MALAYSIA
SITE

Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


 

Alles wat je moet weten over een rondreis MaleisiŽ

 

AziŽ wordt steeds populairder als vakantiebestemming voor Nederlanders. Dit komt niet alleen vanwege onze culturele connectie die wij met dit continent hebben, maar ook vanwege de gunstige reisomstandigheden. Veel landen in AziŽ zijn namelijk nog erg goedkoop maar wel geschikt voor toerisme. Hierdoor zijn het ideale plekken voor de vakantie. Daarnaast liggen veel van deze landen rond de evenaar. Hierdoor is het zowel in de zomer als de winter erg lekker weer.

Een goed voorbeeld van een land dat eigenlijk perfect is voor de vakantie is MaleisiŽ. Naast populairdere bestemmingen zoals IndonesiŽ en Thailand is MaleisiŽ relatief onbekend. Dat is eigenlijk best zonde, want in veel opzichten is MaleisiŽ vele malen beter dan de populairdere vakantie landen. Wij willen dan ook duidelijk proberen te maken wat dit land allemaal te bieden heeft voor bijvoorbeeld een rondreis MaleisiŽ.

MaleisiŽ
Dit land van ruim 330.000 vierkante kilometer telt een kleine 31 miljoen inwoners. Veel mensen denken bij MaleisiŽ aan het schiereiland dat eigenlijk een beetje uit het vaste land steekt, maar MaleisiŽ bestaat voor een groot deel ook uit het bovenste deel van het grote eiland Borneo. De hoofdstad van dit land is Kuala Lumpur. Deze stad bevind zich op het westelijke deel van de twee eilanden. Het land is eigenlijk een bijzondere combinatie van moderne ontwikkelingen en echte oude natuur. Kuala Lumpur wordt binnen AziŽ gezien als ťťn van de modernste steden, dit geldt zelfs op mondiaal gebied. Dit terwijl de jungles op bijvoorbeeld Borneo nog echt jungles zijn. Deze dichtgegroeide stukken land zitten dan ook nog echt vol met wilde dieren. Zo vind je hier tijgers, olifanten en natuurlijk een groot aanbod aan exotische vogels.


Neusapen (Dutch Monkey)

De mensen
Alhoewel er bijna twee keer zoveel mensen wonen in MaleisiŽ dan dat er in Nederland wonen, is de verdeling minder gelijk. Grote steden zoals Kuala Lumpur zijn erg druk. Dit is voor de rustliefhebber wat minder, maar voor de avonturier een heuse belevenis. De beste omschrijving voor deze plekken is Aziatische drukte. Het bijzondere aan MaleisiŽ en iets dat iedereen, die een rondreis MaleisiŽ heeft gemaakt op kan merken is toch wel hoe veilig en schoon het land is. Natuurlijk blijft het een land, dat op vele plekken verbetert kan worden, maar het verschil met de buurlanden is niet te missen. Zo wordt er maar weinig op straat vervuild, vooral vanwege de hoge boetes die hier op staan. Ook de criminaliteit en criminaliteit omtrent toerisme liggen hier aanzienlijk lager dan in landen zoals Thailand.
Maak jij een rondreis MaleisiŽ? Dan hoef jij je op bijna geen enkele plek zorgen te maken om jouw veiligheid. Of je nu in de grote stad loopt of op het platte land, iedereen zal jouw aardig behandelen. Het kan wel zijn dat de lokale bevolking een tikkeltje nieuwsgierig is. Vooral het platteland ziet niet vaak westerse mensen. Juist vanwege het verleden met het westen leeft de westerse cultuur hier erg. Het merendeel van de bevolking spreekt dan ook tot op zekere hoogte Engels. Je kunt je hier dan ook goed mee redden tijdens een rondreis MaleisiŽ.


Glimlachend Iban-meisje

Het eten en drinken
Het eten is te vergelijken met dat van de omgeving. Het is echt Aziatisch met een vleugje internationale keuken er doorheen. Het mooie van MaleisiŽ is dat het heel gemakkelijk is om te eten, zoals de locals dat ook doen.
Waar je in andere Aziatische landen vaak moet oppassen bij voedselkraampjes langs de weg, vanwege ziektes waar wij niet op voorbereid zijn, is dit in MaleisiŽ bijna niet aan de orde. De regels omtrent hygiŽne liggen hier namelijk erg hoog, en er zijn strenge controles op. Hierdoor kan je zowel in de luxe restaurants eten als de voedselkraampjes langs de weg. Voor een goed bord rijst met vis, of gevulde dumplings.
MaleisiŽ heeft een tal aan godsdiensten. Zo vind je hier boeddhisme, islam, taoÔsme, christendom, hindoeÔsme en Chinese volksreligie. In gebieden waar Islam de overhand heeft kan het moeilijk zijn om alcoholische dranken te vinden. Gelukkig schenkt elk Chinees restaurant of Chinatown wel rijstwijn, een kleine selectie aan normale wijnen en een paar Aziatische biertjes. Mocht het aanbod iets uitgebreider zijn, dan staat er al snel een bekende naam op de kaart. Heineken is namelijk ťťn van de bekendste en meest geÔmporteerde biertjes van het land.

 

 


Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite