Gestoomde Zeebaars

Een Chinees gerecht dat er op het eerste gezicht misschien wat vreemd uitziet, maar erg lekker is. Ik at dit in een food-court
op het eiland Penang en het recept heb ik van de kok gekregen. Als je geen zeebaars kunt krijgen, neem dan een andere stevige vis.
Wat je nodig hebt:
1 verse zeebaars, met kop en staart
5 plakjes gember
4 lente uitjes
5 eetlepels olie
2 eetlepels geraspte gember
1 eetlepel rijst of sherry
4 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel suiker
2 theelepels sesamolie
zout/ peper
Bereiden:
Was de vis en dep hem droog met keuken papier. Maak aan beide zijden van de vis en paar inkepingen met een scherp mes. Breng water in
een stoompan aan de kook. Leg de plakjes gemberwortel met de lente ui in de gaatjes pan en leg de vis er bovenop. Sluit de pan en stoom de vis in een minuut of 15 gaar. Neem daarna de vis
uit de pan en leg hem op een schaal. Verwijder de gember en de lente ui. Terwijl de vis stoomt verhit je in een wok de olie en fruit de geraspte gember zacht aan. Voeg rijstwijn, soja en
sesam olie toe. Roer de suiker erdoor tot deze opgelost is. Giet dit het mengsel direct over de gare vis. Garneer eventueel met wat fijn gesnipperde lente ui en serveer het warm.