MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Kuala Lumpur

"De bloeiende hoofdstad van MaleisiŽ is een kleurrijke metropool waar elke cultuur, religie en smaak samenkomen om een nieuw modern AziŽ te vormen, anders dan waar ik ooit eerder ben geweest. Laten we Kuala Lumpur bezoeken!
Het kloppende hart van MaleisiŽ stopt nooit, 24 uur per dag slaapt het nooit en leeft het altijd, het geeft een uniek gevoel van energie af dat ik niet echt eerder in andere grote steden ben tegengekomen. Met een gevoel van jeugdige ambitie baant Kuala Lumpur zich snel een weg omhoog op de ladder van grote steden die een bezoek op zichzelf eisen."


De skyline van Kuala Lumpur.

[Petronas Towers - foto: Krystel van Wijnen]

De stad is de laatste jaren erg gegroeid. Het heeft veel nieuwe gebouwen en winkelcentra, waaronder Times Square en KLCC. De naam Kuala Lumpur betekent "modderige rivier" en is gegeven door de mijnwerkers, die hier rond 1860 een nederzetting stichtten. Mijnwerkers en handelaren, op zoek naar tin, bouwden hun huizen, waar de Gombak rivier en de Klang rivier samenkomen. Tegenwoordig staat op die plek de Jamek moskee.

De hoofdstad van MaleisiŽ heeft ca 2 miljoen inwoners en heeft veel moderne gebouwen. De regering zetelt niet meer in Kuala Lumpur, maar in de nieuwe stad Putrajaya, dat ca. 30 kilometer verder ligt. Hier vind je ministeries en het huis van de premier.
Aangezien veel reizigers slechts enkele dagen in stad blijven en dan verder reizen zal ik mij beperken tot de "highlights". Je kunt, natuurlijk niet in enkele dagen de stad volledig bekijken. Elke keer wanneer ik de stad bezoek, ontdek ik weer iets, dat de moeite van een bezoek waard is. 
Grasduin links in het menu om de leuke plekjes van de stad te ontdekken.De stad is de laatste jaren erg gegroeid. Het heeft veel nieuwe gebouwen en winkelcentra, waaronder Times Square en KLCC. De naam Kuala Lumpur betekent "modderige rivier" en is gegeven door de mijnwerkers, die hier rond 1860 een nederzetting stichtten. Mijnwerkers en handelaren, op zoek naar tin, bouwden hun huizen, waar de Gombak rivier en de Klang rivier samenkomen. Tegenwoordig staat op die plek de Jamek moskee.

De hoofdstad van MaleisiŽ heeft ca 2 miljoen inwoners en heeft veel moderne gebouwen. De regering zetelt niet meer in Kuala Lumpur, maar in de nieuwe stad Putrajaya, dat ca. 30 kilometer verder ligt. Hier vind je ministeries en het huis van de premier.
Aangezien veel reizigers slechts enkele dagen in stad blijven en dan verder reizen zal ik mij beperken tot de "highlights". Je kunt, natuurlijk niet in enkele dagen de stad volledig bekijken. Elke keer wanneer ik de stad bezoek, ontdek ik weer iets, dat de moeite van een bezoek waard is.
Grasduin links in het menu om de leuke plekjes van de stad te ontdekken.

Er zijn veel goede hotels in Kuala Lumpur. Ik zal u niet vermoeien met het aantal sterren, dat ze hebben, want dat kunt u gemakkelijk uit een reisgids halen. Wat echter belangrijk is, is dat uw hotel in de "Golden Triangle" ligt. Dan is men dichtbij de winkelcentra (Bukit Bintang - Pavilion - Sungei Wang - - Starhill - Lot 10) en deze centra zijn lopend te bereiken. Meestal bezoek je de highlights in de ochtend. Dan is het nog rustig en niet zo warm. Mocht u het echter te warm vinden, neem dan een taxi.
Ik noem u enkele hotels uit de Gouden Driehoek: Swiss Garden, Corona Inn, Hotel Nova, Emerald, Royal Bintang, Federal, Millennium, Capitol, Agora, Fortuna, Melia, Berjaya Times Square, Grand Plaza Park Royal, Istana, Equatorial, Mutiara, The Regent KL, JW Marriott, The Westin KL, Dorsett Regency, Ritz Carlton, Holiday Inn, Concorde. De hotels veranderen nogal eens van eigenaar en naam. Zo heette het Mutiara Hotel voorheen Hilton. Let vooral erop, dat uw hotel in de "Golden Triangle" ligt.

Een selectie van de beste hotels in Kuala Lumpur <klik hier>

Veel gestelde vraag: Wat moet ik gaan bezoeken in KL?
Een voorbeeldje:

Horloge kopen?
China Town

xx

Eerste dag
Morgen: Wanneer u met de KLM reist, arriveert u vroeg in de morgen of middag op KLIA (Kuala Lumpur International Airport). Dit is de ultramoderne luchthaven. De rit naar de stad duurt wel 1Ĺ uur! Dit lijkt lang, maar er worden onderweg zoveel indrukken opgedaan, dat u het niet eens merkt. De trein kan een heel goed alternatief zijn, wanneer U met z'n tweetjes reist of alleen. U arriveert dan rondom 9 uur in het hotel. Meestal kunt u direct naar uw kamer, hoewel de check-in tijd (normaliter) 12 uur is.
Nadat u de koffers hebt uitgepakt, kunt u twee dingen doen: 
1) slapen of...
2) naar het zwembad.
Hier kunt u wat relaxen en in de schaduw slapen. Let er op, dat u de gehele tijd in de schaduw blijft liggen. (Wij gaan meestal lekker in de schaduw op ligbed bij het zwembad liggen in Hotel Istana). Denk erom:
na 2 uur niet meer in slaap vallen, anders krijgt u last van een jet-leg.
Namiddag: Ga op ontdekking uit rondom uw hotel. Zit u in de Golden Triangle, ga eens naar het winkelcentrum Bukit Bintang, Sungei Wang of Times Square. Dan kunt u zien, wat er zoal te koop is in MaleisiŽ. Computerapparatuur kunt u het best kopen in IMBI-plaza. Deze heeft drie verdiepingen en is gelegen naast Sungei Wang. U kunt op Times Square op de achtste etage kijken naar een heuse achtbaan, die zich hier in het winkelcentrum bevindt. U mag er ook in........... Het pretpark in dit winkelcentrum heet Cosmo's World.
Avond: Het avondeten gebruikt u in Jalan Alor. Dit is vlakbij Bukit Bintang (bij de KFC rechtsaf, vervolgens  linksaf). Omstreeks half zeven neemt u de taxi naarPetaling Street. Dit is China Town. Hier kunt u genieten van alle kleine winkeltjes (marktkraampjes). Er is van alles te koop: video's, cd's, dvd's, T-shirts, riemen, leren tassen, portemonnees, sokken, horloges. 
Uiteraard moet u hier wel afdingen.'s Avonds is het gezellig druk bij deze sfeervol verlichte kraampjes. Overdag bevinden er zich geen winkeltjes op straat en is het zoals op de foto hierboven.
Ga in deze omgeving eten. Eten is geen probleem: je kunt overal eten. Alles is vertrouwd! In KL en Penang zou je zelfs water uit de kraan kunnen drinken, maar de smaak is chloorachtig. Koop maar gewoon flessen in de winkel. Niet Evian, Perrier: dat is ingevoerd en daar zit veel belasting op. Koop Maleis water!!!!

Tweede dag
Morgen: Wandel op uw gemak naar de Petronas Towers (zie ook de speciale site van de Petronas Towers). Deze zijn 452 meter hoog. Het is niet ver en gemakkelijk aan te lopen. 
U kunt het niet missen, want de hoogste gebouwen ter wereld torenen hoog boven de stad uit. Misschien ligt de top wel in de wolken. Onder in de Petronas Towers is een airconditioned winkelcentrum van 6 verdiepingen. U kunt ook naar het restaurant gaan in de toren voor een mooi uitzicht.
Middag: Neem een taxi en bezoek de Central Market. Dit is een overdekte markt van twee verdiepingen. Hier heerst een gezellige drukte. Er is veel te zien. Eventueel kunt hier de lunch gebruiken. Vroeger was dit een "wet-market", waar men o.a. vis kon kopen. Nu ligt het accent op souveniers en andere hebbedingetjes. Haast u niet; bekijk alles rustig. 
Na uw bezoek kunt u naar de Masjid Jamek (moskee). Deze is op loopafstand. Verder ligt er in deze omgeving het Merdeka Square (Vrijheidsplein) met het Gerechtsgebouw en de Selangor Club (cricket-veld).
U kunt ook wandelend een bezoek brengen aan de kleurige wijk "Little India", waar winkeltjes zijn met veelkleurige stoffen. Hier vindt u ook bloemisten en juwelierwinkels.
Avond: Deze avond kiest u voor een avondeten bij ťťn van de vele hawker stalletjes in Jalan Alor. Deze straat (Jalan) bevindt zich tegenover Bukit Bintang Plaza. Loop de straat bij KFC in en neem de tweede straat links, alhoewel het de eerste straat lijkt. Maak er een gezellige, culinaire avond van. Geniet met volle teugen van het diverse eten en drinken, wat aangeboden wordt.
Daarna kunt u nog wat winkelen of u kunt weer naar China Town of breng eens een bezoek aan de
Zoo Negara, die 's avonds open is (wel even informeren).

Central Market
Central Market

xx  

Derde dag
Morgen: Neem een taxi naar de Batu Caves (zie de speciale site van de Batu Caves). Overigens moet u niet aarzelen om het openbaar vervoer te nemen in MaleisiŽ. Het is goedkoop en het reist ook snel. Bij de Batu Caves wacht u een hele klim naar boven (272 treden). Beneden, aan de voet van die lange trap, ziet u (waarschijnlijk) de eerste apen van MaleisiŽ. De grot die u boven te zien krijgt, is spectaculair. Eťn keer per jaar houden de Hindoes hier het Thaipusam feest, waar men veel aan zelfkastijding doet om gunsten van de goden af te dwingen.
Middag: Ga 's middags naar de telecommunicatietoren: KL-tower. Hier heb je bovenin een mooi uitzicht over de stad. U kunt hier zelf een afbeelding van de Euromast vinden tussen de afbeeldingen van de hoogste gebouwen ter wereld. De KL-tower is met zijn 421 meter hoger dan de Petronas Towers, want deze telecommunicatietoren is op een heuvel gebouwd!
Avond: Na het eten (Jalan Alor?) of ergens anders, kunt u naar ťťn van de gezellige winkelcentra in KL. of ga naar Petaling Street.

Een alternatief om langs de highlights te gaan: u per fiets over fietspaden met helm en hesje KL ontdekken. Dit is een initiatief vab enkele Nederlanders, Bekijk dit enthousiaste Maleise filmpje eens over de fietstocht:


Voor meer fietsen ga naar: www.mikebikes.nl

 


Batu Caves

xx

 

Aparte pagina met foto's van de Highlights Kuala Lumpur of de Markten in KL of de Excursies

Klik op de pagina, die je wilt bekijken...

            Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite