MALAYSIA
SITE

Johor
-- Johor
-- JB - de stad
-- JB - Hello Kitty
-- JB - Hotels
-- JB - Larkin Bus
-- JB - Legoland
-- JB - Plattegrond
-- Johor Oostkust
-- Gunung Ledang
-- Gunung Pulai
-- Batu Pahat
-- Kluang
-- Muar
-- Muar - Tempels
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

 Johor
the Southern Gateway

"Johor Bahru is wel 40% goedkoper dan Singapore, dus in het weekend staan de vele winkelcentra helemaal vol met allemaal dure merkartikelen er worden Rolex, Ray-Ban ect. verkocht als wij naar het winkelcentrum gaan laten we in de tussentijd onze fietsen even poetsen we moeten ze nog verkopen. Bij het eerste hotel zaten we buiten het centrum, we zitten er nu middenin, een Chinese wijk en een Indische wijk. Vanmiddag in de Indische wijk ons laten verwennen met een gezichtsmasker (was wel nodig na al die zon ) Vanmiddag sushi gegeten en vanavond in de Indische buurt mie goreng gegeten. Vanavond was er markt we hebben hier nog een rondje gelopen het is inmiddels half negen tijd om naar het hotel te gaan."

View from Sibu
Johor

Johor wordt vaak ten onrechte gezien als slechts een doorvoerpunt naar Singapore, heeft Johor in feite veel te bieden aan bezoekers. Johor Bahru, de hoofdstad, heeft van verschillende oogverblindende winkelcentra; een overvloed aan nachtgelegenheden; en Zon, het grootste belastingvrije winkelcomplex in MaleisiŽ. Op slechts een uur rijden ligt het gouden strand van Desaru, dat de "Last Unspoilt Corner of South East Asia" wordt genoemd.
De ongerepte eilanden Pulau Besar, Pulau Sibu, Pulau Rawa, Pulau Aur en vele andere zijn perfecte bestemmingen voor duiken en snorkelen. Het Endau Rompin National Park is een mooi nationaal park voor zeldzame soorten flora en fauna en er zijn nog zes andere recreatieve bossen. Johor is ook een paradijs voor golfers, omdat het de staat is met de meeste golfbanen.

Geschiedenis

Johor werd in het begin van de 16e eeuw gesticht door de zoon van Sultan Mahmud Shah, de laatste Sultan van Melaka toen de hoofdstad Melaka werd veroverd door de Portugezen. Op zijn hoogtepunt strekte het Johor-rijk zich uit tot de Riau-archipel. In de 18e eeuw beheersten de Bugis van Celebes en de Minangkabaus van Sumatra de politieke macht in het Johor-Riau-imperium. In het begin van de 19e eeuw domineerden rivaliteit tussen Maleis en Bugis in Johor. Zelfs vandaag liggen Johor en Riau op de strategische zeeweg die van de Zuidchinese Zee naar de Indische Oceaan loopt, door de Straat van Melakka.

In 1819 profiteerde Stamford Raffles van hun onderlinge rivaliteit om Singapore voor de Britten te verwerven.
Als gevolg hiervan kwam er een scheuring in het Johor-Riau-rijk. Het vasteland van Johor en werd gecontroleerd door de Temenggong en het Sultanaat van Riau-Lingga, bestuurd door de Bugis. In 1886 verhief Temenggong Abu Bakar zichzelf tot Sultan. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Sultan Ibrahim. In 1914 beheerde de "Britse Advisor" Johor tot de Japanse bezetting in 1945. In 1957 trad Johor toe tot de federatie van MaleisiŽ.

Note: de Riau-archipel bestaat uit drie grote eilanden - Batam, Bintan en Bulan. Batam ligt op slechts 20 kilometer van Singapore en is 415 km2 groot.
xx

Sultan Abu Bakar
Sultan Abu Bakar

Economie

Johors economie is gebaseerd op een mix van landbouw, industrie, handel en toerisme. Het is de grootste producent van palmolie, rubber, ananas en bananen van het land. Bauxiet wordt gedolven in Pengerang en Pasir Gudang groeit uit tot een belangrijke internationale haven. Veel bedrijventerreinen zijn te vinden in en rond Johor Bahru en andere grote steden. Hier produceren de fabrieken elektrische apparaten, meubels, textiel en petrochemische producten.

Eilanden in de Zuidchinese Zee

De oostkust van Johor heeft een reeks prachtige eilanden, die uitermate geschikt zijn voor duiken en snorkelen. Een eiland dat gemakkelijk te bereiken is, is Pulau Sibu, op slechts twee en een half uur varen van Mersing. Een snellere manier om Pulau Sibu te bereiken is vanuit Tanjung Leman, 20 km ten zuiden van Mersing.
Afgezien van Pulau Sibu, zijn de andere eilanden met accommodatie Pulau Rawa, Pulau Pemanggil, Pulau Besar, Pulau Tinggi, Pulau Dayang, Pulau Sibu Tengah en Pulau Aur.
Dichter bij de kust liggen Pulau Hujung en Pulau Tengah. Deze worden meestal bezocht door dagjesmensen.

Pulau Aur - het resort
Pulau Aur

Recreatie Bossen

Voor back-to-nature-ervaringen, kun je terecht in verschillende recreatieve bossen in Johor. Het populairst is Gunung Ladang Recreational Forest, waar zich de hoogste berg van Johor bevindt: Gunung Ladang. Uitdagende tochten naar de top van de berg en overnachtingen in de indrukwekkende Sagil-waterval zijn de hoofdactiviteiten hier. Aan de voet van de waterval zijn kampeerterreinen, kleedkamers en het Gunung Ledang Resort. Volgens de legende was Gunung Ledang de verblijfplaats van een Johor-prinses, die hier in de 15e eeuw door de Sultan van Melaka bivakeerde.
Ongeveer 30 km ten noordwesten van Johor Bahru ligt het Gunung Pulai Recreational Forest, dat verschillende watervallen heeft, en ook junglepaden die naar de 654 hoge berg Pulai leiden.
Andere recreatieve bossen zijn Gunung Arong Recreational Forest, Gunung Berlumut Recreational Forest, Gunung Lambak Recreational Forest en Sungai Pengerang Recreational Forest.


Gunung Ledang Resort

 

Gemakkelijk boeken: Bustickets Online:

Klik op deze banner om te reserveren

xx

Gemakkelijk boeken Trein Tickets
cheap booking
Klik op deze banner om te reserveren

 

    

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite