MALAYSIA
SITE

Kudat
-- Kudat
-- Kudat Hotels
-- Blauwe Tranen
-- Rungus Longhouse
-- Kampung Gombizau
-- Kampung Sumangkap
-- Kota Marudu
-- Pitas (Coral Bay)
-- Pulau Balambangan
-- Pulau Banggi
-- Tip of Borneo
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 Simpang Mengayau

"the Tip of Borneo"

" Toen gingen we opweg naar de "Tip of Borneo", de "Tip of Borneo" is het noordelijkste puntje van Borneo en daar komen de Sulu en de Zuid Chinese zee bijelkaar.
Wat was de weg ernaartoe prachtig!!! Ik wist niet wat ik zag, die eilandjes hier enzo zijn allmaal prachtig maar toch, als je daar bent.... Je bent met nog zo veel meer toeristen, dat je eigenlijk niet bijzonder meer bent. Nou, dat was in de jungle wel even anders.
We reden daar, door de jungle, af en toe een hutje en lokale bevolking, geen toerist te zien, dat is echt zo mooi, zo mooi dat het moeilijk te beschrijven is. Het voelt zo bijzonder om daar dan tussen te lopen met niks om je heen, alleen oerwoud (met veel palm en bananenbomen en andere bomen, waar van ik nog nooit had gehoord) en lokale bevolking.
De "tip" zelf was ook erg leuk! Allemaal even foto's genomen. Iedereen hier gaat 'PEACE' op de foto! en ze wilden allemaal met mij op de foto. Haha ik was een soort meereizende attractie!"


De "Tip of Borneo" met wereldbol

Magellan kwam hier, naar verluidt, voor 42 dagen aan land, tijdens zijn 16e-eeuwse reis rond de wereld. Zo imponerend vond hij het hier. Dit winderige uitkijkpunt waar de kliffen de zee ontmoeten, had ooit een woest voorgebergte, maar wordt nu gedomineerd door een groot, afgeknot beeld van de wereld. Maar het monument is niet waar je voor komt.
Je komt voor de surrealistische, dronken zonsondergangen, voor enkele van de mooiste stranden van Borneo (die je waarschijnlijk helemaal voor jezelf hebt), voor het beste surfen in MaleisiŽ, voor luie uurtjes en het kijken naar Rungus-kinderen, die een voetbal schoppen tussen bamboehuizen met rieten daken, en voor heldere nachten met sterren, donker door niet-bestaande straatverlichting. Ook al komen hier al jaren bezoekers, meestal heb je nog steeds dat gevoel.

Op 25 kilometer ten noorden van Kudat houdt Borneo op en is er een zeer speciale ontmoeting. Simpang Mengayau heet het hier, waar de Zuid-Chinese Zee en de Sulu Zee elkaar omhelzen. De zonsondergangen en volle manen zijn gewoon prachtig. De vuurtoren van Pulau Kalampunian herinnert aan de verraderlijke kustlijn en voorbije scheepswrakken. Aan de linkerkant is het prachtige strand van Pantai Kalampunian met wit lang zandstrand en betoverend azuurblauw water.
Het is een heerlijke wandeling naar beneden, waar de vlaggenmast staat, de globe en de rotsachtige uitloper, die de "Punt van Borneo" vormt. Geniet van de adembenemende uitzichten op de dramatische rots, waar het einde van Borneo is.

xx


Het mooie strand en "Tip of Borneo"

Bij de ingang van de Tip is voldoende parkeergelegenheid. Je hoeft maar 3 minuten te lopen naar een heuvel die uitkijkt over de Tip van Borneo. Je zult de vlaggenmast en het globe-monument aan het einde zien. Toeristen maken hier graag foto's.
Het rotsachtige uiteinde lijkt van bovenaf op een angel en met enige voorzichtigheid kun je op het allerlaatste rotsblok van Borneo staan. Ernaast bevindt zich het oogverblindende strand Kalampunian, dat een uitstekende plek is om zonsondergangen en heldere sterrenhemels te bekijken.


Vlag en wereldbol

 

 

Google

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite