Als je denkt dat je de volgende Jamie Oliver zou kunnen zijn, kun je hun talent aanscherpen door naar de Young Chefs Academy te gaan – een kookschool speciaal voor kinderen. Deze snoepkleurige kookschool in Desa Sri Hartamas biedt drie soorten lessen: Kinder Cooks voor kinderen van drie tot zes jaar, Junior Chefs voor kinderen van zeven tot elf jaar of Senior Chefs voor kinderen van 12 tot 17 jaar.
Deelnemers dompelen zich volledig onder door zelf te meten, decoreren en meer. De rekenvaardigheden van kinderen krijgen ook een boost, wanneer ze de benodigde hoeveelheden voor het recept berekenen, en de academie helpt het belang van keukenveiligheid en opruimen te benadrukken. Instructeurs houden het leuk door maandelijks van thema te wisselen en interessante kooktips te delen. Aan het einde van de les mag iedereen zijn smakelijke creaties opeten. Behalve de kookboeken!
Lekker Roti eten....
In Maleisië zul je smullen van al het eten. Je zult genieten van al het lokale eten. Wil je weten, wat meeste Maleiers eten? Wel, dat is McDonalds, KFC of de Pizza Hut! Dat is natuurlijk een grapje, maar het wordt wel veel gegeten en in bijna elke stad vind je deze fastfood restaurants. En dan nu het echte Maleise eten.
Het Maleis eten bevat talloze smaken en gerechten uit China, India en Sri Lanka. Je zult geen probleem hebben om patat, pizza, hamburgers en kippenvleugels te vinden.
Chicken
Fried Rice
Hier is een gemakkelijk recept uit de Chinese keuken in Maleisië. Het heet "Kip Gebakken Rijst"(Chicken Fried Rice). Bekijk de foto hierboven. Als je er niet uit komt, vraag dan even je vader of moeder.
Je zal nodig hebben:
twee eetlepels olie
2 eetlepels olie
300 gram kipfilet in blokjes
1 middelgrote ui, fijngesnipperd
1 geperst teentje knoflook
2 kopjes rijst, gekookt
4 eetlepels kippenbouillonpoeder
1 rode paprika
2 eetlepels sojasaus
2 lente-uitjes (schuin afgesneden)
Verhit de olie in een keokenpan of wok. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee gedurende 2 minuten
Voeg dan de kip toe en kook tot het gaar is.
Voeg dan rijst, kippenbouillonpoeder, zout en peper toe.
Roerbak dit alles voor 5 minuten.
Voeg vervolgens de sojasaus en lente-ui toe. Sprenkel een beetje water. Dek af en kook het nog één minuut voor het serveren.
Enkele van de beste plaatsen om geweldig Maleis eten voor kids te vinden, zijn de Hawker-centra. Net als in Singapore zijn Hawker-centra grote netwerken van verschillende eetkraampjes. Elke kraampje heeft een specialiteit. Hieronder heb ik verschillende Maleise eten gezet, die NIET pittig zijn.
Roti
ROTI Van al het eten in Maleisië, is dit mijn eerste keus. Deze flatbreads zijn heerlijke, platte broodjes uit de Indiase keuken. Roti Tissue wordt vaak dun uitgespreid, knapperig gebakken en vervolgens op elkaar geserveerd. In sommige plaatsen, zoals Tanjung Bungah wordt het besprenkeld met fruitsiroop en zoete melk. Tip: de meeste roti worden geleverd met dipsauzen en chutneys (soort jam). Als het roodachtig is, is het waarschijnlijk curry (de kruidenniveaus kan een heel klein beetje pittig zijn). Als het geel is, is het waarschijnlijk dhal (linzen) en niet pittig. Kokoschutney is ook een favoriet bij mijn dochter. Ik zou een heel bericht kunnen schrijven over de verschillende roti-variaties die in Maleisië beschikbaar zijn. Om te beginnen heb je roti cana i, die gewoon wordt geserveerd, terwijl bij roti telu r een ei wordt gemengd. R oti bom wordt met suiker bestrooid, maar op plaatsen als Restoran Khaleel in Batu Ferringhi kun je roti laten smoren honing, kaneel en ijs.
MURTABAK Dit is afkomstig uit het Midden-Oosten. In wezen een soort brood, dat is gevuld en gebakken, de Maleise versie van murtabak is een gefrituurde roti (zie hierboven) die is gevuld met gemalen kip en kruiden. De vulling wordt omhuld door een roti en vervolgens gebakken op een bakplaat. Murtabak in Maleisië wordt meestal op smaak gebracht met kerriepoeder, maar het zijn de specerijen die de hitte echt verpakken.
Murtaba
POPIAH Is het een loempia? Is het een burrito? Het is beide en het is geen van beide. Ei, gestoofde groenten en vlees (vaak kip) worden opgerold tot een dunne, zachte wikkel en in secties gesneden. Popiah is er in "natte" en "droge" versies, maar beide zijn over het algemeen niet-pittige versies van hetzelfde Maleise gerecht.
TAART TEE Verreweg het schattigste eten in Maleisië voor kinderen. Dit lijkt misschien een aperitief, maar je zou er misschien een hele maaltijd van willen maken. Deze gebakjes zijn knapperig en meestal gevuld met lichtzoete roergebakken groenten en garnalen, maar er zijn veel varianten. Pas op voor pepers die er bovenop worden gestrooid.
Taart Tee
SATE Zie hier één van de allerbeste kampioenen van Maleise eten. Tenzij je een vegetariër bent, is het moeilijk om ruzie te maken met sappige kipspiesjes boven een houtskoolgrill. De dipsaus voor saté is meestal gemaakt van pinda's, is niet pittig en maakt het uniek lekker. Het wordt geserveerd met blokjes rijst en komkommer.
BELACAN KIP Deze gebakken kip in Maleise stijl is een kanshebber voor de best gebakken kip ter wereld, en dat zegt iets. Belacan is een kookingrediënt gemaakt van garnalen en zout, maar we hadden niet geraden dat we het de eerste twaalf keer aten. Houd er rekening mee dat sommige Belacan Chicken een roodachtige tint heeft (vanwege de garnalen?), Maar niet pittig.