MALAYSIA
SITE

Maleise Keuken
-- Sop Ikan Pedas
-- Ikan Sumbat
-- Ikan Moolee
-- Gestoomde Zeebaars
-- Opor Sotong
-- Ikan Bilis Goreng Kacang
-- Kupang Masak Asam
-- Kari Kubis Udang
-- Z-Maleise Garnalen
-- Otak-Otak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 



 

Otak - Otak
Gevulde gebakken vis


visfilet in een bananenblad

 

 

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram visfilet

  • 2 gesnipperde uien

  • 4 blaadjes limau purut, ragfijn gesneden

  • 2 teentjes gesnipperde knoflook

  • ½ theelepel blacan

  • 1 theelepeltje verse geraspte koenjit

  • stukje gesnipperde gemberwortel

  • ½ theelepel tamarinde

  • 1 klein blikje santen

  • 1 stengel fijn gesneden serai

  • 2 gesnipperde rode pepers

  • 2 theelepels ketumbar

  • 1 theelepel jinten

  • zout en peper naar smaak

  • 2 eieren

 

Bereiden

Snijd de visfilet in kleine stukjes. Schep alle ingrediënten samen met de vis goed door elkaar. Maak het zonodig nog op smaak met wat zout en peper. Veeg het bananenblad schoon en knip het in rechthoekige stukken van  ongeveer 15 bij 25 cm. Spreid op elk stuk blad het vismengsel in de lengte richting uit. Vouw het blad erom heen en zet de uiteinden vast met wat cocktail prikkers.

Nu kan het gerecht op verschillend manieren verder bereid worden:

* gaar stomen in ongeveer 15 minuten

* in de oven onder de grill 10 a 15 minuten

* op de barbecue eveneens 10 a 15 minuten.

Bananenblad
Bananenblad




Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 


 

 

 Hetty Zweers

 

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite