MALAYSIA
SITE

Kudat
-- Kudat
-- Kudat Hotels
-- Blauwe Tranen
-- Rungus Longhouse
-- Kampung Gombizau
-- Kampung Sumangkap
-- Kota Marudu
-- Pitas (Coral Bay)
-- Pulau Balambangan
-- Pulau Banggi
-- Tip of Borneo
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 PITAS

"De belangrijkste stam in Pitas is Rungus, een subgroep van de Kadazandusun-stam. Ze hebben hun eigen taal, klederdracht, architectuur, gebruiken en mondelinge literatuur. De Rungus-stam staat bekend om hun ingewikkelde ontwerp van kralenwerk dat samen met traditionele klederdracht wordt gedragen.
Afgezien daarvan leven er ook andere stammen in Pitas, zoals de Orang Sungai. Met de diverse cultuur in Pitas is het geen verrassing dat Pitas een van de unieke vakantiebestemmingen in Sabah Borneo is."


Coral Bar

Pitas is de hoofdstad van het Pitas-district in het noorden van Sabah, dat bestaat uit vele dorpen en kleine eilanden. Overal om het district heen vind je helderblauw water en het koraal van de Marudu-baai. Het inwoneraantal wordt geschat op 40.000
Er zijn zoveel plekjes in het district van Pitas, die nog niet door de lokale bevolking en reizigers worden verkend, waardoor Pitas één van de verborgen juweeltjes in Sabah Borneo is.
De mensen van Pitas zijn oorspronkelijk van Rungus- of Orang Sungai-afkomst, leden van de etnische groep Kadandunsun. Er wonen ongeveer 1100 inwoners in de kampong Pitas. Het ligt ongeveer 132 van Kudat. Op zaterdag wordt er een markt gehouden (een “tamu”). Op de Tamu worden producten, zeevruchten, traditionele dranken, handwerk en andere items uit Pita's en omliggende dorpen gekocht en verkocht. Tamu Pekan Pitas bestaat al sinds de jaren 80. De bevolking leeft van de visserij uit de nabijgelegen wateren en de oliepalmteelt.
Men profiteert hier nog niet van het toerisme, omdat het geen populaire bestemming is. Maar dit betekent absoluut niet, dat Pitas minder mooi is dan andere bestemmingen in Maleisië. In tegendeel zelfs.

Het prachtige dorp Malubang is de afgelegen toegangspoort tot alle mooie plekjes, die je in het district Pitas kunt zien en ervaren. Dit idyllische dorpje ligt aan de rand van de Maduru Bay. Het heeft pittoreske zandstranden en een uitzicht op de helderblauwe zee die de ogen verwarmt. De mensen van Malubang zijn vriendelijk en van de mensen kun je veel leren over de cultuur en het leven in dit vissersdorp. Malubang Village ligt aan een strand in Marudu Bay. De meeste dorpelingen zijn Sulu-mensen die voornamelijk als visser werken. Elke ochtend kun je hun vissersboten zien vertrekken voor een vistocht. Malubang kijkt uit op de stad Kudat en Tip of Borneo is duidelijk zichtbaar aan de horizon. In feite is Kudat minder dan een uur rijden met de boot, en Banggi Island duurt ongeveer 20 minuten.
In Malubang zul je ook het trieste verhaal ontdekken van Supirak. Supirak was een zeeman van lang geleden, die door zijn moeder werd vervloekt en in steen veranderde.

xx

Dit eiland Sipurak heeft een angstaanjagend verhaal om zijn oorsprong te verklaren. Vele jaren geleden werd een zeeman genaamd Sipurak vervloekt door zijn moeder, nadat hij haar slecht had behandeld. Door haar vloek veranderde zijn schip in steen. Het stenen schip staat tegenwoordig bekend als het Supirak-eiland. Supirak Island is een must-see voor elke bezoeker van Pitas. Een boottocht vanuit het dorp Malubang duurt ongeveer tien minuten. Het eiland staat in het water en de top is begroeid met veel bomen en grassen. Om het eiland te betreden, moeten bezoekers over een houten steiger van 30 meter lopen en vervolgens een trap van 12 meter beklimmen om naar de top van Supirak Island te gaan.


Sipurak

Heb je je ooit voorgesteld dat mensen in steen veranderden? Dit is het lot, dat de mensen die nu rotsen zijn bij Batu Berunsai, zou zijn overkomen. De rotsen die uit de grond steken, doen denken aan dansende mensen. Ze werden samen met zijn schip in steen veranderd. De griezeligheid van het verhaal wordt gelogenstraft door de wuivende mangrovebomen die tussen de rotsen groeien. Dit kleine eilandje is een must-see als je in Pitas bent.


Batu Berunsai

De Bongkol-waterval stroomt naar beneden vanaf een richel van rotsen boven je hoofd. Het is gelegen in het bosreservaat en heeft er geen duidelijk pad naar toe. Maar de tocht is de schoonheid waard van het heldere water dat langs de waterval stroomt. Je kunt hier een verfrissende duik nemen in het meertje onderaan de waterval. De Bongkol-waterval ligt op ongeveer 21 km van de hoofdstad Pitas en 5,5 km van Kampong Bongkol.

In Pitas zijn ze “in” voor veel dingen, maar één ding is er dat opvalt: de Pitas drijvende koraalbar Dat is de kans om te drinken en te lunchen/dineren op het water. De zandbank ligt midden in het water is een plek voor ontspanning en eten. Rode en witte parasols beschermen gasten tegen de zon, terwijl ze op stoelen in het water zitten. Als het getijde is laag, kun je eten en drinken en genieten met het gevoel van water tegen uw voeten.


Coral Bar

Zwemmen in de wateren van Marudu Bay. Onder de wateren van Marudu Bay zijn zeedieren, die elke duiker zou willen zien. Ze leven in het rif beneden. Je kunt gaan snorkelen en het microleven in de baai ontdekken. U kunt ook gaan duiken, paddleboarden en kanoën in het warme blauwe water van de Marudu Bay.

Als je van vissen houdt, dan heeft Pitas de juiste activiteit voor jou. Je kunt vissen vangen in Marudu Bay. Bij bedrijven zoals het Indah Chalet kun je een visuitrusting huren. Maar je kunt geen maaltijd van je vangst maken. Je moet de vissen weer terug zetten in zee. Dit is een ontspannende activiteit die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je kunt ook 's nachts gaan vissen op een Bagang. Bagangs zijn traditionele vissersplatforms die op stokken boven het water staan.


Een Bagang

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite