MALAYSIA
SITE

Kedah
-- Kedah
-- Alor Setar
-- Alor Setar Airport
-- Alor Setar Busstation
-- Menara Alor Setar
-- Beris Lake Wijngaard
-- Gunung Jerai
-- Langkawi
-- Kuala Kedah
-- Merbok Archeo. Museum
-- Ulu Muda
-- Ulu Muda Jungle
-- Pedu Lake
-- Pulau Songsong
-- Kampongs
-- Maleis kamponghuis
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Kuala Kedah

"Het is een must om het fort te bekijken met kanonnen voor een goede foto of selfie. Het fort kijkt ook uit op de zee en mangrovemoerassen. Het museum van Kuala Kedah bevindt zich ook daar en vertelt je alle verhalen, waarmee het fort van Kuala Kedah sinds de 16e eeuw te maken had gehad."


Kota Kuala Kedah

Op ongeveer 10 kilometer afstand van Alor Setar (de hoofdstad) ligt aan de kust de vissersplaats Kuala Kedah. Het plaatsje ligt aan de monding van de Kedah-rivier. In Kuala Kedah bevindt het fort Kota Kuala Kedah, dat in de 17e eeuw werd gebouwd om Alor Setar te verdedigen tegen vijandelijke troepen. Het was een bolwerk tegen invasies vanuit zee.

Het fort wisselde nog wel eens van bezetter. Zo waren er de Portugezen, de Atjehers, de Boeginezen, de Minangkabauers, de Siamezen, de Britten en de Japanners. Het werd tijdens een oorlog in 1821 zwaar beschadigd door de Siamezen. Daarna kwam Kedah onder de Thaise soevereiniteit, waar het bleef tot 1909. Je kunt het fort zien vanaf de jetty, maar het is te ver om er naar toe te wandelen. Je zou een heel eind om moeten lopen.
Afgezien van de terminal, waar de boten naar Langkawi vertrekken, zijn er slechts vissersboten en winkels in de onmiddellijke nabijheid van de terminal. De lokale bevolking krijgen hun belangrijkste inkomsten uit de visserij, die duidelijk wordt gemaakt door de sterke vislucht langs de rivier. 
xx

Tegenwoordig kunt u in ťťn van de vele Chinese seafood restaurantjes bij het fort heerlijk vis eten. Er bulderen geen kanonnen meer, want alles is vredig.

Bij de blauwe ferry terminal naar Langkawi is een rij winkelpanden, die parallel staan aan de parkeerplaats, die zich aan de voorkant van het gebouw bevindt. Er is een geldautomaat, een 7-eleven en twee restaurants met Chinese en Indiaas eten op beide hoeken van de winkelgalerij. Langs de hoofdweg vanaf de terminal zie je alleen woonhuizen. Het dorp wordt voornamelijk gebruikt als een vertrekpunt naar Langkawi, waardoor de terminal het belangrijkste centrum van het dorp is.


Rechts achter het fort

 

Als je met de bus van Alor Setar komt, zie je een groene moskee aan een grote kruising, waar de bus naar links afslaat. Slechts 50 meter verder is de blauwe Langkawi ferry terminal. De bus stopt op de hoofdweg voor de terminal, bij de parkeerplaatsen. Volg de winkelgalerij aan de linkerkant, als je naar de terminal wil.
Tickets voor de ferry worden binnen verkocht bij het loket van de Ferry Line Ventures. Het is het eerste loket in een rij van vijf. Een ticket naar Langkawi ongeveer 25 ringgit voor volwassenen en 20 ringgit voor kinderen. Een bord zal u vertellen, wanneer de volgende boten vertrekken. Raak niet in de war door de verschillende namen van de boten: ze zijn van dezelfde veerdienst en gaan allemaal naar de stad Kuah op Langkawi.
De veerboten vertrekken dagelijks om:
07:15, 08:00, 09:30, 10:30, 11:30, 13:30, 15:00, 16:30, 17:30, 19:00
Als je terugkomt, wachten de taxichauffeurs als haviken op je. Naar Butterworth kost ca. 50 ringgit.
De bus naar Alor Setar Busstation gaat om de 10 ŗ 15 minuten. Je kunt daar elke bus pakken naar het binnenland of Thailand.


De loketten

 

 

  Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite