MALAYSIA
SITE

Kedah
-- Kedah
-- Alor Setar
-- Alor Setar Airport
-- Alor Setar Busstation
-- Menara Alor Setar
-- Beris Lake Wijngaard
-- Gunung Jerai
-- Langkawi
-- Kuala Kedah
-- Merbok Archeo. Museum
-- Ulu Muda
-- Ulu Muda Jungle
-- Pedu Lake
-- Pulau Songsong
-- Kampongs
-- Maleis kamponghuis
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Pulau Songsong

"Het eiland ligt aan de kust van het district Yan, Kedah. Het is een van de mooiste eilanden in het noorden van de Straat van Malakka met kleurrijke schatten die bestaan ​​uit kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen. Het is dus geen verrassing dat Songong Island wordt beschouwd als een National Forest Reserve en een Marine Park."


Songsong Eiland

Het eilandje Songsong ligt samen met Pulau Bunting, Pulau Telur en Pulau Bidan in zee aan de voet van de Gunung Jeraim die zich op het vasteland bevindt. Deze berg van 1200 meter hoogte is duidelijk zien vanaf Penang.
Er bevindt zich gebouwtje op het eiland, maar het eiland is onbewoond. Een dagtrip is altijd mogelijk, hoewel er geen excursies zijn, dus je moet alles zelf regelen. Jouw dagtrip kun je gemakkelijk organiseren vanuit Penang. Er is geen elektriciteit en schoon water, maar voor natuurliefhebber is de schoonheid van het eiland gewoonweg verbluffend en zeker een bezoek waard. Je mag er overnachten, maar dan moet jezelf een tent en andere uitrusting meenemen.

Als je naar het Sonsong wilt, zijn er verschillende "haventjes", waar je kunt vertrekken. Het beste vertrekpunt bevindt zich bij het plaatsje Yan: de Yan River Jetty. De andere zijn: Udang River Jetty, Kuala Dulang Jetty en de Tanjung Dawai Jetty.
Alle liggen aan de voet van de berg en dicht bij elkaar. Je vraagt aan ťťn van de schippers om je te brengen (en spreek dan een ophaaltijd af), of laat hem wachten. De overtocht duurt slechts 15 minuten, maar is afhankelijk van de getijden. De dichtstbijzijnde afstand tot het eiland is vanaf Kuala Sungei Udang.


Het eilandje heeft flora, fauna en koralen liggen voor de kust op de bodem van de zee. De ene kant van het eiland heeft twee zandstranden, waarvan het grootste zeer geschikt is om te zwemmen en te snorkelen. Het zeewater is opvallend helder. Neem snorkeluitrusting mee. Heb je een duikuitrusting, dan zal de schipper naar mooie koraalriffen brengen.
De nadere zijde van het eiland is rotsachtig

Het kustgebied heeft overvloedig bloeiende struiken, kokospalmen en andere struiken. Daarachter is het heuvelachtig met grote groenblijvende bossen. Soms zie je adelaars vliegen.
Er is een zoetwaterbron op het eiland om je te wassen en te baden. Deze bron is afgedekt met een zinken plaat, zoals men wel in dorpen doet. Er is een primitieve toilet ook een verlaten klein resort, dat geheel begroeid is. Je kunt een grote ruimte onderscheiden, dat een gebedsruimte beschouwd kan worden.

Vroeger werd er op het eiland door het Maleise en Australische leger geoefend. Overblijfselen van munitie kun je op het eiland tegenkomen, evenals aangespoelde of achter gelaten rommel. De munitie is niet gevaarlijk; niet meer dan lege hulzen. Vuil en munitie wordt veelal meegenomen naar het vaste land.
Door het oefenen heeft men ook koraalriffen beschadigd, maar de aanwas van nieuwe koraal wordt tegenwoordig ter hand genomen met en fokprogramma. Men streeft naar behoud van de natuurlijke schoonheid van de zeebodem, die vrij mooi en kleurrijk is.
Je zou op het eiland ook vrijwilligers tegen kunnen komen van Swimming Community College. Zij zorgen voor o.a. het koraalprogramma en ruimen de rommel op.


Het strand met het heldere water
 

 

 

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite