Wat je nodig hebt:
Bereiden:
Pepers, knoflook en sjalotjes eerst fijn hakken in een vijzel of keukenmachine. Breng het water met alle ingrediënten aan de
kook, roer heel goed door en voeg de mosselen toe. Draai het vuur lager en haal de pan van het vuur als alle mosselen open
zijn. Schep met een schuimspaan de mosselen uit de pan en giet er wat van het kook vocht overheen.
Mosselen
 |
xx |
Mosselen zijn gezond omdat ze veel eiwitten en vitaminen bevatten.
Ze bevatten een laag percentage gezonde vetten die gunstig zijn voor hart- en bloedvaten en cholesterolverlagend werken. Mosselen zijn rijk aan vitamine B en foliumzuur. Verder bevatten ze fosfor, ijzer en zink.
Een verse mossel is in principe gesloten. Maar open mosselen hoeft u niet zondermeer we te gooien.
Tik even op de schelp en kijk of het diertje zich sluit. Als de mossel sluit, kunt u hem nog gebruiken.
|
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.
Bron: Charlie