Daging Masak Asam
rundvlees met tamarindesaus

Wat je nodig hebt:
Bereiden :
Stamp pepertjes, sjalotten kunyit en knoflook in de vijzel of keukenmachine fijn. Bak de kruidenpasta zachtjes in de olie aan.
Voeg het vlees toe en bak het even mee. Schep de serai en de laos erdoor en blus het af met de tamarinde en wat water. Breng het goed op smaak met wat zout en laat alles zachtjes sudderen tot het vlees zacht en gaar is.
Kurkuma/kunyit:

Deze wortel staat bekend als de Curcuma Longa. De wortel groeit onder de grond en is familie van de gember. De bladeren van
deze plant worden gebruikt in het Nyonya koken in Maleisië, wanneer er iets gesudderd moet worden.
Curcuma Longa wordt ook wel geelwortel genoemd en als "geelmaker" in gerechten gebruikt.
Andere namen zijn: Kurkuma (afgeleid van de Latijnse naam Curcuma) turmeriek / tarmeriek (ouderwets Nederlands) of koenjit en koenir
(vernederlandst, afkomstig van de Indonesische namen: Kunyit en Kunir).
Te koop in poedervorm en als droge of verse wortel (in stukjes of plakjes). In gerechten kun je dit meekoken. De stukken wortel voor consumptie verwijderen
