Otak - Otak
Gevulde gebakken vis

visfilet in een bananenblad
Wat je nodig hebt:
500 gram visfilet
2 gesnipperde uien
4 blaadjes limau purut, ragfijn gesneden
2 teentjes gesnipperde knoflook
½ theelepel blacan
1 theelepeltje verse geraspte koenjit
stukje gesnipperde gemberwortel
½ theelepel tamarinde
1 klein blikje santen
1 stengel fijn gesneden serai
2 gesnipperde rode pepers
2 theelepels ketumbar
1 theelepel jinten
zout en peper naar smaak
2 eieren
Bereiden :
Snijd de visfilet in kleine stukjes. Schep alle ingrediënten samen met de vis goed door elkaar. Maak het zonodig nog op smaak
met wat zout en peper. Veeg het bananenblad schoon en knip het in rechthoekige stukken van ongeveer 15 bij 25 cm. Spreid op
elk stuk blad het vismengsel in de lengte richting uit. Vouw het blad erom heen en zet de uiteinden vast met wat cocktail prikkers.
Nu kan het gerecht op verschillend manieren verder bereid worden:
* gaar stomen in ongeveer 15 minuten
* in de oven onder de grill 10 a 15 minuten
* op de barbecue eveneens 10 a 15 minuten.

Bananenblad
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.