In deze periode kunt u in de hoofdstad van Kelantan traditionele gerechten uit deze staat proberen. Probeer eens "ayam percik" of  "nasi kerabu" ( een bijzonder rijstgerecht).
Ook kunt u de handgemaakte spulletjes bewonderen.

 

april

Penang International Food Festival (Penang)
Penang wordt al jaren "Pearl of the Orient" genoemd. Eťn van de lekkerste pareltjes is het eten op Penang, dat bekend staat om zijn grote diversiteit. Er zijn wel duizend gerechten te vinden. 
Sommige kunt u bij de hawkerstalls van Gurney Drive of Safari al proberen.

 

april


Malaysian Songkran Festival (Hulu Perak)
Met het Songkran Festival wordt het Thaise Boeddhistische Nieuwjaar bedoeld. De viering duurt drie dagen. De eerste dag van het festival is de laatste van het oude jaar. De tweede dag wordt de "day of limbo" genoemd en de derde dag is het begin van het nieuwe jaar.
Mensen bouwen van zand stupas (tempeltjes) op stranden en oevers van rivieren, waarna ze weggespoeld worden.
Iedereen gooit water over elkaar heen. Iedereen heeft plezier en is vrolijk. Er worden feestjes georganiseerd en ze hebben deze drie dagen veel lol.
In Hulu Perak komen veel gelovige mensen samen zullen geschenken voor de monniken achter laten.
                            Songkran Festival

 

juni

Labuan Sea Challenge
Er worden deze maand viswedstrijden en watersporten gehouden. Zowel boven water als onder water.
Labuan is een klein eilandje voor de kust van Brunei. Voordat het de Maleise Federatie behoorde, stond het 115 jaar onder Brits bestuur. Het is tegenwoordig een centrum van banken. Vanuit de lucht ziet het eruit als een ster in een turkooizen zee en onder de golven is het voor de duikers een waar paradijs!

 

juni

 

Colours of Malaysia (Opening Parade)
De ambitieuze viering van het Citrawarna Malaysia (Colours of Malaysia) 2001 is een unieke weergave van alle culturen, die in MaleisiŽ leven. Toneel, drama, kunstwerken en allerlei tentoonstellingen uit alle 13 staten zijn te zien. Kuala Lumpur presenteert zich op z'n best met amusement, kunst en eten! De opening parade is het begin van dit feest.

 

mei

De verjaardag van de profeet Mohammed
De herinnering aan de verjaardag van de laatste profeet van de Islam, Mohammed, is een speciale gebeurtenis in MaleisiŽ. Op deze dag gaan de Moslims naar de moskee om te bidden. Hier worden dan ook speciale preken gehouden door de imam (een geestelijk onderwijzer).

 

mei

Penang (George Town)
In MaleisiŽ zijn ze dol op bloemen. Vooral op orchideeŽn. In deze maand is er een internationaal bloemen festival inde Botanische Tuin. Het is de mooiste van MaleisiŽ en waarschijnlijk de mooiste van Zuidoost AziŽ.

 

juni
Drakenboot race

Penang International Dragon Boat Festival
Het Dragon Boat Festival is een feest, waar lokale teams wedstrijden tegen elkaar houden in prachtig uitgesneden boten met koppen van slangen. Op elke boot zit een "cox"  -iemand die op de drum slaat- om voor de roeiers het juiste tempo aan te geven. De draken boot races worden gehouden ter nagedachtenis aan de grote Chinese dichter Qu Yuan.
Informeer waar en wanneer deze worden gehouden. Ik heb ze gezien in Batu Ferrenghi, maar ook op Gurney Plaza.

 

juli

Het vlieger Festival in Kota Bahru
In deze staat "Kelantan" is het vliegeren begonnen. Vanuit hierheeft het zich verspreid over geheel MaleisiŽ. Het is een echte sport voor volwassenen. Je ziet de mooiste vliegers de lucht in gaan.
Informeer in Kota Bahru, waar deze precies worden gehouden!

 

juli

De Sabah Draken Boot race
Het Draken Boot Festival is een spectaculaire race boot competitie, die gehouden wordt in Likas Bay, Borneo. Lokale teams racen tegen elkaar in prachtig beschilderde boten met aan de voorkant uit hout gesneden slangenkoppen.

 

juni

Colors of Malaysia Festival
Een ambitieus feest, dat een maandlang duurt is het Citrawarna Malaysia (Colours of Malaysia). Dit is het feest van de verschillende culturen (colors), die in MaleisiŽ leven.
Er zijn verschillende optredens, kunsttentoonstellingen en handwerktentoonstellingen, die over de 13 deelstaten gaan, inclusief Kuala Lumpur.
Deze stad laat zich van de beste kant zien met dit festival, zowel op hetgebied van het organiseren van de entertainment, als op kunst en voedsel.

 

juli

De Sabah Draken Boot race
Het Draken Boot Festival is een spectaculaire race boot competitie, die gehouden wordt in Likas Bay, Borneo. Lokale teams racen tegen elkaar in prachtig beschilderde boten met aan de voorkant uit hout gesneden slangenkoppen.

 

juli -september

Malaysia Mega Sale Carnival
Dit is de grote, landelijke uitverkoop. Het is een uitgelezen mogelijkheid om iets leuks aan te schaffen in ťťn van de vele winkelcentra.
Misschien kunnen wij eens kijken naar de digitale camera's en andere elektronica.


augustus

Merdeka Day Parade
Op deze vieren de Maleiers hun (48ste) onafhankelijkheidsdag.
Dit gebeurt in de hoofdstad Kuala Lumpur. Er worden parades gehouden en er zijn openlucht concerten, die men gratis kan bezoeken.
Natuurlijk wordt in andere delen van het land de onafhankelijkheidsdag ook gevierd. De feestelijkheden zullen een maand (september) duren.


september
Maancakejes
               maancakejes

Lantaarn en Mooncake Festival
Ook bekend als het mid-herfstfestival, die op de 15de dag van de achtste
Chinese Maankalender gevierd wordt.
Het feest gaat eigenlijk over de opstand tegen de Mongoolse overheersers in China. Een geheim werd verborgen in een cakeje en de lantaarns gaven een herkenningspunt aan in de nacht.
Vandaag, dit wordt festival gevierd met veel maancakejes en worden lantaarns aan het huis opgehangen.
 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite