MALAYSIA
SITE

>
Kota Kinabalu
-- Kota Kinabalu (KK)
-- KK Airport
-- KK Bus Station
-- KK Gaya Markt
-- KK Hotels
-- KK Markten
-- KK Nightlife
-- KK Plattegrond
-- Abdul Rahman Park
-- Jesselton Point Ferry
-- Mari Mari Village
-- Mount Kinabalu
-- North Borneo Railway
-- Pu Toh Tze Tempel
-- Zip Line / Tokkelen
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 KOTA KINABALU

"We wilden naar Mari Mari Village gaan. Het tripje was wel Ďs middags dus we waren wel voor niks vroeg uit bed gegaan. In de tussen tijd hebben we uitgezocht waar we konden ontbijten. We hebben vrij veel tentjes bekeken, maar dan hadden we ook echt wel een lekker ontbijtje met verse scones en een egg sandwich etc. Toen het tijd was om naar de Mari Mari Village te gaan met het busje zijn we terug gegaan naar het hotel en hebben we in de lobby gewacht. Het busje dat ons op kwam halen was 20 minuten te laat, maar ja. Eenmaal aangekomen bij de Mari Mari Village kregen we onze eigen gids en nog een Duits meisje kwam erbij. Dit was een erg leuke ervaring en het was zeker het geld waard! Mari Mari is een nagebouwd Dayak dorp waar je kan zien hoe ze leefden vroeger."

Kota Kinabalu, is de hoofdstad van Sabah, beter bekend bij de bevolking als KK. Voor de stad ligt de zee en aan de achterzijde ligt de majestueuze Mount Kinabalu. Kota Kinabalu is een stad met opwindende contrasten, omdat de bevolking uit vele etnische groepen bestaat. De huidige bevolking van Sabah bestaat uit zo'n 32 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Van de zeenomaden (Sea Gypsies) aan de oostkust tot de geÔsoleerde stammen die in het binnenland stroomopwaarts wonen. De veelheid aan verschillende godsdiensten en de economische gelijkheid heeft in tot harmonie en vrede geleid in deze multiculturele samenleving.
De hoofdstad is een klassieke Maleise stad. Veel rechte straten en in het centrum veel aaneen geregen winkeltjes en cafeetjes (kedai kopi). De grote winkelcentra zijn gelegen bij de hoofdverkeersweg. U kunt hier alles kopen van merkartikelen tot producten, die de lokale ambachten voortbrengen.

Zeker het bezoeken waard is het Sabah State Museum in de hoofdstad van Sabah, Kota Kinabalu op Maleisisch Borneo. Daar vindt u nog voorwerpen van het Kadazan-volk uit hun koppensnellersverleden. Maar u kunt in Kota Kinabalu ook leuk wandelen langs de waterkant of in het dorp, boven het water gebouwd op palen.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze MaleisiŽ reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

 

Kota Kinabalu heeft veel bezienswaardigheden. Het is een stad, die populair is bij buitenlanders, maar ook bij de lokale bevolking.
Het Tunku Abdul Rahman Park, dat vlak voor de kust ligt, is ťťn van de meest populaire bestemmingen. Je kunt hier heerlijk relaxen. Er zijn veel watersportmogelijkheden: zwemmen, snorkelen en duiken. Ook kun je wandelen langs de vele paden, die op de eilanden zijn.
Een andere bezienswaardigheid is Signal Hill Observatory, waar je een prachtig uitzicht hebt over stad, de haven en de omgeving.
Het Sabah Foundation Building is een prachtig rond gebouw van 30 verdiepingen. Onderaan deze bladzijde bevindt zich een foto van dit gebouw
There are only four such buildings in the world. It is Sabahís highest tower).
De State Mosque valt direct op met zijn mooie koepel. De moskee neemt dan ook een centrale plaats in bij de Moslim bevolking.
Mosque
De zondagmarkt in Gaya Street wordt iedere zondag op Signal Hill gehouden. Het is een rumoerige markt en op deze avondmarkt (Pasar Malam) moet je afdingen. Jalan Gaya ligt in het oostelijke gedeelte van de oude stad.

De Central Market heeft twee gedeeltes:
1) het gedeelte aan de waterkant is voor de verkoop van vis, groente en fruit.
2) daarnaast bevindt zich de Filipino Market, zoals de lokale bevolking het noemt. Hier zijn veel stalletjes van Filipino's, die de lokale handwerkproducten verkopen.

De best geselecteerde hotels in Kota Kinabalu <klik hier>Oorspronkelijk heette deze straat: Bond Street. Maar.. Gaya Street ligt in het Kota Kinabalu Central Business District. Dit is voor meer dan honderd jaar het centrum van het bedrijfsleven. De houten winkels met palmbladeren daken zijn al lang voorbij, maar hier is het, waar generatielang oude, bloeiende familiebedrijfjes nog steeds worden doorgegeven van vader op zoon. Elke zondagochtend, wordt Gaya Street afgesloten voor het verkeer om plaats te maken voor de markt. Kraampjes, die van alles verkopen in de schaduw van bomen, of onder over-sized paraplu's, zoals batik sarongs, fruit en bloemen, kunst en ambacht, schoeisel, antiek en souvenirs, gebak, maar ook huisdieren en kruiden!
Dit is de beste plek om de doorsnede van de lokale bevolking te leren kennen, wanneer hele gezinnen genieten van hun zondagse uitje.
Gaya Street Fair is op elke zondag van 06.30 - 13.00  uur.

Tanjung Aru Beach ligt aan het einde van de Jalan Tunku Abdul Rahman en ongeveer 6 kilometer van KK City. Het is deze plaats, die het meesst geliefd is bij de lokale bevolking. Een een bezoek aan het strand zal u vertellen waarom. Het ontleent zijn naam aan de casuarinas of aru bomen, die aan de rand van het strand staan. Het strand heeft fijn zand, dit is waar men in een stoel kan genieten van de grootste zonsondergang op aarde. Elke avond als de vuurrode zon net langzaam achter de horizon verdwijnt, kleurt de uitgestrekte lucht briljant rood.
Eetkraampjes waar lokale gerechten en drankjes te koop zijn, zijn geopend tot laat in de avond. Geniet van kokosnoot- en suikerrietsap, kip of rundvlees sate en gestoomde pinda's en maÔs, of genieten van een full-gangen diner in het visrestaurant, dat hier gevestigd is.
Het Tanjung Aru strand ligt dichtbij het Tanjung Shangri-la's Aru Resort, de Kinabalu Golf Club en de Kinabalu Yacht Club.
Misschien is het een mooie gelegenheid om te gaan tokkelen/ Zip Line van het ene eiland naar het andere.
Bekijk hiervoor deze pagina <klik>.


Zonsondergang Tanjung Aru Beach

 

 

Andere bezienswaardigheden:

     

  

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite