MALAYSIA
SITE

Semporna
-- Semporna
-- Semporna Bajau
-- Semporna Ferry
-- Semporna Hotel
-- Semporna Museum
-- Lepa Regatta
-- Sakaran Marine Park
-- Pulau Bum Bum
-- Pulau Kapalai
-- Pulau Mabul
-- Pulau Mataking
-- Pulau Pom Pom
-- Pulau Sibuan
-- Pulau Sipadan
-- Pulau Tabawan
-- Pulau Timbun Mata
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

MABUL

"We hadden aardig geslapen. Zelfs Johan had voor het eerst behoorlijk doorgeslapen.
De tweede dag werden we twee keer op de dag naar een snorkellocatie gebracht. Dit was super gaaf! Het was echt zo mooi! Mega grote koralen helemaal gekleurd en heel veel mooie vissen! Dit hadden we nog nooit gezien! Wouw het was t dus echt wel waard! We hadden ook een onwijze schildpad gezien echt mega groot! Veel zeesterren, een waterslang, de lionfish, nemo's , scholen vissen alles zit er gewoon! Bij de tweede zwommen we langs zo'n diepe wand, waar de duikers in gingen. Ook hier was het weer erg mooi!
Tegenover onze steiger liggen wat houten boten ingepakt met zeilen. Hier wonen de "Sea Gypsies". Deze mensen wonen op de zee en leven tussen de Filippijnen en MaleisiŽ in. Deze mensen hebben zelfs geen eigen nationaliteit. Ze komen ook niet langer als 10 min aan land? Ze vangen vissen die ze hier aan land verkopen of ruilen voor ander eten. Ook zij hebben echt veel kinderen! Die kinderen varen in een soort kleine houte kano die zo af en toe overstroomd. Die moeten ze dan af en toe met hun emmertje een beetje legen."

Mabul is een klein ovaal eiland omzoomd door zandstranden. Het ligt 2-3 meter boven zeeniveau voor de zuidoostkust van Sabah op ongeveer 25 km van Semporna.
het is sinds jaren de thuisbasis van de Bajau Laut-stam en de Suluk-stam, een groep mensen die oorspronkelijk uit de zuidelijke Filippijnen kwam. De meeste Bajau Laut-mensen wonen in het Musu-dorp, terwijl de Suluk-mensen in het Suluk-dorp wonen. Kinderen spelen meestal rond de enige school op het eiland - de Sekolah Kebangsaan Pulau Mabul (Mabul Island National School).
Het eiland is klein en erg mooi met witte zandstranden en kokospalmen. Het is er erg rustig met slechts twee vissersdorpjes en een perfecte plek om te ontspannen.
Mabul ligt op slechts ongeveer 15 minuten met de speedboot van het populaire eiland Sipadan. Daarnaast staat Mabul ook bekend om zijn indrukwekkende verscheidenheid aan onderwaterleven, waardoor het de droomlocatie is voor duikers en onderwaterfotografen. Men hoeft echter niet alleen naar Mabul om zich onder water te begeven. Men kan ook op het strand aan je kleurtje werken of met een kajak varen. Naast de gebruikelijke ondoorzichtige kajaks kan men hier ook de Molokini huren, een transparante kajak, waarmee je het onderwaterleven onder je van dichterbij kunt ervaren.

Mabul is wereldwijd, en lokaal, bekend doordat het een geweldige duiklocatie is. Mabul is voor de meest verwende duiker een ware droombestemming. Naast ontelbare schildpadden, haaien, inktvissen, blauw ring octopussen en roggen, tref je hier een uitgebreid onderwaterleven aan. Dicht bij het eiland ligt namelijk een prachtig koraalrif met een oppervlakte van twee vierkante kilometer. Dit koraalrif heeft enkele muren van koraal van wel dertig meter hoog. Het is dan ook een populaire bestemming bij duikers.
Naast een prachtig koraalrif kent het water rond Mabul eiland ook een zeer druk waterleven. De meeste duiklocaties zijn vrij ondiep, zoín 12 tot 18 meter. Daarmee zijn ze ook geschikt voor beginnende duikers. Het water is hier maximaal 25-30 meter diep. Het zicht is ongeveer 5 tot 8 meter bij bekende plekken zoals Froggy Lair, Paradise Reef, SeaVenture en Lobster Wall. Er ligt ook een wrak op zoín 18 meter diepte.
xx

Mabul biedt ook een aantal van de beste muck-duiken ter wereld. Mocht je nog niet bekend zijn muck-diving, muck is Engels voor drab of modder. Simpel gezegd gaat het om duiken boven een zandbodem waar je naar hartelust ďspoorzoekertjeĒ kunt spelen. Het doel: de meest vreemde ďbuitenaardseĒ wezens zoeken die zich in het zand bevinden.
Op korte afstand en prominent zichtbaar vanaf het eiland is de Seaventures Dive Rig. Dit is een platform, dat voorheen werd gebruikt in de olie- en gasindustrie als booreiland. Het werd in 1985 buiten gebruik gesteld en gestationeerd in Singapore. Het werd in 1997 naar Mabul verhuisd en men kan hier logeren. Rond de zes poten van het booreiland is er een druk leven in zee.
Accommodatie varieert van lodges in backpackerstijl tot waterbungalows.

De beste manier om naar Mabul te komen, is door eerst naar Tawau Airport te vliegen. Hier neem je een taxi van de luchthaven naar de Semporna Jetty. De rit duurt ongeveer 75 minuten. Ten slotte moet je een boot nemen naar Mabul Island, wat ongeveer 35-45 minuten duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciŽle site bestaan.

Spheredivers Scuba & Leisure - (Tip: geweldig 8.4)

Spheredivers Scuba & Leisure ligt in Pulau Mabul en beschikt over een gemeenschappelijke lounge. De accommodatie heeft een 24-uursreceptie, een restaurant en een zonneterras. U kunt genieten van het uitzicht op zee. Het pension serveert een continentaal of Aziatisch ontbijt. De dichtstbijzijnde luchthaven is Tawau, op 59 km van het Spheredivers Scuba & Leisure. De accommodatie biedt tegen een toeslag een pendeldienst van/naar de luchthaven.

Meer informatie en foto's: Spheredivers Scuba & Leisure |klik nu|

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciŽle site bestaan.

Mabul Backpackers - (Tip: geweldig 8.3)

Mabul Backpackers ligt op Pulau Mabul en beschikt over gratis WiFi, een restaurant, een bar en een gemeenschappelijke lounge. Deze accommodatie bij particulieren biedt een buffet of halal ontbijt. Mabul Backpackers beschikt over een terras. De dichtstbijzijnde luchthaven is Tawau, op 58 km van de accommodatie, en de accommodatie biedt tegen een toeslag een pendeldienst van/naar de luchthaven.Mabul Backpackers ligt in Pulau Mabul en beschikt over gratis WiFi, een restaurant, een bar en een gemeenschappelijke lounge. Deze accommodatie bij particulieren biedt een buffet of halal ontbijt. Mabul Backpackers beschikt over een terras. De dichtstbijzijnde luchthaven is Tawau, op 58 km van de accommodatie, en de accommodatie biedt tegen een toeslag een pendeldienst van/naar de luchthaven.

Meer informatie en foto's: Mabul Backpackers |klik nu|

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciŽle site bestaan.

 

  

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite