MALAYSIA
SITE

>
De Westkust
-- Alor Setar
-- Ipoh
-- Johor
-- Kangar
-- Kangsar
-- Lumut
-- Melaka
-- Muar
-- Negeri Sembilan
-- Pangkor
-- Pangkor Laut
-- Perak
-- Perlis
-- Pulau Aman
-- Seremban
-- Shah Alam
-- Taiping
-- Teluk Intan
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Pulau Aman
Ben van Wijnen


Het dorpje op Pulau Aman

 

Pulau Aman is een klein eilandje bij Penang. De bevolking leeft hier voornamelijk van de visvangst en van het werk op de "fish farms", die voor de kust liggen. Er zijn geen wegen; slechts voetpaden. Je kunt het eiland niet bereiken vanaf het eiland Penang. Je zult eerst een klein tochtje over het vasteland moeten maken.
Pulau Aman betekent "eiland van de vrede". Als je rond het eiland wil wandelen (4 km), kan dat. Je komt langs verlaten strandjes met kiezelsteentjes. Je zou er zelfs een kajak kunnen huren om te varen. En wie durft beklimt de heuvel om naar de Parel van de Orient (Penang) te kijken. Vissen, watersporten en jungle trekking zijn de hoofdattracties hier. In zee zie je de "fish farms" liggen.

Op dit eiland doen ze ook aan homestay. Er zijn 13 gastgezinnen, waar men kan verblijven. Denk erom: schoenen buiten uittrekken.

Er zijn ook 12 chalets, waar je kunt overnachten. En als je een dagje er naar toe wilt, kan dat ook. Laat je hiervoor bij aankomst op het eiland informeren.

Er zijn enkele visrestaurantjes, waar je kunt genieten van verse vis. Eťn van deze restaurantjes heeft een terras boven het water (Sri Nelayan).

De school ligt tegen de berg aangebouwd en je hoort de kinderen in hun klaslokaal. Je passeert op je wandeltocht door het plaatsje ook een kleine begraafplaats. Een enkele bewoners bezit een bromfiets, waar hij mee over de looppaden rijdt.

 

De school tegen de heuvel.
De school tegen de heuvel

Er is verder een gescheiden toiletgebouw voor mannen en vrouwen en bevindt zich dichtbij het Sri Nelayan restaurant. Tevens kan de bevolking in dit gebouw douchen. Het toilet heeft gaten in de vloer, maar het is er wel schoon. Het restaurant heeft een eigen toilet.
De weinige bezoekers vanuit Georgetown komen speciaal naar het eiland om verse kreeft te kopen. De prijs van een grote kreeft bedroeg RM 18,-

Je rijdt met de auto vanaf Penang-bridge 20 km naar het zuiden, richting Ipoh. Als je door de tol bent gereden, moet je direct de eerste afslag nemen. Dat is bij het plaatsje Bukit Tambun, een vredig plaatsje.
Je steekt de snelweg over en je komt bij een rotonde. Hier sla je linksaf.
Al snel zie je borden langs de weg: "Jeti Pulau Aman". Het is ťťn rechte, eenzame weg. Je komt niet veel tegenliggers tegen. In het wegdek zijn hier en daar kuilen; dus opgelet!

Halverwege passeer je aan de linkerhand een prachtig stadion, waarvan de stoelen licht blauw of geel van kleur zijn. Dit is het nieuwe voetbalstadion van FC. Pulau Penang.
Het stadion ligt op het vasteland, omdat het oude stadion in Georgetown (bij Lorong Kulit) te klein was en er te weinig parkeerruimte was. De clubkleuren zijn lichtblauw en geel.
  Meerdere voetpaden

Aan het einde van die lange, eenzame weg moet je linksaf en je gaat een heuvelrug over. De weg gaat steil naar beneden en je ziet de vertrekhal van de feri (ferry) al liggen. Het eiland ligt voor je.
Je parkeert de auto op het parkeerterrein (kosten RM2 (ca. 40 Eurocenten)) en je loopt naar de boot. Je mag gaan zitten, totdat de boot vertrekt. Voor de boot betaal je bij aankomst op het eiland RM6,- (1,50 Euro). Het is een retourticket.

Het plaatsje op het eiland bestaat slechts uit enkele looppaden met heerlijk visrestaurant (Sri Nelayan). Bij de jetty liggen de boten naar Pulau Aman.
Vertrektijden: 10.00 - 13.00 - 16.00 -19.00 uur
De laatste boot van het eiland vertrekt om 18.00 uur.

De ferry.
De boot naar Pulau Aman

 

 

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite