MALAYSIA
SITE

Algemeen
-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nwjr 2024
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Kid Club MaleisiŽ
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

HOMESTAY

"Je zult ontdekken dat de dingen hier langzamer bewegen dan in de stad, en voor degenen die genieten van de rustige rust van het rustieke leven, is dit mogelijk zo goed als het wordt. Gastgezinnen zullen niet alleen worden ondergedompeld in de levensstijl van de lokale bevolking; ze zullen ook snel een band opbouwen met hun warme en gastvrije families die hen als hun eigen familie zullen behandelen.
Bezoekers ervaren het volledige spectrum van het dorpsleven. Begin met huiskooklessen, waar de grote verscheidenheid en weelderigheid van nauwgezet bereide gerechten soms genoeg kunnen zijn om de meeste mensen in verwarring te brengen! Leer hoe je het voedsel kunt bereiden, waaronder het verzamelen van verse groenten uit de achtertuin, wassen en koken."

                Met een Homestay programma, leeft u met een lokale familie in een kampunghuis en leert u alles over hechte familiebanden. U zult genieten van heerlijke huisgemaakte gerechten en u ontdekt de eenvoudige levensstijl van het land.
Elk gastgezin in een kampung heeft iets unieks te bieden aan toeristen. Het organiseert zijn eigen speciale activiteiten voor hun gasten, zoals jungle trekking, koken, vissen, rubber tappen, fruit plukken, handwerk maken, etc. Natuurlijk gebeurt dit in overleg met de gasten.
Een gast wordt onderhouden door een familie en deelt met hen de maaltijden en u zult genieten van de dagelijkse bezigheden in de kampung. De accommodaties zijn meestal in traditionele, houten huizen op palen te midden van een mooi aangelegde tuin.
Het huis waar je verblijft is meestal redelijk luxe, netjes en goed onderhouden. Je hebt een eigen slaapkamer met een fan of airco en ook een badkamer. Soms wordt deze gedeeld met de anderen. Je hebt de tijd om met je nieuwe familie te kletsen over het alledaagse leven in MaleisiŽ.

Je wordt 's morgens wakker met het geluid van vogels en hanen.  Nadat je bent uitgeslapen bent en opgestaan, wacht er een heerlijk ontbijt op je met veel fruit.
Soms zijn er er ook bananenpannenkoekjes met palmstroop. Ga eens een wandeling maken door de omgeving van het dorp. Loop eens over de walletje tussen de rijstvelden. De rijstvelden worden 2x per jaar geoogst en tussendoor verbouwt men nog groenten. Vergeet niet goede schoenen aan te trekken als zo'n wandeling gaat maken. Na jouw wandeling wacht de er een heerlijke lunch en nog een middag, waarin ze jou van alles hun Balinese willen laten zien. Natuurlijk kun je je ook ontspannen in een luie stoel op een veranda.
xx


Je zult een aangename dag met uw vriendelijke gastgezin hebben. Als het lukt, probeer dan eens op een traditioneel muziekinstrument te spelen. In tegenstelling tot een gewone vakantie, biedt het homestay programma een oase van rust en rustieke charme. Je hebt een schone en comfortabele kamer om te overnachten met een fan of airco.
Je kunt ook tijd doorbrengen met de kinderen, nadat ze van school terug komen en genieten van traditionele spelen, die in MaleisiŽ nog steeds populair, zoals vliegeren, top-spinnen (tollen) en congkak.
De kampungs, die deelnemen aan het homestay programma zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de strenge richtlijnen, die door de Maleise ministerie van Toerisme zijn gesteld.

Een paar tips:

  • Ga met fris naar de Homestay en stel je er open voor. Je zult het waarschijnlijk anders voorstellen, dan dat je gewend bent.

  • Men trekt altijd de schoenen uit, voordat je het huis betreedt. Van u wordt verwacht, dat u hetzelfde zult doen.

  • Hoewel uw gastheren met hun handen eten, kunt u bestek gebruiken - vraag uw gastheer om een vork en een lepel.

  • In MaleisiŽ zullen een man en vrouw elkaar niet omhelzen of zoenen. Doe dit dan ook niet in hun bijzijn.

  • Maleisische kampongs hebben basiscomfort. Elektriciteit en stromend water zijn beschikbaar in heel MaleisiŽ. Homestay dorpen zijn verbonden met grote steden via moderne snelwegen en openbaar vervoer.

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite