MALAYSIA
SITE

Langkawi
-- Expeditie Robinson
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand - Satun
-- Thailand - Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

De mooiste excursies 
op Langkawi

Ben van Wijnen

"Verken mysterieuze bossen tussen land en zee tijdens de bootsafari naar het Kilim Karst Geoforest Park - de thuisbasis van majestueuze adelaars, ondeugende makaken, vissen die "wandelen", kleurrijke vioolkrabben, verlegen otters en slapende vleermuizen."

Wie op vakantie is op Langkawi, zal ongetwijfeld uitstapjes willen maken in de omgeving. Ik heb voor u een tiental leuke excursies uitgezocht, die u zelf kunt maken. Soms met behulp van de receptie, maar meestal kunt u gewoon de bus nemen of een taxi. Wanneer u een auto huurt, kost dit, afhankelijk van type en aanbod, ongeveer 30 - 40 Euro per dag. 
Pulau Payar (aanrader; zie Pulau Payar) behoort niet tot de Langkawi archipel, dus heb ik die niet vermeld. Uiteraard is dit wel een topper (zie de aparte site).

Op Langkawi kunt u kiezen uit verschillende excursies, zoals een Sunset Dinner Cruise door het schilderachtige fjord van Gudang Darat. Maar u kunt ook op excursie gaan naar Payar-eiland, het eerste Nationale onderwaterpark van MaleisiŽ. Of u kunt gezellige cruise rond de zuidelijke eilanden van Langkawi maken om dolfijnen, vliegende vissen, leguanen, adelaars, apen, herten en zelfs wilde beren te zien. Of maakt u een prachtige boottocht door de indrukwekkende Ďwetlandsí en mangrovebossen van Langkawi in een klein bootje.
Van Verre Reizen organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.


x
xx Het Kilim Natuurpark strekt zich uit over een oppervlakte van 100 vierkante km. Het is een mix van beschermde, groene mangrovebossen, witte stranden en blauwe lagunes. Je kunt er genieten van prachtige en spectaculaire uitzichten op unieke kalkstenen rotsformaties, die omhoog rijzen uit de mangrovemoerassen en de zee. Het Kilim Natuurpark ligt in het noordoosten van Langkawi; ongeveer 13km van Kuah stad en is te bereiken via Jalan Ayer Hangat. Via een vaarroute, die door een rustig kronkelende rivier loopt, word je blootgesteld aan de wonderen van dit park. Geniet van de flora en fauna in zijn natuurlijke omgeving.
   

Voor sommigen betekent het Oriental Village hetzelfde als "Langkawi Cable Car," maar het dorp heeft echt meer te bieden, dan alleen een ritje met de kabelbaan. Er zijn meer dan 50 andere attracties, die je hier kunt zien/ doen, zoals restaurantjes, bars, kledingzaken, een boutique hotel met 30 kamers en er is een spa. Eigenlijk is het de grootste attractie uit het noorden van MaleisiŽ.

 
   

De entree voor de Langkawi kabelbaan, die de bezoekers helemaal naar boven naar de berg Mat Cincang neemt , de op ťťn na hoogste berg van Langkawi, ligt in het Oriental Village. Dit dorp ligt in het uiterste noordwesten van Langkawi, in de buurt Pantai Kok. Als je het dorp binnen komt en je passeert de mooie oosterse tuin en enkele souvenirwinkeltjes, kunnen de bezoekers bij een loket een kaartje kopen, voordat ze op een roltrap stappen, die hen naar het begin van de kabelbaan brengt. Eenmaal in, de kabelbaan omhoog, zul je merken dat de temperatuur daalt en de wind in de cabine toeneemt. Dit komt door ventilatiesleuven, die zich aan de bovenkant van de cabine bevinden. De rit zelf zal opwindende ervaring zijn. Waarschijnlijk kunt u ook een glimp van adelaars, neushoornvogels of andere vogels opvangen.

 

 
  De entree voor de Langkawi kabelbaan, die de bezoekers helemaal naar boven naar de berg Mat Cincang neemt , de op ťťn na hoogste berg van Langkawi, ligt in het Oriental Village. Dit dorp ligt in het uiterste noordwesten van Langkawi, in de buurt Pantai Kok. Als je het dorp binnen komt en je passeert de mooie oosterse tuin en enkele souvenirwinkeltjes, kunnen de bezoekers bij een loket een kaartje kopen, voordat ze op een roltrap stappen, die hen naar het begin van de kabelbaan brengt.

 
Andere excursies:

 

xx Gunung Raya (hoogste berg)De berg ligt 12 km van Kuah verwijderd en is Langkawi hoogste berg van ongeveer 893 meter. Het is een "must" voor natuurliefhebbers. De route, die naar de top van de berg leidt, duurt ongeveer 40 minuten en bovenop krijg je een prachtig uitzicht naar het vasteland en de eilanden ten zuiden van Thailand. Ook kun je de haven Kuah zien en de berg Mat Cincang. Langkawi's satelliet station is ligt daar precies op de top en is vaak omgeven door een mist/wolk, die de piek bedekt.

 

  Dataran Lang of "Eagle Square", is een van de nieuwere "landmarks" van Langkawi. Het bevindt zich bij de veerboot van Kuah. Er omheen liggen mooie vijvers, bruggetjes, terrassen, twee restaurantjes en twee ferry's.  De zachte zeewind maakt dit een ideale plek om even uit te blazen en een ideale plek om te wandelen of te dineren in de koele avondlucht. De culturele shows, die hier gegeven worden maken de avond compleet. 
De hoofdattractie op dit plein is het geweldig grote beeld van een roodbruine adelaar, die in een majestueuze vlucht is afgebeeld. Eigenlijk stelt het een Brahmany Kite (een speciaal soort adelaar) voor. Volgens de lokale overlevering dankt Langkawi zijn naam aan de adelaar. Langkawi betekent "roodbruine adelaar (kite)".  

 

  Telagah Tujuh (Seven Wells) liggen in het noordwesten van Pulau Langkawi. 
Telaga Tejuh (Zeven bronnen) is een geografisch wonder. Het verhaal gaat, dat toverfeeŽn naar deze watervallen kwamen om er plezier te maken en te baden. De waterval dank zijn naam ook aan de zeven natuurlijke zwembaden die het vallende water gevormd heeft. De groene omgeving, waar het oerwoud voor zorgt, geeft het geheel iets mysterieus.

 

  Pulau (Island) Dayang Bunting, gelegen 17.6 km vanaf Kuah. Dit is het tweede grootste  eiland van de Langkawi archipel.
Het eiland ligt ten zuiden van Langkawi en heeft het grootste zoetwatermeer van de archipel. Het is omgeven door beboste heuvels en het draagt de naam van Tasik Dayang Bunting (Lake of the Pregnant Maiden). Men schijnt het in de vorm van de heuvels een vrouw in verwachting te kunnen zien. Volgens de legende trouwde een sprookjesprinses een  aardse prins. Hun eerste kind stierf na de geboorte. Ze was zo bedroefd, dat ze het kind in het kristalheldere water begroef. Ze zegende het water en elke vrouw die hier een bad neemt kan zwanger worden..

 

  Pulau Singa Besar is een eiland, dat tot een natuurpark is omgedoopt. Hier leven nog veel dieren, die je in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Je kunt er apen zien, herten, leguanen en pauwen. De dieren lopen vrij rond. Er zijn dus geen kooien. 
Verder kun je op het witte strand heerlijk picknicken. In het zeewater kun je, al snorkelend,  genieten van de onderwaterwereld.

 

   

 

Zeilen kun je bijna bij elk strand wel huren., waar de zich de hotels bevinden. ook op het vasteland, tegenover Langkawi (Kedah) kun je op toeristische stranden welk een zeilboot huren. Daarnaast verhuren veel hotel kleinere zeilboten, zoals catamarans. Zoek je een grotere boot? Men kan ook een zeiljacht afhuren en zo de Maleise wateren ontdekken, of zelfs naar Singapore of Thailand varen. Zeilen, speciaal met een zeewaardig jacht is een mooie manier om de kust van MaleisiŽ te ontdekken. Voor ouderen en jongeren is dit heel erg leuk.
De eilanden Enkele dichtbij gelegen eilanden kunnen zlefs bij laagwater te voet worden bezocht. Een korte boottrip brengt je naar Gua Cherita (de grot van de legenden), waar op de muren een eeuwenoud handschrift te lezen is, dat nog steeds niet ontcijferd is.

 

  Air Hungat Village. >Dit dorp ligt in de buurt van Telaga Air Hangat (Hete Bronnen) en is ongeveer 14 km van Kuah verwijderd. Dit moderne complex heeft 3 warmwater bronnen, die op een rij staan. Verder is er nog een 18 meter lange muur, waar men de legenden heeft uitgebeeld, die in deze omgeving nog voortleven. Dit alles werd met hand gebeeldhouwd. Er zijn dagelijkse demonstraties van plaatselijke handwerkslieden en er zijn culturele dansshows. Tevens zijn er winkeltjes, die lokale producten van de handwerklui verkopen. Het is een interessante plek om te bezoeken.

 

  De krokodillenboerderij in Kubang Badak, ongeveer 32 km van Kuah verwijderd. Op de boerderij hebben ze meer dan 1000 krokodillen in verschillende soorten. Hier kun je getuige zijn van, hoe krokodillen in hun natuurlijke omgeving leven in een (gelukkig voor ons) beveiligde omgeving. Je kunt ook foto's maken, wanneer de krokodillen gevoederd worden.

 

 

  Underwater World Langkawi, een aquarium met zoetwater en veel zoutwatervissen. Ook kun je het andere onderwater leven, zoals koralen, kun je hier bewonderen. Underwater World Langkawi is ook gevestigd in Pantai Cenang, waar de populaire beach resorts (Pelangi Beach Resort) zijn. Er zijn meer dan 100 aquaria met verschillende afmetingen. In het grootste aquarium huizen o.a. haaien, pijlstaartroggen en groene zeeschildpadden. Als je door de 15 meter lange onderwatertunnel loopt, krijg je wonderbaarlijk zicht op de bewoners van de zee rondom Langkawi. Een bezoek aan Underwater World is gemakkelijk te combineren met Laman Padi Langkawi.

 

  Laman Padi Langkawi is een van de laatste attracties, die niet gemist mogen worden. Hier kun je zien hoe rijst verbouwd wordt met al zijn bewerkingen. Het ligt in Pantai Cenang, in de nabijheid van de populaire beach resorts, zoals het bekende Pelangi Beach Resort. Het ligt op slechts enkele minuten afstand van de luchthaven. Taman Padi Langkawi laat de geschiedenis en de ontwikkeling zien van de rijst industrie. Er is o.a. een museum met gereedschappen en foto's, die de verbouw van rijst in het land laat zien. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om vanaf een dakterras nauwkeurig over de rijstvelden (padi's) te kunnen kijken.

 

 


Tickets voor de boot naar Langkawi reserveren

 Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite