MALAYSIA
SITE

Kedah
-- Kedah
-- Alor Setar
-- Alor Setar Airport
-- Alor Setar Busstation
-- Menara Alor Setar
-- Beris Lake Wijngaard
-- Gunung Jerai
-- Langkawi
-- Kuala Kedah
-- Merbok Archeo. Museum
-- Ulu Muda
-- Ulu Muda Jungle
-- Pedu Lake
-- Pulau Songsong
-- Kampongs
-- Maleis kamponghuis
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Pedu Lake


Tasik Pedu (Pedu Lake)

Het ťťn van de belangrijkste eco-toeristische bestemming en heeft van breed scala aan flora en fauna. Het ligt midden in het dichte regenwoud van Gunung Fakir Terbang en omgeven door een golvend terrein, ongeveer 5 km van de Maleisische-Thaise grens. Het heeft een landschap, dat is te mooi voor woorden, en het heeft een verfrissend koele omgeving. Met zijn vredige en rustige omgeving is Pedu Lake een leuke locatie om te ontspannen, zelfs onder de middagzon. Gewoon door het lezen van uw favoriete roman onder wuivende kokospalmen in de koele berglucht kan al plezier brengen.

xx

Pedu Lake is een groot kunstmatig meer in Kedah. Het is gelegen in Padang Terap District, vlakbij de grens met Thailand. Het meer is  gevormd door Pedu Dam, die het water van Sungai Pedu ophoopte. Sindsdien zijn er een aantal eilandjes ontstaan, omdat het water steeds steeg. Het meer heeft een oppervlakte van 75 km ≤, maar dit is afhankelijk van het seizoen.
Het is een van de grootste meren in Kedah.

Natuurliefhebbers kunnen genieten van de wildernis. En het avontuur stopt niet wanneer de nacht valt. De jungle geeft een kakofonie van geluiden: insecten, het getoeter van nachtbrakers, en de vreemde kreten van wilde dieren roepen een mysterieuze wereld op. De maanverlichte nacht is bijna surrealistisch.


Voor diegenen, die geÔnteresseerd zijn in de jungle-trekking, zijn er de bossen rondom Pedu Lake. Men kan de goed beschermde flora en fauna ontdekken en bewonderen. De weelderige jungle is de tehuis van een grote populatie wilde dieren, zoals olifanten, herten, wilde zwijnen, luipaarden, vogels, vleermuizen, vliegende vossen, en niet te vergeten de verschillende soorten insecten omvat.

Een andere unieke belevenis is de de reuze bij. Een zeer grote bij, die voornamelijk in de Tualang boom huist. Deze boom is hun favoriete plek om een nest te bouwen. Het is imposant om de reuze bij 's avonds terug te zien keren naar hun volk. Huur voor de veiligheid wŤl een gids in of enkele inboorlingen, die de honing verzamelen.
De jungle is ook het thuis van een speciaal soort slang: "albino slangen". Hoewel het veel geduld en geluk kost om er eentje tegen te komen.
Men heeft de regering van Kedah gevraagd om de rijke flora en fauna in Pedu Lake's jungle voor een deel te beschermen. Men wil de omliggende gebieden aanwijzen als een wildreservaat.

Vroeger waren er een paar resorts aan het Pedu Lake. Echter, het aantal toeristen daalde steeds en daarom zijn de twee belangrijkste resorts sinds 2007 gesloten.

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite