MALAYSIA
SITE

Maleise Keuken
-- Sop Ikan Pedas
-- Ikan Sumbat
-- Ikan Moolee
-- Gestoomde Zeebaars
-- Opor Sotong
-- Ikan Bilis Goreng Kacang
-- Kupang Masak Asam
-- Kari Kubis Udang
-- Z-Maleise Garnalen
-- Otak-Otak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 



 

Gestoomde Zeebaars


Zeebaars

 

 

Een Chinees gerecht dat er op het eerste gezicht misschien wat vreemd uitziet, maar erg lekker is. Ik at dit in een food-court op het eiland Penang en het recept heb ik van de kok gekregen. Als je geen zeebaars kunt krijgen, neem dan een andere stevige vis.

Wat je nodig hebt:

  • 1 verse zeebaars, met kop en staart

  • 5 plakjes gember

  • 4 lente uitjes

  • 5 eetlepels olie

  • 2 eetlepels geraspte gember

  • 1 eetlepel rijst of sherry

  • 4 eetlepels lichte sojasaus

  • 1 theelepel suiker

  • 2 theelepels sesamolie

  • zout/ peper

 

Bereiden:


Was de vis en dep hem droog met keuken papier. Maak aan beide zijden van de vis en paar inkepingen met een scherp mes. Breng water in een stoompan aan de kook. Leg de plakjes gemberwortel met de lente ui in de gaatjes pan en leg de vis er bovenop. Sluit de pan en stoom de vis in een minuut of 15 gaar. Neem daarna de vis uit de pan en leg hem op een schaal. Verwijder de gember en de lente ui. Terwijl de vis stoomt verhit je in een wok de olie en fruit de geraspte gember zacht aan. Voeg rijstwijn, soja en sesam olie toe. Roer de suiker erdoor tot deze opgelost is. Giet dit het mengsel direct over de gare vis. Garneer eventueel met wat fijn gesnipperde lente ui en serveer het warm.

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

Een stoompan

Een stoompan is erg handig om te bezitten. Als je die niet hebt, kun je in een winkel met huishoudelijke artikelen, voor weinig geld een soort opvouwbaar rooster kopen, die in elke gewone pan past. Ook kun je de vis op een bord leggen en deze in een wok laten zakken, die met wat water gevuld is. Hoe je het stoomt doet er eigenlijk niet zoveel toe , als je er maar voor zorgt dat het water de vis niet kan raken. Stomen is een gemakkelijke en gezonde manier om groenten, vis, of vlees te garen.
xx

Stoompan

 

 

 

 Hetty Zweers

 

 

 

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite