MALAYSIA
SITE

Maleise Keuken
-- Sop Ikan Pedas
-- Ikan Sumbat
-- Ikan Moolee
-- Gestoomde Zeebaars
-- Opor Sotong
-- Ikan Bilis Goreng Kacang
-- Kupang Masak Asam
-- Kari Kubis Udang
-- Z-Maleise Garnalen
-- Otak-Otak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 



 

KUPANG MASAK ASAM
Mosselen in scherp- zure saus

 

 

Wat je nodig hebt:

  • 1½ kilo schoongewassen mosselen, nog in de schelp

  • een flink stuk tamarinde ( ½ plak)

  • een handje basilicum

  • 2 eetlepels suiker

  • 1 theelepel zout

  • 5 rode pepers

  • 5 sjalotjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 liter water

 

Bereiden:

Pepers, knoflook en sjalotjes eerst fijn hakken in een vijzel of keukenmachine. Breng het water met alle ingrediënten aan de kook, roer heel goed door en voeg de mosselen toe. Draai het vuur lager en haal de pan van het vuur als alle mosselen open zijn. Schep met een schuimspaan de mosselen uit de pan en giet er wat van het kook vocht overheen.

Mosselen

Mosselen

xx Mosselen zijn gezond omdat ze veel eiwitten en vitaminen bevatten.
Ze bevatten een laag percentage gezonde vetten die gunstig zijn voor hart- en bloedvaten en cholesterolverlagend werken. Mosselen zijn rijk aan vitamine B en foliumzuur. Verder bevatten ze fosfor, ijzer en zink.

Een verse mossel is in principe gesloten. Maar open mosselen hoeft u niet zondermeer we te gooien.
Tik even op de schelp en kijk of het diertje zich sluit. Als de mossel sluit, kunt u hem nog gebruiken.



Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

Bron: Charlie

 

 

 

 

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite