MALAYSIA
SITE

Maleise Keuken
-- Sop Ikan Pedas
-- Ikan Sumbat
-- Ikan Moolee
-- Gestoomde Zeebaars
-- Opor Sotong
-- Ikan Bilis Goreng Kacang
-- Kupang Masak Asam
-- Kari Kubis Udang
-- Z-Maleise Garnalen
-- Otak-Otak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 



 

Ikan Sumbat
Gevulde gebakken vis

 

 

Voor de visliefhebber is dit een bijzonder heerlijk stukje vis.

Wat je nodig hebt:

  • 9 kleine makrelen of andere vis

  • 7 sjalotten (of 2 grote uien)

  • 3 knoflook

  • 1 theelepeltje trassi (bakar)

  • 3 daun djeruk purut

  • 5 gedroogde lombok rawit

  • 3 verse rode lomboks

  • 3 theelepeltjes gula melaka Of gula jawa (bruine suiker is ook bruikbaar)

  • 2 theelepeltjes zout

  • 1 eetlepel asem (uit de fles)

  • 2 theelepeltjes kunyit.

  • 3 a 4 eetlepels olie.

Bereiden:


Snijd de sereh in kleine ringen ( het harde blad niet gebruiken )
Doe de sereh, sjalotten (ui), knoflook, trasi, de djeruk purut blaadjes, de gedroogde rawit’s en de verse lomboks in een foodprosessor en maal het fijn (u kunt het ook fijn stampen in een vijzel)

Verhit de olie in een wok (of een koekenpan) en fruit de bumbu op niet te hoog vuur ,tot het geheel gaat geuren en olie wordt afgescheiden (dus niet te kort en ook niet te lang).
Let dus op “geur is belangrijk “
Voeg nu de asem,de suiker en een paar eetlepels water toe,en laat alles nog even sudderen.
Breng de massa pittig op smaak met zout en laat het indikken tot een stevige brij.
Haal nu de pan van het vuur en laat de massa afkoelen.

Was de vissen en dep ze in wat keuken papier droog.
Snij aan de rugzijde, aan beide kanten de midden graat los, maar laat de buik heel.
Knip nu met een schaar de midden graat net boven de staat en net onder de kop los ,en verwijderd deze. Haal nu ook de ingewanden weg.
Was de vis opnieuw en droog af met keuken papier.
Vul de vis van af de rugzijde met de koude bumbu en klap hem daarna weer dicht,en rijg hem voorzichtig met een saté stokje dicht,zodat de twee helften dicht blijven (je mag ook een touwtje er omheen binden).
Bestuif nu de vissen (voorzichtig) met maïzena,en bakt ze in een koekenpan (het liefst met anti- baklaag) in ongeveer 10 minuten gaar en aan beide kanten bruin
Het beste is de vis direct te serveren


Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

Bron: Charlie

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite