AYAM MASAK MERAH

Kip in rode saus
Je moet alleen niet bang zijn voor een beetje knoflook….
Wat je nodig hebt:
1 kip, in stukken gesneden
12 teentjes knoflook
een stuk jahé van ongeveer 6 cm
2 fijngesneden uien
3 fijngesneden rode pepers
1 kaneelstokje
4 kardemompitten
3 kruidnagels
3 steranijs
2 laurierbladaderen (of als je dat hebt, daon salam)
2 blikken gepelde tomaten
zout
1 eetlepel suiker
olie
Bereiding:
Maak de jahé, uien en knoflook fijn in de vijzel of keukenmachine. Verhit wat olie en bak het kruidenmengsel even aan. Voeg vervolgens de
kerrie ,de pepers en alle andere kruiden toe , schep goed om. Pas op voor aanbranden!Voeg nu de gepelde tomaten erbij met de
suiker. Leg de stukken kip in de saus en breng aan de kook. Laat dit alles stoven tot de kip gaar is. Maak eventueel op smaak met
een beetje zout en peper. Dit gerecht smaakt het lekkerst, als je het een dag van te voren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De smaken kunnen dan lekker intrekken.
Knoflook:
 |
xx |
Vermoedelijk is Knoflook afkomstig uit de steppen van Centraal Azië en stamt af van deAllium longicuspis. Veredeling tot planten met
grotere bollen gebeurde waarschijnlijk in het Midden Oosten. In Zuid-Europa is hij vervolgens vanaf het begin van het ontstaan van een landbouwcultuur ingevoerd.
Knoflook word al ruim 5000 jaar gekweekt. Inscripties en afbeeldingen van knoflook in de piramiden van het oude Egypte bewijzen dat knoflook
niet alleen een belangrijk voedsel was, maar ook ceremoniële betekenis had. Zowel de Grieken als de Romeinen schreven aan knoflook magische kwaliteiten toe.
Strijders aten het om extra kracht op te doen voor ze het gevecht aangingen en baby's kregen knoflookteentjes om hun hals om het boze oog
te weren. De mythen van de vampiers hebben blijkbaar al hele oude wortels. De Grieken en Romeinen gebruikten knoflook ook als medicijn.
Het werd niet alleen gezien als een middel dat de zinnen prikkelde, maar zou ook goed zijn tegen eczeem, kiespijn en slangenbeten. |
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.l