MALAYSIA
SITE

Sabah
-- Sabah
-- Sabah (2)
-- Sabah Afstanden
-- Sabah Bussen
-- Sabah Alle Eilanden
-- Beaufort
-- Kota Belud
-- Kota Kinabalu
-- Kudat
-- Kunak
-- Lahad Datu
-- North Borneo Railway
-- Sandakan
-- Semporna
-- Sukau
-- Tawau
-- Tenom
-- Vliegen: MASWings
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

POM POM ISLAND

Aan de vloedlijn heeft het eiland een omtrek van 2,3 km met voor de kust een koraalrif  van 4 km lengte, dat als een ring om het eiland ligt. Het eiland is vlak, met zand bedekt en het heeft een maximale hoogte van 2 m boven zeeniveau. Het rif aan de westelijke kant van het eiland is slechts 50-75m breed en een paar honderd meter breed rond de rest van het eiland. Het eiland heeft een stand van wit koraalzand en is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. Het eiland heeft geen dorp, er verblijven weinig mensen, er is geen vervuiling en het is één van de populairste duikbestemmingen in het gebied van Semporna.

xx

Pom Pom Island

Er liggen zes eilanden ten noordoosten van Semporna. Zij liggen buiten het Tun Sakaran Marine Park. De eilanden hebben één ding gemeen: de aanwezigheid van zeeschildpadden. De eilanden zijn meestal gescheiden door diep water en zijn allemaal omgeven door een ring van koraalrif met hier en daar een lagune. Er zijn langs de kust dorpen en resorts op de eilanden Kalapuan en Bohayan, waarvan de huizen/ chalets gebouwd zijn op palen. De andere eilanden hebben minder of geen inwoners. Er bevinden zich mooie resorts op Pom Pom Island, Mataking en Kalapuan, terwijl de andere resorts zijn gepland voor Timba Timba en Pandanan eiland. Om erosie van het eiland tegen te gaan, wordt in het noordoosten van Pom Pom Island een lange zeewering gebouwd op de vloedlijn.

Zowel Pom Pom als Mataking waren op televisie te zien in de Zweedse versie (tweede editie 1998) van Expeditie Robinson, of Survivor, zoals het in sommige landen wordt genoemd.

Pom Pom eiland is een belangrijke broed- en foerageerplaats voor zeeschildpadden. Op alle 6 de eilanden bij Semporna begraven de zeeschildpadden hun eieren op het strand. Veel vrijwilligers van de dierenbescherming werken samen aan de bescherming van de schildpadden en het rif. De zeeschildpadden leggen het hele jaar door eieren, maar de piek ligt van mei tot september. De zeeschildpadden zijn het hele jaar aanwezig op het rif met een gemiddelde van zeven zeeschildpadden per uur, die tijdens het duiken of snorkelen gezien kunnen worden.

Het rif ligt aan de rand van een continentaal plat en de zeebodem rondom het rif heeft hellingen, tot een diepte gaan van 100 tot 130 meter. Er zijn dieptes met - bijna verticale - wanden, beginnend bij een diepte van 27-30 meter.
Afhankelijk van getij de duiklocaties diverse koraalwaaiers en koraalvissen zien. Er zijn twee duikresorts op het eiland en een kantoor van de Milieubescherming.

xx

Turtle

Het eiland ligt onder de gordel van de moesson en heeft het hele jaar goed. Af en toe zijn er tijdens het onweer korte rukwinden, maar deze duren zelden langer dan een uur. De twee resorts bieden een verscheidenheid aan PADI cursussen, duiken en accommodatie voor recreatieve duikers.
Voor toeristen, die de nabijgelegen eilanden willen ontdekken, organiseren de resorts sinds kort excursies naar het eiland Bohaydulong. Hier kun je een berg beklimmen met een hoogte 366 meter. Je hebt dan een prachtig uitzicht op de andere eilanden. Daarna kun je een bezoek brengen aan het Marine Park Research Centre, waar een prachtige collectie te zien is van grote schelpen. Vervolgens is er een pauze en dan kunnen de gasten genieten van snorkelen in de lagune. De picknick lunch wordt gebruikt op het strand van één van de eilanden Bohaydulong of Mantabuan, afhankelijk van eb of vloed. Hierna kunnen de gasten snorkelen boven de prachtige koralentuinen van het Marine Park. Daarna vaart men in de namiddag weer terug naar Pom Pom. Voor degenen, die zich willen vermaken in de resort, is er een pooltafel, gezelschapsspelletjes en een bar met zithoek.

Er is uiteraard geen openbaar vervoer naar het eiland. De resorts halen hun eigen gasten op en TRACC regelt het vervoer voor vrijwilligers en studenten. Er zijn af en toe dagtochten van duikcentra uit Semporna.
De boottocht naar het eiland duurt 35-60 minuten met de boten van het resort.


Pom Pom Resort

 

 

Door via deze site te boeken, blijft deze onafhankelijke, niet-commerciële site bestaan.

Pom Pom Island Resort

Pom Pom Island Resort ligt in het noordoosten van Sabah en biedt traditionele houten villa's en een privéstrand. Het beschikt over een restaurant, een bar en een lounge. Gasten genieten van gratis geregelde luchthaventransfers. Elke villa is ingericht met houten meubels en voorzien van airconditioning en een zithoek. Het heeft een eigen balkon met uitzicht op het strand of de tuin. De eigen badkamer is uitgerust met een douche en toiletartikelen. Het restaurant is de hele dag open en serveert Aziatische en internationale gerechten. Vegetarische opties zijn beschikbaar tegen een toeslag. Cocktails en drankjes zijn verkrijgbaar in de bar of in de lounge. Voor uw comfort worden de hele dag gratis koffie, thee en vruchtensappen aangeboden in het restaurant. Yin & Yang Spa biedt vulkanische steenmassage, traditionele Shiatsu en lichaamsbehandelingen met aromatherapie. Er is ook een excursiebalie op het terrein waar het personeel u graag helpt met het regelen van uitstapjes in de buitenlucht, duiken en snorkelen tegen een toeslag. Pom Pom Island Resort is bereikbaar via een boottocht van 45 minuten vanaf de steiger van Semporna en de dichtstbijzijnde luchthaven is Tawau, op 90 minuten rijden van de steiger van Sempornna.

Meer informatie en foto's:  Pom Pom Island Resort |klik nu|

  


 

Google

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite