Wat je nodig hebt:
1 flinke ui gesnipperd
2 rode pepers gesnipperd
3 teentjes knoflook in kleine stukjes
ruim 1cm jahé (gemberwortel)
ruim 1 cm kunyit (geelwortel)
500 gram visfilet
sap vam 1 limoen
ruim 1 cm laos
1 stengel serai
1 salamblad
1 liter water
zout/ peper
Bereiden:
Marineer de vis een half uurtje in het limoensap. Wrijf de uien, pepers, knoflook, gember en geelwortel tot een pasta in de vijzel of keukenmachine. Maak de olie in een pan heet en bak de
kruidenpasta hierin aan, samen met de serai, salam en laos Voeg het water toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en doe de in stukken gesneden vis eveneens in de pan. Laat de
soep tegen de kook aan een tijdje trekken om de vis gaar te laten worden. Haal voor het serveren de serai en laos uit de pan.
In Maleisië wordt er in deze soep nog een fris-zure vrucht meegekookt ,een belimbing wuluh.
Deze is hier niet of nauwelijks verkrijgbaar, dus ik laat ’m weg. Wel kun je de soep een beetje zuurder maken, door wat limoen sap toe te
voegen. Eventueel zou je als extra vulling wat fijn gesneden tomaat toe kunnen voegen. Deze soep wordt gegeten als bijgerecht naast de rijst en niet “op z’n Hollands “ uit een kop opgelepeld.