Bereiding
Rooster koriander, kardemom, anijs, jinten, peper, kruidnagel, kaneelstokje en de blacan in een droge pan op laag vuur onder voortdurend om
scheppen,totdat de specerijen geurig en bruin zijn. Maal ze fijn in een vijzel of ( wel gemakkelijker ) in de keukenmachine. Schil
de laos en de gember en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd de sjalotten,knoflook en de pepers. Plet met iets zwaars het
uiteinde van de serai, zodat de geur en smaak goed vrij komen. Giet de santen in een pan en vul de hoeveelheid vocht met wat
water aan tot ongeveer ½ liter. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen terwijl je alle kruiden en specerijen
toevoegt. Leg de kip erbij en voeg het zout en de suiker en tamarinde toe. Laat net zolang sudderen tot de kip gaar is en de
saus bijna helemaal is droog gekookt. Maak het zonodig op smaak af met wat zout.
Bron: tastyweb.nl
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.l