Dit is gerecht van Indiase oorsprong. Het wordt vaak met kerry dhal gegeten als ontbijt. In Maleisië kun je
buiten je hotel heel gemakkelijk kopen en is niet duur. Het deeg wordt zo zacht gemaakt, dat het in de lucht rondgeslingerd kan worden. Soms wordt het deeg ook
wel in de lucht gegooid. Dan krijgt men een mooie (grote) ronde pannenkoek.
In Maleisië wordt deze pannenkoek dan op een grote, ijzeren plaat gebakken.
Wat je nodig hebt:
Bereiden:
Meng het meel en de zout door elkaar
Kneed bloem, ei, suiker en boter met water/melk (steeds een beetje toevoegen) totdat je een zacht, kneedbare bol deeg krijgt.
Laat alles 2 - 3 uur staan (een nachtje is ook goed).
Verdeel het deeg in 8 gelijke delen.
Maak er bolletjes van
Rol ze plat met een deegroller. Niet te dun niet te dik
Verhit de pan
Smeer wat boter aan één kant van de roti en bak deze zijde in de pan goudbruin.
Smeer de bovenkant in met boter en bak nu de andere kant. Zorg ervoor dat de roti niet zwart ziet.
Dien roti canai op met kerrie dhal of ingelegde ui.