MALAYSIA
SITE

Langkawi
-- Expeditie Robinson
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand - Satun
-- Thailand - Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

 

Naar Langkawi!
Ben van Wijnen

"De Langkawi Penang veerdienst verbindt Langkawi met Penang. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Langkawi Ferry Services. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 45 minuten."


Nabij Pelangi Beach Resort

 

Hoe kom je op Langkawi?

Met de auto, bus of trein:

Als je op het vasteland rijdt, rijd je natuurlijk naar de dichtstbijzijnde Jetty Terminal Kuala Kedah of  Kuala Perlis). Die zijn niet te missen, want bij elke afslag van de snelweg staan richtingsborden, als u in Kedah rijdt. Op de borden staan duidelijk aangeven "Langkawi" of "Alor Setar Selantan". 
Een rit vanuit Kuala Lumpur duurt ongeveer 6 uur naar Kuala Kedah. Rijd je naar Kuala Perlis, dan moet je er nog een uurtje bijtellen. Als je Kuala Perlis of Kuala Kedah bereikt hebt, kun je de auto parkeren op een privé parkeerplaats, dat je ongeveer RM 8 per dag kost.
Je kunt de auto wel meenemen naar Langkawi, maar dat moet dan gebeuren met een vrachtschip. Dit kost je RM 160 voor een retourkaartje. En je kunt de auto pas de volgende dag ophalen in de haven van Langkawi (Tanjung Lembang).

Vanuit Singapore, Johor Bahru of Kuala Lumpur rijden er dagelijks meerdere bussen naar Alor Setar en Kuala Kedah. Vraag nadere informatie, als u een buskaartje koopt.

Een andere optie is met de trein, KTM ( Keretapi Tanah Melayu ), die vertrekt al vanuit Singapore, maar je kunt natuurlijk ook instappen in Kuala Lumpur of ergens anders. Je rijdt dan mee naar Alor Setar of Arau en van daaruit neem je een taxi naar de ferry. Van het station van Alor Setar naar de  Kuala Kedah Jetty Terminal met de taxi kost RM 18.00. Van Arau naar Kuala Perlis Ferry Terminal met de  taxi kost RM 14.00

Met de Ferry

Er zijn vier havens, vanwaar je naar Langkawi kunt varen: Kuala Perlis, Kuala Kedah, Penang en Satun in Thailand. De meeste bedrijven varen van 6.00 's morgens tot 8 uur 's avonds.

Bij het vertrek vanuit de haven van Kuala Kedah zijn ongeveer vijf bedrijven, die een veerdienst op Langkawi hebben (de overtocht duurt ongeveer 1 uur en 3 kwartier en kost ongeveer RM15,00).  De ferries zetten je af in de "ferry terminal" in Kuah, alwaar je een taxi kunt nemen naar je resort voor RM30,00  of  RM40,00 .

Wanneer je van Penang komt, is de ferry de manier om te reizen. De  Bahagia Express gaat 's morgens en 's middag met een draagvleugelboot  vanaf de Weld Quay in Georgetown voor RM35,00. Bel ze in Penang op telefoonnummer 04/263-1943 of bezoek hun kantoor tegenover de " clock tower", vlak naast het toeristenbureau. Als je van Langkawi naar Penang gaat, kun je de Bahagia bellen in Langkawi op telefoonnummer: 04/966-5784.

Ilya:  
Wij hebben de ferry van Penang – Langkawi genomen en weer terug. 
Wanneer je duidelijk om een first class ticket vraagt (25 RM pp enkeltje), dan zit je bovenin, in je eentje in starclass met vliegtuigstoelen. Het eerste jaar dat we de boot namen, was het twee maal kotsen. Het tweede jaar dat we gingen op de heenweg kotsen, maar op de terugweg namen we de starclass en hadden we een dek met zijn tweeën op een superboot.
EXPRESS BAHAGIA FERRY SERVICES
Kuala Kedah , Kuala Perlis , Penang , Medan , Langkawi , Pulau Payar.
       
Langkawi naar  Penang / Kuala Kedah / Kuala Perlis
EXPRESS BAHAGIA 04-966 5784  
  04-263 5255  
Langkawi naar  Kuala Kedah    
KPFS   04-966 6950  
LADA   04-966 8823  

Langkawi naar  Kuala Perlis

   
LPFS   04-966 7878  
LADA   04-966 6929  
Langkawi naar Thailand    
KPFS   04-966 7878


Relax stoelen vindt u op elke luchthaven in Maleisië. 
U doet er een muntje in en wordt gemasseerd.

Door de lucht:

Met Malaysia Airlines of de "low budget" luchtvaartmaatschappij:  Air Asia. Zij vertrekken vanaf KLIA naar Langkawi. Het is ook mogelijk om vanaf Penang naar Langkawi te vliegen, hoewel dit niet voor de hand ligt. De boot is immers goedkoper en is ook heel snel (één uur en drie kwartier). Vanuit Singapore kunt u er komen met Silk Air. Dit is een dochteronderneming van Singapore Airlines.
De Langkawi International Airport in Padang Matsirat ligt ongeveer 20 km van Kuah verwijderd en ca. 8 km van de Beach Resorts in Pantai Cenang (o.a. Pelangi Beach Resort). Er vertrekken vanaf Langkawi ook directe internationale vluchten naar Osaka en Taipeh.
Voor reserveringen kunt u bellen:

•  Malaysia Airlines  – Tel: 03-746 3000
•  Air Asia  – Tel: 03-202 7777
•  Silk Air   – Tel: 03-292 3122

 

By booking at this non commercial site, you'll keep this site alive!

Berjaya Langkawi Resort

Berjaya Langkawi Resort, ligt te midden van de regenwouden en smaragdgroene wateren van de Andamanse Zee, en het is perfect voor een uitje. Deze accommodatie ligt aan de Burau-baai en beschikt over traditionele en verfijnde kamers en suites die worden omgeven door 70 hectare grond. Dit resort is inderdaad een tropisch paradijs en staat garant voor een verkwikkende ervaring, waarbij gasten een wandeling kunnen maken naar de smaragdgroene wateren, het 500 jaar oude regenwoud kunnen bezoeken en daarna kunnen ontspannen aan het zandstrand. Een magische en geweldige plek voor ontspanning, gasten kunnen het UNESCO World Geopark bezoeken, het heiligdom bezoeken voor geïnspireerde spabehandelingen en dit harmonieuze resort omarmen - alleen bij Berjaya Langkawi Resort.

Meer informatie en foto's: Berjaya Langkawi Resort |klik nu|

 


 

  Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite