MALAYSIA
SITE

Sarawak
-- Afstandstabel Sarawak
-- Bako NP
-- Bario
-- Batang Ai NP
-- Bintulu
-- Hornbills
-- Iban - the people
-- Jangkar Waterfall
-- Kapit
-- Kuching
-- Longhouses
-- Lundu/Gunung Gading
-- MASwings
-- Miri
-- Mulu NP
-- Neushoornvogels
-- Neusaap
-- Niah, de Grotten
-- Openbaar vervoer
-- Orang Oetans
-- Pinnacles (rotspunten)
-- Sarawak
-- Sarawak/ Annelies
-- Semenggoh
-- Sibu
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

SARAWAK  
the land of the hornbill

"Sarawak is een deelstaat van MaleisiŽ, gelegen in het noordwestelijke deel van het eiland Borneo. Het behoort samen met de deelstaat Sabah, die ten oosten van Sarawak ligt, tot Oost-MaleisiŽ. Het grenst in het zuiden aan Kalimantan, dat tot IndonesiŽ behoort."


 

Sarawak stond bekend als " Het best bewaarde geheim van AziŽ"! Dat is nu voorbij, omdat het best bewaarde geheim bekend is gemaakt: Sarawak! Het is er mysterieus, romantisch en Sarawak staat open voor een exotisch avontuur. Het land van de Witte Rajahs, de neushoornvogel en de Oerang Oetans. Het is de langste staat van MaleisiŽ en verreweg het meest exotisch.

Het regenwoud (ter grootte van de Benelux) is het rijkste en diverse ecosysteem van de wereld. Het is ook het thuis van de grootste bloem ter wereld de Rafflesia met een doorsnede van ťťn meter,
maar ook van vliegende slangen, herten ter grootte van een kat, planten, die insecten eten en er wacht nog veel flora en fauna in Sarawak om ontdekt te worden!

Nog belangrijker is, dat dit regenwoud ook het " thuis"  is van 27 etnische groepen. Mensen, die hun eigen taal, cultuur en levensstijl hebben. Door hun oude cultuur verschillen ze veel, maar ťťn ding hebben ze gemeen: hun warmte en gastvrijheid. Je kunt dit zelf meemaken door een nacht bij hen te verblijven in hun longhouses en dan luisteren naar de legendes, die teruggaan tot de Steentijd. Of het nu de Iban, Bidayuh, Melanau of ťťn van de vele Orang Ulu groepen is, de gastvrijheid en warmte is overal even groot.
 
In de steden vind je een mengeling van MaleisiŽrs en van Chinezen, die Sarawak tot hun thuisland hebben gemaakt.

Als je in Sarawak aankomt, stap je direct hen avontuur in. Hoe ver is aan jou.......  Je kunt wakker worden in een mooi hotel vlakbij een Nationaal Park, maar je kunt ook dagen door de jungle trekken en elke nacht in een ander longhouse overnachten. Als je geen zin hebt om te lopen, kun met een mountain bike over diezelfde jungle paadjes rijden. Wil je uit de zon? Maak dan een expeditie van enkele dagen naar 's wereld grootste grottensysteem van wel 310 kilometer. En er wachten nog meer gangenstelsels om ontdekt te worden!!

Als je geÔnteresseerd bent in geschiedenis, kun je grotten bezoeken die 40.000 jaar geleden bewoond werden. Leer of bekijk eens hoe Indiase en Chinese handelaren naar Sarawak kwamen om daar handel te drijven in exotische producten, lang voordat de eerste Europeanen kwamen. Luister eens naar de verhalen van prinsen en piraten, van kannibalen en ontdekkingsreizigers.

Mocht dit alles je teveel opwinden, ga dan eens lekker relaxen aan de stranden van de Zuid-Chinese Zee, scuba duiken bij ťťn van de vele riffen, waar je echt alleen bent. Of geniet alleen van de golven aan het strand of ga gewoon een rondje golfen. Sarawak heeft iets voor iedereen en verwelkomt jullie allemaal.

Sarawak is ťťn van de aantrekkelijkste bestemmingen voor een avontuurlijke vakantie in MaleisiŽ door zijn ruige natuur, met rotsachtige bergen en oerwoud dat driekwart van het Sarawak bestrijkt. Ook de vele inheemse bevolkingsgroepen zijn het bezoeken waard.
Van Verre Reizen organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.


De rafflesia is een "vreemde" bloem. Hij is vrij zeldzaam en de kans dat je hem bloeiend ziet is vrij klein. 
Ondanks zijn grote bloem, heeft de rafflesia geen wortels.
Hij haalt zijn voedingsstoffen van de plant, waarop hij groeit.
De bloem verspreidt een geur van rottend vlees.
De beste kans om een rafflesia bloeiend te zien is in het Gunung Gading National Park bij de plaats Lundu.
Dit ligt op ca. 2 uur rijden van Kuching. De "Park Rangers" houden precies bij, wanneer er eentje gaat bloeien.
Als je van tevoren belt, vertellen zij of je kans hebt er eentje bloeiend te zien.


 

    

 

   Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite