MALAYSIA
SITE

Labuan
-- Labuan
-- Labuan Highlights
-- Labuan Duiken
-- Labuan Maps
-- Ferry Labuan - Brunei
-- Shopping
-- Labuan Hotels
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

HIGHLIGHTS
Ben van Wijnen


Wat je moet doen/bezoeken!

De 8 Goden Tempel - "The Eight Deity Chinese Temple" of de tempel van "Hemel en Aarde" is een taoïstische tempel op het eiland. Het is één van de vele Chinese tempels en deze is relatief nieuw. Hij werd gebouwd door de Hokkien gemeenschap. De tempel heeft een centrum hal, die is verdeeld in tweeën: Alle goden staan ​​trots in het midden van de hal van de 'Heaven', terwijl een donkere gang de bezoekers leidt naar de 'Hell' zaal. waar veel te zien is op de muren: zondaars in de martelkamers, die gemarteld, geslagen en gekookt worden in ketels.

Duty-Free Shopping - Belastingvrij winkelen is één van de voordeeltjes in Labuan. De moderne winkelcentra hebben een breed scala van lokaal geproduceerde en ingevoerde goederen. Het meest populair zijn drank en tabak, textiel en huishoudelijke apparaten. Aan het einde van het jaar is er op het eiland een maand lang uitverkoop met aantrekkelijke kortingen. Culturele shows worden dan her en der opgevoerd.

World Class Sport Fishing Destination - Pulau Labuan is omringd door zes kleinere eilanden, namelijk Pulau Kuraman, Pulau Daat, Pulau Besar Rusukan, Pulau Rusukan Kecil, Pulau Papan en Pulau Burong. De blauwe, heldere wateren rond deze idyllische eilanden hebben de mooiste koraalgebieden ter wereld en visgronden, die vangsten beloven van kustvissen en diepzeevissen.

Tweede Wereldoorlog herdenkingsplaatsen - Labuan is een belangrijke bestemming om de WO II te herdenken. De Labuan War Cemetery (1), de Geallieerde Landingsplaats (2) en het Park van de Japanse Overgave Park (3) zijn drie belangrijke plekken, waar buitenlandse en lokale bezoekers komen.
De "Herdenkingsdag" wordt elk jaar gehouden in november op de Labuan War Cemetery, ter ere van de 3900 geregistreerde graven van gevallen soldaten uit de WO II. Dit evenement wordt bijgewoond door de Maleisische en buitenlandse oud-strijders en familieleden van de geallieerde soldaten in actie gedood zijn, tijdens de oorlog tussen 1942 en 1945.

xx

Tanjung Kubong Tunnel -  Het noorden van het eiland heet Tanjung Kubong. Hier bevindt zich een uitgebreid netwerk van tunnels en diepe putten. Dit is het gebied, waar de winning van kolen begon in1847. Er waren verschillende Britse bedrijven, die de mijn 64 jaar lang exploiteerden. De laatste, New Central Borneo,  legde een 14 kilometer lange spoorlijn aan naar de haven van Victoria (Labuan Stad) om de kolen te exporteren. Een serie ongelukken was de oorzaak, dat de mijn in 1911 werd gesloten. Het gebied, dat aan de andere kant van de weg ligt van the Chimney, is bezaaid met tunnels, putten bakstenen, verroeste kabels en stukken rails. Je kunt met een koord voorzichtig een korte afdaling maken in één van de tunnels. Er moet hier nog veel onderzocht worden.

Mooie hotels op Labuan <klik>

 

 

Duiken naar wrakken - Labuan heeft één van de beste locaties om naar wrakken te duiken. Er zijn vier wrakken, die op het eiland lokaal bekend staan als het:

  1. Australische wrak. Het Australische wrak biedt een zeer sfeervolle duik dankzij de combinatie van de minder dan 10 meter zicht, rijke koraal groei, de skeletresten van het schip, haar tragische einde en haar reputatie.

  2. Amerikaanse wrak. Het Amerikaanse wrak heeft een rijke en tragische geschiedenis. Het schip is gekapseisd tijdens de Tweede Wereldoorlog met het verlies van 9 levens.

  3. Cement wrak. Het meest ondiepe wrak bij Labuan met zijn vorm,komt het wrak 19 meter hoog. het is ideaal voor beginners als training voor duiken naar wrakken. Als je geluk hebt, zie je hier ook de walvishaai.

  4. Blue Water wrak. Dit is een grote Filippijnse vissersboot, die in brand vloog en zonk in 1981. De volledig intact schip met masten ligt op zijn kant en wordt nog eens bevolkt door een overvloed aan zeeleven.

The Chimney - Deze bevindt zich in het noorden van het eiland ongeveer 13 kilometer van het stadscentrum.
De schoorsteen ligt dus een klein eindje rijden van de stad. Deze 35 meter hoge rode bakstenen schoorsteen is een overblijfsel uit de mijnbouwtijd op zoek naar steenkool (1847-1912). Maar niemand kent het ware doel van de schoorsteen. Was het voor een mooi, onafgemaakt herenhuis, een vuurtoren, of een ventilatieschacht voor de mijn? De toegang is gratis en het is elke dag open.

Bird Park - Het kleine maar aangename Labuan Bird Park, of Taman Burung, heeft waarschijnlijk betere tijden gekend. In tegenstelling tot het chique vogelpark van Kuala Lumpur lijkt het Labuan Bird Park enigszins vervallen. Het vogelpark ligt precies tegenover The Chimney. Het bestaat uit 3 grote koepels, die met elkaar verbonden. Er bevinden zich hier een aantal prachtige vogelsoorten.
Het Labuan Bird Park ligt in Tanjung Koban en bestaat uit drie grote koepel volières,die omringd zijn door mooi aangelegde tuinen.
Er zijn plannen om een goed percentage van de 580 soorten tropische vogels te verzamelen die in de diverse habitat van Borneo. Van de mangroven langs de kust tot de bossen in de bergen, probeert men vogels te vinden voor het Bird Park. Momenteel is er een grote verscheidenheid aan tropische vogels uit de hele regio, zoals neushoornvogels, ijsvogels, sharmas, reigers en zelfs struisvogels en pauwen.

xx

De stranden - als de parels van Zuid-Chinese Zee. Labuan heeft mooie uitgestrekte stranden. De bekendste zijn Batu Manikar, Pancur Hitam en Layang-layangan strand, waar de lokale bevolking in het weekend relaxt en BBQ picknicks houdt. De stranden wonnen een prijs voor het schoonste strand van de Verenigde Naties: de COBSEA Clean Beach Award 2008. De prestigieuze prijs is dik verdiend, want elke ochtend ze je werknemers van de Labuan Corporation het strand schoonmaken en alle afval en puin verwijderen.

Kampung Air / Water Village - Dit is een interessante nederzetting, waar huizen, winkels en moskeeën van hout zijn gebouwd op palen boven het water. Je hebt geen boot de kampung binnen te gaan. Je kunt het bereiken via de ingang, die zich bij de parkeerplaatsen bevindt. U kunt dan, ervoor kiezen om rond het dorp te lopen op de houten brug of stalen betonnen loopbruggen (bijv. Patau-Patau).
De bewoners zijn vriendelijk en vinden het niet erg, als er toeristen rondlopen in hun dorp en foto's maken.

Mooie hotels op Labuan <klik>

 

xxx

 

   Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite